Ako nastaviť denný režim trojtýždňového novorodenca?
Ahojte mamičky. Idem si sem po radu lebo som už zúfala matka 😢 mám trojtýždňovu dcérku ktora cumlik odmieta , nechce ho a tak isto aj fľašu (keď jej chcem dať trochu čaju nechce cez fľašu) takže je plne dojčená. Ide o to , že absolutne nemam s malou žiaden režim , neviem kedy vstáva , koľko by mala spať , kedy jesť , nič. Nechapem a strašne ma to mrzí😭😭😭snažím sa ho vytvoriť , ale ona stale len plače a plače...pospi maximalne hodinu , začne revať , musim podať prso , napije sa niekedy zvykne ešte 40min pospať snažim sa teda aby spala...začina mi byť otravne to podavanie prsnika každu chvilu , mam pocit že nič cez deň neurobim len ležim pri nej..bruško bolieva , ale robim všetko pre to aby bolelo čo najmenej. Niekedy mam pocit , že ma už zneužíva a chce sa nosiť len na rukach alebo ja neviem ...prosím mamičky , ako si nastaviť cez deň ten režim ? Tak aby spala aspon dve hodiny v kuse bez prebudenia sa ? Ako začať s ňou fungovať? 😓
Kúp babycalm, skúšaj pomaly. Je to veľmi voňavé, len po kvapkách do líca, aby sa ti ztoho nepovracala. Zbytočne.. Daj malú na brucho, ak ju boli pomôže jej to.
Dojči stále, cumel neuč, ak chceš dojčiť, vytvoríš jej štrajk. Zažila som pri prvej dcére.
Garantujem že o 3 týždne bude dobre.
Mojej uťalo 7 týždňom, zaspávala som po sediačky.
Ona si režim vytvorí. Prispôsob sa jej. Je ešte veľmi malá.
Coliprev môžeš kombinovat s espumisanom alebo sabsimplexom ci babycalmom-vsetky tri sú na rovnakej báze, akurát babycalm je tuším bylinkovy extrakt a nám ho teda malý nechcel, za mňa je to moc silné..
Mile mamicky , este by mi pomohlo teda ak by ste mi napisali tu postupnost liekov , vobec tomu nerozumiem ... vela nazvov je tych kvapiek , som stoho stratena ...ako ste ich vy podavali ? Probiotika kazdy den a ked bolelo brusko dali ste napr.ten coliprev ? Dobre tomu rozumiem ? Alebo aj ten coliprev kazdy den ?
Najprv som skúsila masáž bruška, cvičili sme, skúšala som ju najprv utíšiť a keď nič nepomohlo, tak až potom espumisan a aj to musela vrešťať ako pavián. Nie je to dobré pchať takému bábätku zbytočne lieky. Ano, môžeš to vymeniť.
Prepáč, ale ty si si nikdy nič neprecitala o materskom mlieku? Lebo to čo píšeš sú take blbosti že dovi dopo
Dosť silne mlieko? Neexistuje nič ako silne alebo slabé mlieko. Proste mlieko je mlieko.
Neskôr som už nedávala ale celú pipetu som si dávala ja do úst.
Nám ostatné spomínané kvapky na brucho vôbec nepomáhali. Toto zabralo okamžite.
Koliky...place, nozicky si tlaci k brusku. V ramci moznosti 3 tyzdnoveho dietata. Zhruba v takom veku zacinaju koliky. Espumisa, SAB davaj na lyzicku priamo do ust. Nedavaj do flase lebo moze ostat na stene od flase a dostane davku, ktora nezaberie
Hlad...dieta jej veku ma zaludok asi ako vlassky orech. Caato su hladne. Dieta sa dojcenim aj upokojuje, nie len plni zaludok.
Plac...je to jedina forma ako s tebou moze komunikovat. Znaci, ze nieco nie je v poriadku. Ty sa musis naucit, co ten plac znamena. Su rozne druhy placu. Casom sa naucis.
A este jedna vec. Deti mimoriadne dobre citia ak je matka v strese a placu z toho. Ty si si nic pocas 9 mesiacov neprecitala? Ja viem, ze teoria je jedna vec a realita druha, ale ty sa nechytas ani v zakladnych pojmoch. Trochu si citaj.
@sono2
@monicatko20 ach , ďakujem krasne za vysvetlenie 🙏
Ja som probiotika nedávala vôbec 🙏 teda po týždni som ich stopla..coliprev sme dávali tuším pred každým krmenim, už si nepamätám, išli sme podľa dávkovania..striedala som mu to s espumisanom..keďže nám nezabralo nič 🙄 ale aspoň cez deň bol pokojnejší, nám začalo rodeo vždy na večer až kým nezaspal 😬 probiotika sa dávajú denne myslím..
@sono2 to si mala super..Nam uťalo teda až 5 mesiacom 🙏
@beata_k no myslela som si ze mam nacitane 5 rokov dopredu ...ale ked ti pride zrazu realita , si sama nato , rodina do teba len hučí a spochybnuje ta , tak ver ze ja vecer neviem kde je sever a kde je juh ...
Ale dakujem za vysvetlenie 🙏
Ver jedine svojmu instinktu a svojmu dietatu. Mas ho len sa musis upokojit a nacuvat mu pozorne.
Inak baby ...musim dodat , ze v noci je ukazkova , zaspi cca o 21h ako kedy , v noci sa prebudi cca o 2hej rano , o 5tej a od 8mej rano zacina cirkus humberto
Nám fungoval režim podľa Giny Ford,skus pozrieť.. možno sa inšpirujes.
Ani jedno z mojich deti nemalo nasilu rezim (casom si ho vytvorili same podla svojich potrieb). Kojila som a kojim na poziadanie a nemyslim si, ze moje novorodena bolo take presekulovane, aby ma zneuzivalo nech ho nosim na rukach 🙈 cumlik sme nepouzivali vonec.
3 tyzdnove dieta nema preco pit caj. Este si iba zvyka na tento svet a ty uz chces, aby malo rezim 🤷🏼♀️Ja som davala vigantol a deti z neho brucho nebolelo.
Najlepsia rada je nepocuvat nikoho a hlavne ludi co do teba hucia blbosti. Ukludni sa a sustred sa na svoje babo, no a co ze chce kazdu chvilu prso, chce ta citit pri sebe a ukludnuje ho to, 9 mesiacov bolo v tvojom tele.
V prvom rade pokoj. Ten stres a zúfalstvo z teba cítim až sem. Prvé dieťa je najhoršie, ale vychytáš na ňom muchy a pri ďalších to pôjde ľahšie. 😀 Čo sa týka tých liekov - probiotiká sa dávajú len 1x denne - napr. BioGaia 5 kvapiek. SAB simplex, Espumisan alebo Coliprev - tie sa dávajú pred každým jedlom. Keďže dojčíš, podávaj ich cez lyžičku. Čaje sú v tvojom prípade zbytočné. Nám pomohla kombinácia Biogaia+SAB simplex (Dčko brala Devit). To boli lieky, ktoré som podávala každý deň. Každému bábätku sadne niečo iné, musíš len skúsiť.
Ja len toľko, že opatrne s tými liekmi pokial naozaj nemáte potvrdené že sú to koliky
Lebo dávať toľko liekov môže narobiť viac škody ako osohu
Ty nepopisujes nič čo by zodpovedala Kolikam, toto čo popisuješ je jednoducjo plač dietata
Koliky sú brutálne plače, dieťa je až bordovej najmä v podvečerných hodinách, kŕčovite prisťahovanie nožičiek k brušku, počuješ hlasne trávenie, dieťa sa od bolesti až prehýba
Takze ja byt na tvojom mieste nepchal do 3 týždňového dieťaťa zbytočne toľko liekov
Vieš čo, už ti tu radili kadečo, ja ti ešte poradím, že sa možno zmier s tým, že s tým možno jednoducho nevieš nič urobiť. Neupínaj sa tak veľmi na tie probiotiká, lieky, že skočíš do lekárne a nájdeš tam vykúpenie. Bábu musím dozrieť tráviaca sústava a s tým ty nič urobiť nevieš. Trojtýždňové je riadne ešte maličké, moja má 5 mesiacov a tie prvé dva boli o nepokojných večeroch prenosných na rukách. Prejde to, neboj. Nepočúvaj blbé okolie.
A to vylúčenie mliečneho zo stravy matky pomohlo viacerým, tak vyskúšaj aj to.
@monicatko20 mne denne po tom všetkom zaspala niekedy o pol jednej v noci.
Vieš si predstaviť čo to to bolo, ja zvyknutá ist spať o pol desiatej. Cez deň som nikdy nevedela, koľko mi pospí, kočík neznášala, no strašne.
Druhé bolo fakt za odmenu.
Ja by som poradila k tým plačom - nemôže byt babo “len” unavene? Píšeš že plače aj 3 hodiny. Novorodenec ma väčšinou veľmi krátke bdele okna - 3 hodiny môžu byt pre neho dlho a plače, pretože je unavený. Skús bábätko skôr uspať. Neviem či máš Instagram, ale napr spinkaj babo ma k tomu pekne posty.
https://www.instagram.com/p/CneGFH3qIlm/?igsh=M...
Moja mala bola tiež prvé 2-3 mesiace stále na prse, po pár uplakanych týždňoch som sa potom zameriavala hlavne na to, aby spala…takže som ju nechala spať na mne. Ale nevedela som fungovať a celý deň sedieť na gauči…tak potom ma zachránila šatka.
Prečo by trojtýždňové dojčené dieťa malo piť čajík? To ti kto poradil? Bábätku stačí len tvoje mlieko. Režim si nadstavíte postupne, nie je to robot alebo prístroj aby si ho “nadstavovala”. A čo tak dolezite potrebuješ počas dňa porobiť ako byt s novorodencom? Presne toto je teraz tvoja najdôležitejšia úloha. Byt jej na blízku. Takto malé dieťa nepozná pojem “zneužívať” nie je toho schopné. Postupne sa to bude zlepšovať, nezúfaj.
A áno šatku som používala. A spala tiež na mne

@monicatko20 Ďakujem ti , idem študovať 🙏