icon

Ako naučiť dieťa zaspať bez rodiča?

veronikasulajova
1. okt 2022

Ahojte maminy, chcem sa spytat ci ste niektore skusali metody na uspatie babatka sameho. Metoda kontrolovaneho placu, zdvihnut a polozit atd. Zabralo vam to? Naucili sa deticky spat? Ja s malou skaceme na fitlopte 4 mesiace,iny sposob uspatia nezabral. Chcem to skusit zmenit, nakolko spankova poradkyna mi odporucila po regresii kedykolvek vyskusat. Poradte vase skusenosti. Malicka spi vyhradne na mne vo dne v noci a pomaly by som ju chcela presunut do postielky...Dakujem

Strana
z3
zuzuliennka1
3. okt 2022

@queen_mary a radsej som kocikovala vecer 15-20min a bol klud, nez lezat vedla syna, resp. uspavat a behat z izby do izby niekolko hodin, kym by konecne zaspal

queen_mary
3. okt 2022

@zuzuliennka1 ak to tebe nevadilo, tak je to uplne v poriadku 🙂 ja by som to nedokazala 🙂 a maleho parkrat pohladkal alebo mu dal napit manzel, ked zaspaval. 3 dni a zvykol si 🙂 by sa ma opytal ci mi slusne povedane nesibe, keby chodim pri kazdom uspavani kocikovat 😀 ale ako pisem, ak to vam nevadilo, tak je to v poriadku ;)

lienka.7
3. okt 2022

@zuzuliennka1 no vidis, tak namiesto toho, aby som vysedavala na kavickach a hodiny a hodiny do blba len kocikovala, venovala som sa od začiatku detom na 100%. Nastavila im rytmus a pripravila na postieľku. A ano, naučila som si ich POHODLNE spať v postielke a neskor aj v posteli.
A v mojom okolí žiadna kamarátka nestvarala hokusy-pokusy s hopksnim a natriasanim ako tu niektoré opisujú 🤦‍♀️ A nocnym kocikovanim.
A neboj sa, aj ja som som mohla hodiny kocikovat, mala si pospala v kociku. S 2 uz je to horšie, keďže staršiu som si POHODLNE naučila spávať samu v posteli 🤣🤣🤣

zuzuliennka1
3. okt 2022

@lienka.7 tym chces akoze co povedat? ja som sa synovi tiez venovala na 100%, a ako sa da venovat sa spiacemu dietatu? Mala som si s nim kocky na lavicke v parku stavat? Citat mu rozpravky? Ukazovat vonku veci? 🤣 spal 🙂 tak som so spiacim dietatom nachodila kilometre denne, schudla vsetky nadbytocne kila aj nieco naviac a nevzlykala, ze mi s dietatom “skoncil zivot”. Zbytocne tu stekas, lebo stekas na nespravny strom.
Kazda nech uspava, ako chce, ako jej je pohodlne, ja som napr. nikdy neprisla na chut nosicom a satkam, preco by aj, ked proste kocik fungoval.
Ale ked niekto satkuje/nosi aj 3 rocne, no nech. Zi a nechaj zit.. Ale nie vyrevat dieta, aby spalo.🤦🏼‍♀️ o tom je debata. Cokolvek, len nie vyrevat.

lienka.7
3. okt 2022

@zuzuliennka1 stekas tu jedine ty 😉

petraj122456
3. okt 2022

… až ma mrazí

mikadooo
3. okt 2022

@veronikasulajova nie, neskúšala som. Najstaršia nemala problém po nakojení zaspať sama v postieľke. Prostredná bola na mne nonstop nacucnutá, mala som občas pocit, že celú noc (po týždni prekladania do postieľky a späť k nám som to vzdala a dokonca som sa pri nej naučila aj kojiť po ležiačky, čo sa mi pri staršej nikdy nepodarilo 😄. Ona bola schopná sa dogrcať a znovu nacucnúť a cucať ďalej akoby sa nechumelilo, také tie rímske orgie boli občas u nás po nociach...). Najmladší mal fázy. Občas zaspal na prse a nechal sa preložiť a občas nie. Doteraz sami nezaspávajú. Najprv idem spinkať s malým o ôsmej, a potom idem k babám do detskej, teraz si tu sedím za stolíkom, čítam modrého koňa a čakám, kedy bude odfukovať konečne aj tá prostredná (najstaršia už spí, ale tá prostredná je jednoducho nespavec od mala a sama sa boji, to by stále vyliezala z izby 😁). Dúfam, že nájdeš správny systém, ako vidíš, každé dieťa je iné...

zuzuliennka1
3. okt 2022

@lienka.7 🤣 vsak ty tu skoro na kazdy komentar dookola pises, ako sme robili nasim detom otrokov, co ty nikdy!, ako sme si ich “naucili” tak mame a ze sme sa poniektore ani detom nevenovali na rozdiel od teba a podobne blbosti. Ani jednej nam nas sposob uspavania nevadil, len tebe 🤣 dobre, pani dokonala 😅 kazdemu proste funguje nieco ine, ja si napr. mozem dat kavu aj o 21:00 a zaspim, niekto iny si musi dat poslednu kavu o 16:00, inak nezaspi. Priklad. Kazdy sme nejaky 🙂 zi a nechaj zit

zuzulka558
3. okt 2022

Naša ma 2 roky a spi od narodenia s nami doteraz ❤️ pre mna nic krajšie rano ked na mna pozera a budi ma ze mama ahoj a vybozkava ma 🤣

stanislavicenka
4. okt 2022

@angel993 im to nevysvetlis. Nepochopia to, a to svoje "ako si naucis, tak mas" budu omielat dokola.
A davat to ako univerzalnu radu. Tiez mam dve deti, a uspavane na prsniku, nasledne v nosici, na rukach. Necitime sa ako ich otrok.

anne_mary2
4. okt 2022

@veronikasulajova na to co sa pytas ci mas ist do toho ci nie, ti nikto neda 100% odpoved - ak si s tym ok, mas ro nastudovane, a myslis ze to je pre teba - tak tvoje dieta, tvoje rozhodnutie, ostatne nas do toho velke 💩. My tvoje babatko nepozname. Jedno zaspi samo, druhe na mame, tretie v kociku.. Ja tiez nepatrim do skupiny “ako si naucis “ , ale to som ja 🫠

queen_mary
4. okt 2022

@anne_mary2 toto vsetko su len obhajovacky matiek, ktore maju vdaka tomu, ze nemaju pevnu volu, hotovu alchymiu z uspavania deti 😀 ale ano, dieta vas potrebuje, nedajboze zaplace, najlepsie ked je nonstop nalepene na cecku, v klude az do troch rokov. Potom sa neadaptuje v skolke, alebo ho tam radsej ani nedate, lebo u matky je mu najlepsie 😀

zuzulka558
4. okt 2022

@queen_mary ako ktore, starsia bola doma cecek ale v skolke sa adaptovala najlepšie hned prvy den 🙈 to vela zalezi od dietata pretože kazde je ine neni su narodene podla tabulky 😃 mladsia je tiez cecek ale nema problem byt z druhymi aj sa varovať

anne_mary2
4. okt 2022

@queen_mary ved v poriadku, je to vas nazor, sposob fungovania- okej nie? ci mame vsetky co to tak nerobia / snazia sa o to / negunguje to zlozit poklonu????
Lebo nie, ja si nemyslim ze existuje jeden univerzalny navod na zivot s dietatom pre vsetkych, bodka. Nic viac nic menej. Tak akceptujem ze niekto chce veci robit inak..
So mnou mama zaspavala dlho, mozno aj do 5-6r, do skolky som chodila bez problemov a velmi rada, ,a dokonca som po strednej normalne odisla na vs bez mamy aj ked som bola na cecku dlho…. 🤷🏼‍♀️🫠, ked mam pouzit vase prirovnania….

zuzulka558
4. okt 2022

@anne_mary2 aj moja tak spavala do 6 rokov s nami, ale nema to ujmu, ked sa da hned je s kamaratmi vonku a nie ze maminka pod so mnu 🙈 nechcela som prispiet nic ale ked to citam tu a mam skusenost zo starsou tak sa rehocem

tessa04
4. okt 2022

@veronikasulajova tiez som tu uz zoparkrat hladala radu ako uspat moje dieta, lebo je to nespavec uplakany od narodenia. A vies co? Uz nehladam. Kazde dieta je ine. Niektore je pokojne a zaspi aj samo, dalsie potrebuje hladkat, spievat, mojkat sa..su aj babatka, ktore sa nevedia same upokojit a treba im pomoct..a nedaju sa ,,vycvicit,, na spanie, nech si hovori ktokolvek, ze sa to da..ty si mama, rob tak, aby to nebolo pre teba a ani pre babo stresujece. Odsudzuju sa tu kociky, lopty, hupacky, nosice..nepoznam sice ziadneho dospeleho co by spaval v satke ci v hupacke, asi preto, ze pride cas, ze aj to nespave dieta same dozreje a pochopi, ze zaspat vie aj v posteli, uz nebude vyzadovat tvoju asistenciu..chce to len cas a laskavu mamu. Odporucam aj knihu S laskou o detskom spanku..

veronikasulajova
autor
4. okt 2022

@mikadooo dakujem za radu aj normalnu odpoved

asocial
4. okt 2022

@veronikasulajova nikdy by som nesla metodou vyplakania. babatko mas len raz, parkrat v zivote, chcela si ho. Uzi si ho teraz. Ked bude mat 15 rokov, zaspi ti samo🙂 a mozno aj inde ako doma. UZi si to, spi s nim, majte sa fajn. A nepocuvaj skvele rady o samostatnosti a vyplakani.

miriter
Odpoveď bola odstránená
Strana
z3