Ako mám zvládať 3 deti?
Mm je živnostník takže jeho čas na nas si najde strasne malo ja som nA rodicovskom mam 5,3r. dievcata a 1r. Syna som s nimi vkuse sama nevladzem som uz unavená a niekedy uz ani psychicky nevladzem nemala som pre seba ani 1den volný vkuse to isté do okola idem ku kadernicke s maličkým nemá mi kto s nimi pomoct ako to riesite vy mamicky
@kotatko1232 ok, tak by si hľadala riešenie inde, táto mamička ho hľadá tu. Nie každý má ideálnu rodinu, alebo blízko pri sebe. To neznamená, že si zaslúži nejaké opovrhovanie..
@kotatko1232 ..... to su rady nad zlato toto 😕
@maja22 Moja rodina je 500km odomna!!.takze blizko asi nieje vsak??
@kotatko1232 moja nie každý má rodinu, o ktorú sa môže oprieť a ktorá mu pomôže...a to čo sa týka tvojej otázky pre zakladateľku - nehnevas sa na mňa, ale to koľko má kto detí je jeho osobná vec a nik nemá právo toho človeka odsudzovať za to, že má 3 deti...
tebe zrejme má kto pomocť a môžeš sa na rodinu obrátiť vždy keď to potrebuješ, tak to ti v dobrom závidím, pretože si šťastný človek....
@marcah a?? preco teraz vypisujete len mne??ze som napisala svoj nazor...pisalo tu viac bab naco si ich dala az tolko spravit!
@lulu369 lulu ja mam rodinu 500km odomna!!takže a tak ved mne je jedno nech ma aj 10 deti.len som napisala co si myslim
@kotatko1232 ja som sa k tymto trapnym otazkam na pocet deti uz vyjadrila skor, a snazila som sa popritom aj nieco poradit
myslim, ze tym ze ma mamina 3 deti urobila pre tie deti jednu uzasnu vecu pre nich do buducnosti, a len preto ze sa teraz snazi s tym popasovat ako sa da si zasluzi len obdiv a snad aj nejaku tu radu ....
@kotatko1232 viem, že to písalo viac báb, niektoré som aj oslovila 😉
Tiez nerozumiem, naco sa vyjadruju mamicky, ktore nemaju 3 deti, takze vobec nevedia pochopit zakladatelku temy. Empatia niektorym nic nehovori. Netreba napisat hned, co nás napadne, obcas sa zide ak sa nad tym najprv zamyslim...
3 deti sa daju zvladnut, ale treba to dobre zorganizovat. Zakladatelke blahozelam k detickam a prajem dobré zdravie a psychicku pohodu. Dievcata uz nieco pomozu.
ale veď 5 a 3-ročné už chodia do škôlky nie? tak daj to najmenšie na pol dňa do jaslí, ak sa ti nemá oň kto postarať a vydýchni si
@kotatko1232 no vidieť aká si nechápavá, ešte keď vidím ten tvoj status a všade dvojité w, čo už ani pubertiačky nepíšu :D
@kotatko1232 tvoj názor ti nik nebere, ale skús sa vžiť do mamičky, ktorá tuto tému založila...to, že jej tu bude písať, na čo jej boli 3 deti keď ich nezvláda a podobné komentáre, tak ako jej to má padnúť? hľadatú tu nejakú radu...
mať rodinu 500 km nie nič moc, no niekedy nie je dobré ani mať rodinu na blízku...ja bývam s mojími rodičmi, no pomoci sa od nich nedočkám. manžel mi pracuje v zahraničí domov chodí na týždeň a 3 týždne je preč. niekedy mám aj ja pocit, že už ďalej nevládzem, že potrebujem oddych (na naše detičky som sama), no vždy si poviem, že musím lebo tí dvaja drobci, ktorých mám doma ma potrebujú...
a prepáč ak som ťa urazila
Nemyslím si, že človek musí byť v každom ohľade "perfektný", ak túži dať život jednému alebo viacerým deťom. Deti prinášajú do nášho života svetlo, radosť, ale nejde to ani bez trápenia a starostí, tomu sa proste človek nevyhne, ani keby ako veľmi chcel.
@marcah to vyjadrila presne tak, ako to cítim ja. To najlepšie, čo môže rodič svojim deťom dať, je pocit, že tu na svete nie sú sami, že sú milovaní a problémy a prekážky sa dajú zdolať, lebo máme pri sebe niekoho, kto nám s tým pomôže. Raduje sa s radujúcim, plače s plačúcim a v tomto ohľade je súrodenecká láska to najpevnejšie puto, pokým si to nejako sami nepokazia. Milujúci súrodenci sú do života pre naše deti skutočne to najlepšie, čo im môžeme dať, je to ten najväčší poklad 😉 .
@lulu369 Neurazila si ma vobec.
@sheila72 ježiiš prosim ta ty sa staraj o seba a možem si pisat aj 3x w a tebe to može byt jedno.a si myslim že každy si može napisať čo chce.aj svoj nazor
@kotatko1232 A akože, ty nechápeš čítanému textu či čo? Zakladateľka témy od teba nežiadala tvoj názor, ale radu a pomoc. Tvoja odpoveď bola úplne nezmyselná a odveci, pretože si sem ničím vďačným neprispela, akurát čo si tu zabrala plochu :D
ahoj, v prvom rade mas moj obdiv, ze ste sa odhodlali mat viac deti, fakt klobuk dole, v druhom rade tu pomoze fakt lem pokec s mamzelom, lebo byt sama na vsetko je o hubu s prepacenim, najstarsiu ti jz musia zobrat do skolky, mladsiu tiasi este nezoberu, kedze vieme ako to je zo skolkami a skus sa poobzerat po okoli, ci tam nemate nejaku cipernu dochodkynu, co sa nudi a pomohla by
@sheila72 viem čitať si predstav.chodila som do školy.a to mi je luto že som zobrala plochu si jej chcela pisať litanie či?? tu može každy pisať kolko chce a čo chce tak ty sa prosim nestaraj čo som pisala.
ja tiez celkom nerozumiem teme, ved starsie baby su skoro cely den v skolke nie? a poobede je doma aj manzel, tak hadam tolko pomoze kym zalahnu, ked predpokladam, ze nechodia spavat o polnoci?
@kotatko1232 ja mam tri deti, kazdy v inom veku, prvorodeny skolopovinny integrovany... poviem ti, ze obcas uz nevladzem veru, nervy mi kypia, rodicov mam poblizku a veru pomahaju ako sa da.... ale niekedy je toho aj na kona moc (co ty pri jednom malom dietatku nepochopis) a co teraz? mam ich dat do detskeho domova? To ako trosku z cesty, ze naco ste si robili?! Ak ti nieco uslo, deti su uz na svete a otazka je, ako to zvladat, nie ako sa transportovat v case a deti neurobit!!!
@maja22 Nehnevaj sa ale bola by som rada, ak by si o mne nepísala v súvislosti o ktorej som ja nenapísala ani slovko. Mamička ktorej som dala like, písala to, že má hodiť určite reč s manželom a jednoznačne to s ním riešiť. Pretože tie 3 detičky má aj on! a ja som dala like na toto. Tak ma prosím Ťa odtial odstráň a nepíš o mne v súvislosti o ktorej som ja nenapísala ani písmenko. ďakujem
každá to máme z času na čas ťažké, či máme jedno dieťa, dve, tri.. ale základom je mať partnera, ktorý pomôže aj na úkor vlastného oddychu. Môj partner má asi 3 práce a popritom robí ešte ja ponociach (doma s vínom) cez deň sa nezastaví ani na minutu ale keď príde domov o tej 6-7mej večer (dovtedy som s deťmi s dieťaťom sama a to aj ja robím z domu) sa venuje výlučne deťom a pomáha mi! i keď potom musí v noci doháňať svoju robotu... základom je partner na ktorého sa dá spoľahnúť a podrží Ťa, keď vidí že už nevládzeš. A na druhej strane, keď ja vidím, že mal toho v ten deň veľa, tak ho odbremením a deti dám do poriadku ja a nechám ho oddychnuť si.
@kotatko1232 na tu slobodu slova trebalo mysliet aj predtym nez si sa rozhorcila ze tu zakladatelka vobec taku otazku zavesila - ci to pre nu neplati? ona sa tu nemoze pytat na co chce? 🙂
no, skoda ze sa tu nedavaju aj palce dolu, niektore tu fakt zjedli mudrost sveta a slovicko empatia je im asi nezname 😠
@matta1 ja by som ti poradila najprv rozhovor s muzom, ci naozaj nemoze aspon niecim poverit niekoho ineho, popripade brat menej zakaziek...stacilo by par hodin do tyzdna si usetrit a boli by ste viac spolu...ale co sa deti tyka a toho ze je to na teba vela, vrelo odporucam na par hodin tyzdenne si najst dobru, spolahlivu opatrovatelku. Vela vas to asi stat nebude, no tebe to velmi pomoze najst si chvilu casu pre seba, zajst niekam s kamoskami na kavu, alebo len tak si vylozit nohy a nic nerobit
@marcah ved može prečo nie...ale ja možem aj odovedať ako ja chcem
@a2303 prepáč, neviem tvoje meno odstrániť. Dala si like na príspevok, kde sa píše, že "je smutné urobiť si tri deti a nevenovať im dostatok pozornosti, nemám nič proti viacdetným rodinám, ale ono to chce viac ako kúsok žvanca", ktorý mne prišiel pre zakladateľku urážlivý. Ak vieš, ako sa dá tvoje meno odstrániť z môjho príspevku, napíš mi to do ip a ja to urobím.
@sheila72 MOJA ja niesom žiadna PIPKA to možes hovoriť......... druhym babam a nie MNE!!!!no a z mojim babom nieje vobec vela roboty.a čo že mam len jedno decko??to musi mať každy viac deti než 1??mi mame iba 1 ale venujeme sa jej na 1000%.

@maja22 No urcite by som to tu nevešala na nos a nepytala som sa.mam rodinu ktora by mi pomohla asi nie??