icon

Ako mám zvládať 3 deti?

matta1
29. apr 2014

Mm je živnostník takže jeho čas na nas si najde strasne malo ja som nA rodicovskom mam 5,3r. dievcata a 1r. Syna som s nimi vkuse sama nevladzem som uz unavená a niekedy uz ani psychicky nevladzem nemala som pre seba ani 1den volný vkuse to isté do okola idem ku kadernicke s maličkým nemá mi kto s nimi pomoct ako to riesite vy mamicky

hameeda
30. apr 2014

@martija : v takom prípade ty nemáš žiadny problém so zvládaním 3 detí, ty máš problém s mužom,,,tak to je už iná vec, v tom sa radiť nedá,,,a v tom ti nikto neporadí, to musíš sama nájsť v sebe čo chceš a ako chceš aby vyzeral tvoj život,,,no nezabúdaj že deti viac doplácajú na to teraz ako keby ste boli od seba,,ono ideálne by bolo ak by ste boli spolu a šťastný,,ale ak nie si šťastná ty tak sa môžeš aj rozkrojiť a nebude šťastný nikto z tohto vzťahu,,,,
ja to beriem stále tak že mužov behá po svete dosť a aj keby bol zo zlata stále to bude pre mňa cudzí človek,,,ale dieťa je kus zo mňa,,,preto je pre mňa prednejšie ako akýkoľvek muž na svete,,,,,,
nechcem ti radiť, ani ti vlastne neviem poradiť,,,pretože to sa nedá nazrieť cez obrazovku do vášho vzťahu,,,ale poviem ti ak by som ja mala taký problém s mojím mužom ako opisuješ ty,,tak by som momentálne decká zahnala spať o ôsmej aj keby som im mala sľúbiť že nemusia na druhý deň do školy, škôlky atď. poprosila by som rodičov či mi môžu venovať jednu noc a počkala by som si na muža keď by prišiel domov a všetko nahlas a jasne prebrala aj pred rodičmi, povedala by som mu narovinu že viem že sa hanbí pred rodičmi, ale že v ňom nemáš žiadnu oporu a si v podstate stále sama tak chceš byť sama aj na papieri, alebo ak chce tak si môžete prediskutovať všetci koho čo trápi a prečo sa správa tak ako sa správa a nájsť priateľné riešenie pre všetkých,,,neviem čo tvoj muž robí za prácu ale ak je živnostník a vy máte takéto finančné problémi tak ja na vašom mieste sa na to vybodnem, zbalím kufre a som preč,,,je veľa možností no ľudia sa večšinou boja a to je škoda pretože život plynie rýchlo a ak človek dlho stojí na mieste potom je už ťažké sa pohnúť,,prípadne je už neskoro ☹

sheila72
30. apr 2014

@koniarova Ani sa jej nečudujem, však to tu už pomaly zachádza do extrémov zase raz :D

radko23
30. apr 2014

ja mam 5 3 a 6mesacnu malu

billam
30. apr 2014

@kotatko1232 no vidis, a IP mi napriek tomu posles...a navyse Klames!!!

kotatko1232
30. apr 2014

@billam ja??no tebe som urcite nic neposlala a nemam reco klamat.moja chod uz spat si vyčerpana 😉

billam
Odpoveď bola odstránená
kotatko1232
30. apr 2014

@billam moj muz tu nechodi.nema preco.

katkalubkova
30. apr 2014

my mame dve deti a zvladam to s vyplazenym jazykom, len tak tak...
takze k trom detom klobuk dole 😔

billam
30. apr 2014

@kotatko1232 tak mi to vysvetli, ako mi mohla prísť tvoja IP? 🙂 🙂 🙂

kotatko1232
30. apr 2014

@billam tak napisat si to viem aj ja sama.

billam
30. apr 2014

@admin prosim Ťa, pozri sa na IP, ktorú mi poslala @kotatko1232
KLAME!!!

kotatko1232
30. apr 2014

@billam A v ma tu uražate a neviem este co je to v POHODE???

digysa
30. apr 2014

@matta1 Prezradim ti jednu fintu, ktora je DOST bezna a ludia na celom svete ju pouzivaju, hlavne mamicky, ktore nemaju na blizku pomoc a rodina je tiez daleko, alebo rodina proste nechce.

Vola sa to: OPATROVATELKA na par hodin.......

Poobezraj sa po okoli po nejakej dobrej studentke, spytaj sa na referencie, pozistuj si a urob detom aj sebe jednu velku sluzbu.
Aspon raz do tyzdna ich daj na 2-3 hodiny opatrovatelke a Ty si zregeneruj sily.

Ak mozes poprosit babicku, ci mamu, tak b som to robila castejsie.....aspon 2 krat do tyzdna.

billam
30. apr 2014

@kotatko1232 ja Ťa neurazam, napísala som ti, aby si so svojimi názormi radšej neprispievala, lebo zakladatelke témy tym len ublizujes...ona si sem prišla po radu, nie po tvoju nemiestnu poznámku.....a co s tym má spoločne IP co si mi poslala a stale tvrdis, že nie...nechápem prečo klames, ked si to moze admin zistiť 🙂

kotatko1232
30. apr 2014

@billam lebo to je MOJA VEC komu co JA napisem.a nechaem preco hned odpisujes nato co nepatrilo tebe! a to myslim aj o druhe baby.ja napr neriešim čo pisali ine mamičky ten mamičke čo tu prišla o radu.

billam
30. apr 2014

@kotatko1232 skor nez nieco napises, trochu sa nad tym aj zamysli...máš pravdu, je to tvoja vec,co napises, ale potom sa nehnevaj, že tu budeš vyzerať ako.....odpisujem preto, lebo sa mi nepáči, ako sa k druhým spravaš...trochu si vstup do svedomia, si predsa tiež matka...

kotatko1232
30. apr 2014

@billam ja som len napisala ze naco si robili 3 deti ked ich nezvlada.ja viem ze som matka.a napr ja keby ze mam nejaky problem urcite to tu nebudem vycapovat na MK aby mi radil niekto niečo.ved mam rodinu a ta mi poradi.

eli74
30. apr 2014

@kotatko1232 Ahoj, mozes mat fotku, samozrejme. Ja ju sem nedavam, ani fotky svojich deti, vies clovek nikdy nevie, kto sem pride, s akym umyslom, radsej som opatrna. Nemam potrebu vystavovat svoje a ich fotky hocikomu a kdekade. Myslim, ze aj to je sposob ako ich chranit.
Mozno si to nemyslela zle, co si napisala, ale velmi zle to vyznelo. A dalsie Tvoje prispevky sú naplnené niecim negativnym. Pises, ze Ty neutocis, ale znie to tak, az by som povedala nenávistne, vysmesne, skodoradostne...? Neviem, co je vystiznejsie slovo. Naco ma 3 deti, ked ich nezvlada... Vies, situacia ludi sa v zivote tak rychlo moze zmenit. Dnes vsetko stihas, 10 mesacne dieta spi, mas upratane, navarene, ucty zaplatene... ale casom sa to moze zmenit, ani nevies ako. Ja si osobne myslim, ze ich zvlada. Len obcas sa problemy nakopia a zena sa potrebuje vyrozpravat, opytat sa co a ako robia ine. A to nie je dovod na otazky typu " naco ich ma tolko". Je to nízke, inym slovom primitivne. Clovek troska na urovni sa takto nepyta. Zena- matka zijuca v harmonickej rodine takuto otazku nevyslovi. Ma 3 deti, lebo sa s manzelom milujú, lebo je rodinne zalozená, má rada deti, chcela mat velku rodinu, má v sebe tolko lasky, ze dokaze milovat aj 3 deti ... a niekedy je aj unavená a rozmysla co robit inac a lepsie.
Niekde som citala, ze Zraneny clovek zranuje. Kazdy si na zaklade Tvojich prispevkov o Tebe mysli svoje. Ja si myslim, ze nejaky problem mas. Keby si bola v uplnej psychickej a dusevnej pohode, urcite by si dokazala pisat inym stylom a sformulovala by si svoje myslienky tak, aby nikoho nezranili, alebo nedotkli. 😉

blienka
30. apr 2014

@matta1 Moja súcitím s tebou, drž sa a hlavne to nejak rieš, kým sa nezosypeš úplne. Ja uvažujem na leto aspoň na pár hodín týždenne s opatrovateľkou v čase, keď je muž v zahraničí, čiže 2 týždne v mesiaci, budeme mať 2. dieťaťko, mám 4,5 r. syna a keď sme sami, tak pomoc absolútne žiadnu napriek tomu, že mamu i svokru mám na dosah ruky, ale obe majú svoje životy, bolo by to na dlhé vypisovanie. Tak som si povedala, že ak to nebudem zvládať, keď bude syn napríklad chorý a budem musieť byť s nim doma, tak si zavolám opatrovateľku na kočíkovanie. Nie je to lacné, ale muž šiel preto robiť do zahraničia, aby sme sa mali lepšie, tak to považujem za efektívne využitie peňazí, ja si oddýchnem a dám zarobiť inému človeku. Nemienim sa zblázniť, každý potrebujeme aj čas pre seba, je to absolútne normálne, ak by ste šli k psychiatrovi alebo psychológovi, bude vám hovoriť o potrebe dennej psychohygieny, ktorá spočíva v nájdení si času aj na seba, v takomto prípade ako je ten tvoj to však bez pomoci iného človeka, aj keď cudzieho, nepôjde. Držím ti palce, aby si to nejak vyriešila, z toho, čo píšeš, usudzujem, že je najvyšší čas.

billam
30. apr 2014

@kotatko1232 a to je presne ta veta, ktorú si nemala pisat....

kotatko1232
30. apr 2014

@billam ale ved to je pravda.ma rodinu co jej aj ta neporadi.

billam
30. apr 2014

@kotatko1232 ale ty to za ňu nerieš...toto je fórum, kde si zeny/matky radia...jednoducho sa potrebovala vyrozpravat, uvoľniť sa...chcela radu od mamiciek ako má zvládnuť ťažkú situáciu....a ty si ju "zabila" svojim nemiestnym názorom...aj ja s niektorými témami nesúhlasím...tak tam neprispievam....radšej si pomyslim svoje a nereagujem...

kotatko1232
30. apr 2014

@billam no vidis nemam to riesit ale PRECO ty a druhe baby riesite co som pisala ja?????kazdy ma svoj nazor.a ty si jej mozno nieco ine napisala mozno poradila ale ja som jej naisala to.

billam
30. apr 2014

@kotatko1232 preto sme riešili teba, lebo to bola ironicka, arogantna poznámka, ktorú podľa mna by žiadna matka nemala povedať/napísať...

eli74
30. apr 2014

@kotatko1232 Bolo to nemiestne, netaktné, nepekné.... ako Ti to ešte máme vysvetliť? Tebe nikto doteraz nevysvetlil, co je slusnost? Co sa patri a co nie? Mozes si napisat, co na srdci, to na jazyku, ale v tom pripade si daj vysetrit srdce. 😉 Radsej uz napis: Sorry zeny, nemyslela som to tak, ako to vyznelo.

kotatko1232
30. apr 2014

@eli74 ja mam srdce zdrave.vy mi nemusite nic vysvetlovat.a ja som slusna len tu na MK sa neda byt ked citam niektore komentare

margarita
30. apr 2014

@billam
@eli74
baby, chapem
vas, tiez sa to tu miestami fakt neda citat, ale mam dojem, ze svoju energiu a cas minate na nespravnom fronte....
to je z kategorie tych, ktorym ja hovorim "Vecna skoda,ze nebola uz pri stvoreni sveta, mohla Bohu dobre poradit..>"
😉

aj ja patrim k tym nezodpovednym, co dobrovolne naplanovali tretie dieta, ale vobec mi to nevadi, ja si to totiz mozem dovolit 😀 😉

martija
30. apr 2014

@hameeda najhorsie na celej veci je ze on nevidi ziaden problem. Rozhovorov bolo moc aj slz z mojej strany ale zial bez zmeny. A pravda je ze radit sa neda a priznam sa ani som to nechcela len som sa chcela vyzalovat a uvolnit tlak.... manzel odchadza za pracou do svajcu. Ja uz som to ale nevydrzala tu jeho nezodpovednost a lahostajnost voci mne a detom a povedala som ze koncim. Sama neviem co dalej....cas vsetko vyriesi. Mam obrovsku oporu v rodicoch takze v podstate som v pohode.... relativne...

maminuska
30. apr 2014

@matta1 určitým spôsobom ti rozumiem ale aj nie.
Ja osobne si myslím že čím je viac detí , tak je život pre matku jednoduchší , teda aspoň pre mňa. Mám 4 deti , z toho jednu postihnutú ( najstaršia ) , ktorá je tak na urovni 7 rokov čo sa týka mentálneho myslenia. Podobne ako hameda pracujem a vediem svoju vlastnu firmu , manžel odchádza ráno o 6 a prichádza domov do 19 hodiny, potom sa plne venuje deťom .
Deťom sa nevenujem na 100 % a ani to nepovažujem za správne a nutné , skôr za medvediu službu dietatu. Momentálne sa najviac starám o tu najmenšiu 6 týždnovu a plne zapájam do chodu domácnosti aj ostatné deti . Ked to tak vezmem a odmyslím 14 ročného syna , ktorý už má svoje záľuby a snaží sa z domu ubziknut za frajerkou 😀, tak sa v podstate starám o 7 ročnu , 4ročnu a 6 týdžnovu babulku . tá 18 ročná postihnutá ( akokeby mala 7 ) je super kamoška s 4 ročnou , plne si rozumeju a budu ešte také tri rôčky , kým sa im intelekt nevyrovná , takže sa spolu prehraju velmi dlho , pomôžu mi , podonášaju , na terase pokočíkujú .
Je mi lepšie ako ked som mala jedno , stále na mne zavesené , mrnčiace ... takže

@kotatko1232 v podstate ťa ľutujem že nemáš pre seba ani chvílku ked 100 % času venuješ svojej dcérke 🙂.
Sama seba nazývam krkavčou matkou , pretože som na deti tvrdá a zároveň ich mám nesmierne rada a keďže ich mám nesmierne rada tak trvám na tom aby sa samé obliekali , sami najedli , popostielali si po sebe, uložili veci , poupratovali ... žiadne skákanie okolo zadku a to sa týka aj Natálky, najstaršej . Síce občas musím podprsenku napravit, občas mikinu dopnut ... , sem tam topánky vymenit ked su opačne , no a čo ? Svet sa nezruti .
@matta1 moje praktické rady :
-ja som si zaobstarala červený klobúk a ten si dám vždy na hlavu ked chcem aby ma dievčence nevyrušovali a hrali sa sami a ked to zvládnu dostanu kusok čokoládky, ja si nachvílu čítam ked malá spí alebo sa idem osprchovat , jednoducho tu hodinku si robím čo ja chcem . Klobuk sa mi fakt osvedčil , beru to ako hru so sladkým koncom.
- cez týžden 4 ročná chodí do sukromnej škôlky a 18 ročná do praktickej školy , takže som doma iba s 6 týždnový novorodenec a už nestíham 😀, neviem prečo ale fakt s jedným je to u mna horšie. Staršie dievčatá ak sa ti dá daj do škôlky .
- ak Vám to fiannčná situácia dovolí oplatí sa investovat do pani ktorá ti príde raz dvakrát do týždna upratat-značne ta odbremení .
- v každom prípade zapriahni manžela.

A odpoveď pre tie ktoré položili otázku : načo tolko detí , nuž na to aby som stíhala 😀 , lebo s jedným je to fakt o držku .

eli74
30. apr 2014

@maminuska svatá pravda, jedno vzdy len mamu potrebuje 🙂 velmi pekne si to napisala.