icon

Ako naučiť dve deti zaspávať?

marissenka
1. nov 2013

poradte maminy..kazdy vecer je u nas cirkus so spankom.deti spia spolu v jednej izbe(nedavno som tam malu prestahovala). a hodinu ich uspavame...starsi chce stale cikat(ma teraz take problemy,tak mu to nechcem zakazovat) a mala samozrejme tiez z postielky 30x vyleze...stale sa vrtia,mrmlu,...proste ja neviem ako ich prinutit lezat v klude...knizky u nas nefunguju,starsi chce stale inu,mala zas pozerat obrazky..sedim tam s nimi ja,alebo muz v kresle pokial nezaspia...nakoniec je z toho len krik.a to nechcem...deti by mali zaspavat v klude. :( co zabera na vasich?dakujem,za kazdu radu...

mirip
1. nov 2013

pozeráme televizor, manžel dokúpil na skylinku detský program a pozeráme rozprávky,keed menšie zapsí odchádzam preč a potom zaspí aj druhé,nie je to síce najsuper spôsob a niektoré mamičky mi budúoponovať že to nie je dobrý spôsob ale na nás platí

lauricka
1. nov 2013

tak ich este nedavaj do jednej izby a kazdy uspavajte jedneho. Az sa naucia pekne zaspavat a spat, dajte ich znovu do jednej izby. Toto, podla mna, nikam nevedie....Chce to presne vecerne ritualy, klud a urcite by som to neriesila vcase, ked ma maly, ako pises, dake problemy a chodi furt na WC.

varticek
1. nov 2013

Naučiť ich, nech zaspávajú samé - neseď tam s nimi. Rob si svoje veci a nechaj len prípadne otvorené dvere k nim, aby si vedela, čo sa tam cca deje. Oni si časom na to zvyknú, aj my máme dni, že vystrájajú, niekedy zas OK a to už spia spolu dosť dlho. Ale keby som mala sedieť pri nich a čakať kým zaspia, bola by som z toho asi dosť nervózna, tak to nechám na nich, však raz zaspať musia a ja si v kuchyni čítam alebo robím niečo iné.

bosoriak
1. nov 2013

Ahoj, ja mam vacsi rozdiel, ale postupovala som tak, ze som im jedneho krasneho dna oznamila, ze budu spat spolu v izbicke. Inak ritualy ako vzdy - sprcha, kniha, pusa a spat. Odisla som z izby, iba do vedlajsej izby, tam som si citala - to som im aj povedala. Zo 3x kazda vyliezla von sa presvedcit, ci som tam, ano. Potom uz len na kazde zavolanie som prisla ,pomojkala, opusinkovala a odisla. Asi po tyzdni uz ma ani velmi nevolali, ani nechodili von, iba si tam rozpravali v posteliach. Tak som im povedala, ze budem v obyvacke a ze ich budem pocut ak zavolaju. Opat, kedykolvek zavolali, vzdy som prisla. Ak vyliezli z postele, kludne som ich vratila naspat, ziadny krik ani nic. (V prve dni to bolo o drzku, lebo vyliezali takmer furt 😀)

No a po dvoch tyzdnoch az do teraz, co je asi pol roka uz im dam pusu, objimem a idem upratovat kuchynu, ked zavolaju tak sa ozvem, ze musim toto dorobit a pridem. Potom ked pridem, tak na 99% uz obe spia, ak nespia, opat sa poobjimame a opusinkujem ich a potom uz zaspia.

Jedna rada - pevne, ale laskavo. T.j. ak sa rozhodnes, ze maju spat sami, tak nepovolit. A robit to tak, aby z toho nemali negativne pocity. Iste, mozu plakat, ale ako mama vies, kedy placu od strachu a kedy iba od toho, ze im nie je po voli.
Drzim palce.

ivetkab.
1. nov 2013

😀 Keď som dala mojich dvoch spolu do izby, tak syn mal dva a pol roka a dcérka rok. Tiež som sa toho bála, či sa nebudú rušiť a tak som si stále k nim ľahla a rozprávali sme sa. A je to tak doteraz. Čoskoro syn bude mať 4 roky a hovorí mi. Maminka choď vonku, ja chcem sám zaspávať. A ja som mu dohovárala, že ja chcem s nimi zaspinkávať, lebo sa stále večer rozprávame ako bolo v škôlke a mladiša je síce ešte so mnou doma, ale aj ona mi večer rozpráva čo sme spolu robili. Podľa mňa vôbec nemusia deti zaspávať same v izbe, lebo to tak všetci robia. Skús si možno viac užívať to, že môžete venovať čas trochu kľudnejší ako je to v rýchlom kolotoči dňa. Ale ... samozrejme, že aj u nás je občas taký večer, že potrebujem aby deti skôr zaspali a oni by sa len rozprávali. Ale to im poviem, že otočiť sa nabok, zatvoriť očká a potom do troch minút počujem odfukávanie. Možno ak ich budeš nejako nútiť samych zaspávať, tak budú robiť to čo robili moji. Presný opak ... čo dieťa, to iná povaha ... nepodľahni tabuľkám a hlavne sa nesnaž robiť niečo tak, že to sa tak robí ... 😀

xenicka13
2. nov 2013

Ja mam veľké deti 3,6,10 a keby som ich dala spať do jednej izby, rozprávali by sa aj do polnoci, takze spať po jednom 🙂

martina28p
2. nov 2013

ahoj,ja som v máji tiež dala chlapcov spolu do izby,a vdaku Bohu,problém nie je,dám ich do postele,rozlúčime sa s nimi,nechám im zapálené svetielko,chvílku sa hrajú ešte shračkami čo majú v posteli,ale ked to trvá dlho,takim zhasnem svetlo....niekedy krpec plače,tak si lahnem k nemu,ale za chvílu zaspí a potom idem potichu preč,starší zaspí aj neskôr...so starším sme sa rozprávali,že je velký brat,tak musí ísť príkladom....neviem ti presne poradiť,každá mamička si pozná svoje dieťa a od každej z nás si tu môžeš niečo vybrať,ale tiež som toho názoru aby deti zaspávali kludné a bez plaču,aby to nebolo silené,ak ešte potrebujú tvoju blízkosť tak sa tomu nebráň,možno o pár rokov ti bude lúto,že si s nimi nestrávila viac času,ako nechcem aby to vznelo zle,ale myslím to v tom,že prídu do veku,ked mamine bozky im prídu trápne....proste puberta 😝 my sme staršieho uspávali skoro do 5 rokov,lebo sa bál byť sám,on spával s mužom v izbe a ja s mladším v druhej....muž kolkokrát zaspal s ním,lebo musel byť pri ňom aj hodku,kým zaspal...ale proste prišiel ten čas a nemal problém zaspávať s bračekom a malý krpec bol zas rád,že je tam s ním,takže to bolo v pohode....tak prajem,aby ste si našli tan správny režim a uvidíš,že bude dobre 😀

krprtka
4. nov 2013

Dvaja starsi spia spolu v detskej,uz ich neriesim😀Mladsi spia s nami v spalni..najprv dam spat mimino a potom muz da spat 2,5 rocneho...do svojej izby pojdu tak najskor o rok...pre deti su dobre ritualy,my pustame aj hudbu pre deti😉a este pomaha,ked sme vela na vzduchu,ked sa zdravo unavia😉