Ako naučím 8-mesačné dieťa plaziť?

7. sep 2022

Ahoj,mam otázku..boli sme na neurologickej kontrole (chodíme tam kvôli hlavičke, že na sone v pôrodnici nám niečo zistili tak to chodíme kontrolovať, to je všetko ok) ale pani doktorka nám povedala že mala by sa mala už plazit, že už má 8 mesiacov (mala ich ešte len v nedeľu a v pondelok sme boli na kontrole)..že máme ju dávať iba celý deň na podložku, že iba sa má najesť dať na podložku a potom dať spať a stále dookola opakovať aby začala plazit..len ona tam dlho nevydrží, lebo už je sama v strese..ma penovu podložku..skúšame aj fitloptu, máte nejaký tip alebo radu?ako ju naučiť sa plazit? Aj pretacat sa z bruška na chrbát? Ďakujem za rady..

sandrahi
7. sep 2022

ja osobne si myslim, ze deti sa nemaju do nicoho tlacit. same vyciti, kedy a co treba robit. jednoducho to pride same, vsetky deti si tym presli.

anavixy
7. sep 2022

Plazenie je neziaduci pohybovy vzor! Pani doktorka ma trosku medzery… dieta vobec nemusi plazit, ma sa z bruska davat na 4 a zacat lozit. Navstivte fyzioterapeuta. A pohladaj si aj na nete, fcb, ig nejakych, napr detska_fyzio_mama, budes mat jasnejsie a aj tipy a rady najdes

janka_266
7. sep 2022

Na 4nozkovanie pomáha dávať si dieťa cez nohu, a pred neho nejakú obľúbenú hračku. Plaziť sa nemá, a keď už, tak nie veľmi dlho.

ebbelin
7. sep 2022

Ahoj my chodime do fyzio mama a ano ako píšu vyssie plazenie je dobre nepodporovat ale motivovat dieťa k stvornozkovaniu. My sme spevňovali roznymi cvikmi na overballe, fitlopte a potom sme nacvicovali samotne stvornozkovanie. Ale myslim si ze kazde dieta ma svoj cas. My sme cvičili a aj tak mal svoje tempo a nakoniec behom mesiaca sedel zo sikmeho sedu, stvornozkoval pár dni potom..no a dnes uz stoji pri nabytku. Všetko az okolo 11m a teraz je nezastavitelny..ma 11m a 2 tyzdne.

gabika128
7. sep 2022

Chod za fyzioterapeutom a on ti ukáže rôzne cviky alebo spôsoby ako dieťa podporíš. Aj na youtube nájdeš nejaké videa. Mne sa malá plazila a naučila som ju takto podľa jedného videa stvornozkovat 😂. Ale nemala žiadny zdravotný ani iný problém a boli sme aj u fyzioterapeutky.
Inak ani pretláčanie z bruška na chrbát nie je úplne dôležité. Dôležitejšie je z chrbta na bruško a potom na 4.

autor
7. sep 2022

@gabika128 aké video to bolo? Môžeš dať link?

gabika128
7. sep 2022
https://www.youtube.com/watch?v=ERo8baSKUpY


Naša krpata sa plazila dlho, vedela sa dat na 4, ale zanedbali sme to a plazenie si veľmi obľúbila a nechcela inak.

babydesire
7. sep 2022

Dat dozorneho pola dietatka nieco co je pren zaujimave a teda motivujuce...syn stvornoxkoval za dudlikmi 😀
Pozor - nemusi to byt hracka, moze to byt napr.nieco ligotave, predmet z domacnosti, predmet ktory pozna atd,, treba to dat dost blizko aby sa nevzdalo a postupne posuvat