icon

Ako naučiť dieťa sedieť?

18. sep 2023

Potrebujem radu či ste nejako pomáhali vašim detičkam naučiť sa sedieť. Niekto tvrdí že treba deti obkladať vankúšmi a podobne, iní zasa že si dieťa sadne samé. Ďakujem

Strana
z2
autor
19. sep 2023

@pettom19 presne s tymi nevyziadanymi radami mám problem! Priateľ dá na mamičku ktorá len hustí radami o tom ako ju mame obkladať vankúšmi a podobne

klip0
19. sep 2023

Tak choďte k fyzioterapeutke. Skontrolujte dieťa a poradí vám ako manipulovat, ako podporiť vývoj. Snáď keď mu to povie odborník tak pochopí.
Prípadne nájdi na FB videá od fyziomamy a ukáž mu

ailiba
19. sep 2023

Dieta si sadne same, nic ho neuc. Samo to urobi, ked bude mat dost silne brusne svaly a pevny chrbatik. Nic neuponahlas. Najprv by malo stvornozkovat a potom sa samo posadit. Starsi sa sam posadil (tak, ze vydrzal) v 9. Mesiacoch, mladsi v 6. mesiacoch. Stimuluj k stvornozkovaniu.

aurora33
19. sep 2023

Tak odkaz priateľovi nech sa vankúšmi obklada jeho mamička.

autor
19. sep 2023

@aurora33 😂😂😂😂😂 presne

nairia
19. sep 2023

@aurora33 mi hovor, ja ked som to pocula, skoro ma odvalilo. jedno z toho mi bolo odporucene, nastastie to bola jednorazova navsteva, takze som neriesila. a druhe je pediatricka, ku ktorej chodi znama a ta sa rad drzala. a vraj "malej to pomohlo, ze si sadla"... to dieta je uplne zdrave a sadlo by si tak ci tak. co ti poviem 🙄

pettom19
19. sep 2023

Tak priatelovi odkaz, ze doba za tych cca 30 rokov pokrocila a takisto aj poznatky v oblasti zdraveho vyvinu. Ked tak treba vyhladat odborne clanky a dat mu to precitat. Ale naozaj doveryhodny zdroj. Myslim, ze to nebude problem. Jeho mamicka chce mozno dobre, riadi sa tym, co bolo IN v dobe, kedy vychovavala svojho syna. Teraz si matka ty, ona uz svoju moznost vychovat dieta mala. Je trosku smutne, ze priatel si radsej sam neoveri fakty, len slepo niekoho pocuva. A pritom ide o zdravie aj JEHO dietata.

ankare
19. sep 2023

Určite mu v Tom nepomahat. Keď bude na to zrelé a silne, sadne si samo z pozície na všetkých styroch končatinach.

loliki
19. sep 2023

Priateľ..? Mamička nech ho naučí ako požiadať ženu o ruku a vytvoriť rodinu.

anavixy
19. sep 2023

Veď ale hocikde najde na dva kliky nazory odbornikov tak ja neviem preco je take tazke pochopit ze proste mamicka nema vzdy pravdu. 😬 inak uplne odveci ale Plackova davala nedavno video k prvemu roku svojho syna a ten na kazdej fotke v polosede poobkladany vankusmi apod., tak ta tiez nesklamala 😵‍💫 a vlastne potom este video z oslavy kde ho tahaju za ruky do chodze dieta ledva nohy prepleta… no pockaj este ked sa priatel dozvie ze dieta sa nema ani len ucit chodit! 😁🫣

annamivo
20. sep 2023

Máme 9 m dcérku a 2 staršie deti. Tie staršie sme mi po cca 6 m začali občas ( naozaj máličko) dávať sedieť. Dcérku najmladšiu sme nedávali sedieť vôbec a cca v 7 m si sadla sama, zo dňa na deň. Takže za mňa všetko chce čas a mám dojem že je aj pohybovo najšikovnejšía z nich. Ako si sadla sama ,pár dní nato začala stvornozkovat, od 8 m sa stavia na nohy a teraz už aj chodí okolo nábytku. Nik ju nič neučil, nenútil. Takže za mňa neucit.

Strana
z2