Ako motivovať deti na pravidelné používanie nočníka?
Ahojte, ako ste motivovali deti aby chodili na nočník? Niečo formou odmeny? Alebo?
Ano, davali sme lentilku alebo si mohol nalepit nalepku na nocnik 😀 Este aj tie hracia nocniky su fajn 🙂 A naj ked sa bude stretavat so starsimi detmi a uvidi ich ako to robia 😀
Nič sme nedávali, tešili sme sa, tlieskali keď sa podarilo na nočník a dcérka sa z toho tešila, že mi sa tešíme :D Keď sa podarilo vedľa alebo nehoda tak sme nekarhali, povedali sme nevadí a ukázala som jej tu je nočník nabudúce budeš cikať sem.
Mne tu jedna mamicka poradila zosit s nalepkami a nam to strasne pomohlo. Za cikanie jedna nalepka a za kakanie aj kludne 3 nalepky 😁. Krasne sa uz cely den pyta na WC, nehod mame uz iba minimalne.
Chvalit, chvalit, chvalit...
Pozitivne komentovat ak sa podari a ak sa nepodari, nekarhat, len neutralne vecne opisat, ze cika a kaka sa do nocnika.
Dolezita je pripravenost dietata, jeho vnutorna motivacia. Myslim, ze nutenie ma uplne opacny efekt a nalepky alebo iny odmenovaci system sa mi nepozdaval, nedavalo mi to zmysel.
Pravidelne posadiť na nočník, chvíľu tam dieťa udržať (knižka, hračka). Keď sa podarí, pochváliť, vymyslieť nejaký rituál (capnúť si high five...), nejaké slovo, ktorým to označíte, aby pochopilo prečo tam chodí. A samozrejme okrem noci už nedávať plienku. Už len v spodnej bielizni a niečom čo rýchlo vyzlečieš. Nočné cikanie nie je vysledkom zlého návyku, ale nezrelej NS. To sa nedá urýchliť

vyhnat bez plienky na holo na zahradu ( ked sa da) a dosiel na to sam po par prihodach ked zistil co sa deje