Ako naučiť dieťa samé zaspávať

zuzka565
17. nov 2018

Ahojte chcela by som sa Vás opýtať, že ako ste naucili svoje dieťatko samé zaspávať. Predtým môj synček ( 17 mesiacov) vypil pri mne v posteli mliecko a buval. Ale teraz v poslednej dobe len vymýšľa. Najradšej sa len čičika co nikdy pred tým nechcel. Nechcem aby si na to úplne zvykol. Prosím napíšte mi Vašej skúsenosti. Ďakujem.

helenka999
17. nov 2018

@zuzka565 vcera tu bola tato diskusia

cibulka79
17. nov 2018

@zuzka565 No my sme to tiež tak mali že krásne sám zaspával a teraz keď má 2roky zrazu chce aby som pri ňom bola,tiež som namietala a nechcela aby si zvykol ale strašne plakal a nechcela som aby v takom stave zaspával.tak som to skúsila a krásne večer spí,ale nechcem to dlho praktizovať

zuzka565
autor
17. nov 2018

@cibulka79 ved toto že človeku je ľúto keď plače. Skúsim dnes večer vyskúšať že budem pri ňom ale bude v postieľke a uvidím ze ako to dopadne.

cibulka79
17. nov 2018

@zuzka565 vieš čo mojmu pomáha keď ho držím za ručku a vidí že som pri ňom a je kľudný.rozprávky zatial nezaberajú.už to takto praktizujeme asi mesiac

zuzka565
autor
17. nov 2018

@cibulka79 no mňa malý drží stále za ruku keď zaspáva a veľa krát aj keď spi. Niektoré deti zaspáva ju s obľúbenou hračkou a on s mojou rukou 😀

zajkomajko
17. nov 2018

My sme sa naučili tak, že som dala malú do postieľky a povedala som, že nech pekne spinká a ja idem napríklad pripraviť mliečko na ráno. Prvú noc plakala bola som pri nej asi 3krát ale nakoniec zaspinkala a ďalšie dni už šli lepšie bez plaču ale na 4deň som si ľahla vedľa na posteľ akože aj ja idem spať a bola som tam kým nezaspí, potom som ju zase nechala 3-4noci samu že idem niečo robiť a tak sme sa naučili, že už ju dám do postieľky a odídem a pekne zaspinká. Len nechávam pootvorené trochu dvere kým nezaspí. Ale určite skús vysvetliť, že ideš niečo robiť a že sa vrátiš.

dorotka9819
17. nov 2018

Môj synček bude mať za chvíľu šesť mesiacov, doteraz nádherne zaspával, položila som ho do postieľky a spinkal (bola som pri ňom, keď vypadol cumlík tak som podala, ale len pár minút). Teraz, posledné tri týždne začal vymýšľať. Týždeň sa uspával len na rukách, inak sa nedarilo. A to iba na mojich rukách, nikto iný ho nemohol nosiť a ja iba na ľavej ruke,potom ho to prešlo a uspáva sa v kočíku. Vždy večer skúšam dať najskôr do postieľky a až keď veľmi plače tak ho preložím do kočíka, uspím a preložím naspäť do postieľky.
Mám ho nechať vyplakať s tým že zaspí sám v postieľke alebo je veľmi malý na to aby ešte chápal že večer musí spinkat v postieľke? Sama si nie som istá čo bude najlepšie no sama si s tým už poradiť neviem. Muž a aj mamina by radi pomohli len keď na uspávanie nikoho iného nechce, ešte občas cez deň sa podarí mužovi, ale v noci som to iba ja.

kika6956
18. nov 2018

@dorotka9819 my sme mali presne toto iste. Okolo 6 mesiaca nechcela inak zaspat ako u mna na rukach. Skusali sme s ocinkom ale plac hrozny🙈. Asi po 2-3 tyzdnoch som ju davala cez den ku sebe do postele a drzala ju kym naspala. Chvilu to trvalo ale podarilo sa. Teraz spinka cez den somnou este v posteli nasej (leno zistila,ze v postielke sa da postavit😀),ale vecer pekne sama vo svojej. Pol rocne babo je malinke mu nieco vysvetlovat. Mala ma 9 mesiacou a niekedy mi to aj chyba tak ju uspavat na rukach lebo teraz uz leze,chodi pri nabytku a akoze sa pomojka,ked potrebuje oporu aby sa postavila😂. Skusaj ju davat k sebe do postele pomali ked este nespi hlboko ale zostan pri nej aby vedela,ze si tam. Ono to prejde po case,drzim palce✊

katka1981
18. nov 2018

@zuzka565, ja som naucila zapsavat pol rocneho synceka sameho, aby nebol zavisly na prsniku. Ale tiez dosiel do veku mozno ako tvoj, najprv som len musela ostat v izbe, potom som hu uz musela drzat za ruku. Vzhladom k tomu, ze mam odsledovane, ze jeho budenie v noci suvisi so zubkami a nie na zavislosti na mne, nerieism kym nema zubky vonku. Cez den ho uspim tie za ruku a zobudi sa mi pocas obedneho spanku 1-2x zas ho uspim, ale spi mi 2,5-3 hodiny, vzdy lepsie ako to bolo s dcerkou. Tym ze je uz druhy a dcerka bola ovela narocnejsia, rozmyslam uz inak. A viem ze onedlho bude samostatny. Predoslu noc bol hore 8x, tuto len 3x. U nas popmohlo, z osm ho na noc odstavila ked mal rok, lebo chcel prso kazdych 40 minut. Potom prespal aj par noci uplne, ale zubky su zubky.... Mne nastastie za rucku zaspi pekne, pokial nevyspaval dlho cez den.