icon

Ako nestratiť nervy pri 5 ročnej dcérke a ročných dvojčatách?

guaya
8. okt 2014

Dnes to bol horor,niesla som starsiu na balet aj s dvojkami,starsia dostala zachvat placu a dvojky robili vsetko len,aby to zhorsili ☹no bolo to strašne az do placu,niekedy zavidim mamickam co maju len po jednom babatku.

Strana
z2
katarinaja
19. nov 2014

kočky dobre sa to číta 🙂 nie som sama 🙂 a to ani čokoládu nemám doma. ale už spia zajtra bude určite ďalší krásny deň 🙂

beeee
20. nov 2014

@meusicka my diet spavame v posteli piati, moja velka stale hovori, ze je dvojicky obsadili miesto v nasej posteli a mam ich dat prec. ze ich musim kojit, ju nezaujima.inak moje dvojicky su 4 mesiace, ja s nimi chodim do posilovne so strazenim deti, tam sa aspon osprchujem v klude, starsiu chodi casto bravat do skolky svokra, ak to vyjde, tak by som mala mat od buduceho tyzdna pani na upratovanie a niekoho zo zdravotnej poistovne na strazenie deti na par hodin tyzdenne...

beeee
20. nov 2014

@meusicka ty ich mas v jasliach a pracujes? ja som moju velku mala v jasliach od 16tich mesiacov, ale pri dvojickach sa to neoplati, to by islo 50% platu pri polovicnom uvazku na jasle a este by som stratila narok na ten rodicovsky pridavok.

meusicka
20. nov 2014

@beeee nie nei, ja ich mam v jasliach lenjedno poobedie v tyzni, ani mne sa neoplati davat ich na cely den, nedoplatim sa 😝 som doma, pani domaca, no co uz. aj tak si neviem predstavit, ze ked uz budu v skolke a budem moct hodit do prace aspon na doobedia, ze ako to budeme riesit, kedze sme s muzom na deti sami a aj teraz som ich napr. mala vsetky 3 chore, to bol masaker, a to ako potom s robotou, ked tu nemam nikoho na postrazenie deti? 😕

beeee
21. nov 2014

no ved som si aj myslela, ze jasle nemaju u teba tiez vyznam. ked budu deti chore, tak to neviem ani ja, co budem robit, svokru mam naozaj len pre pripad nudze a len pre jedno dieta, 2 a viac jej na krk nemozem dat. ja sa mozem vratit do starej prace, ktora je nechutna, ale nevadi, ked budem casto chybat. rada by som si ale nasla novu, len to asi ani skusobnu dobu neurobim, ked budem s chorymi detmi stale doma☹
@meusicka

dusika11
11. dec 2014

caute ma sice len trojrocne dvojky..ale ..zasadne som ich vypustala s kocika ked som uznala ze je to bezpecne ..to znamena ..v ´parku ihrisku..zasada cislo dva..nebehala som za nimi..skor som sa robila ze ja im ujdem..a akosi sa naucili ma nasledovat...neidu do dnes za ruku ale za mnou,....porpuhy som nepouzivala....
k nim asi riskujem ..tu na fore..ale mala som psikov stenata co boli na voditku...boli neposlusne odbiehavali ale steniatka bez voditka co sa museli starat o to kde som ja..a pri mne vzdy dostali piskotu..sa vzdy drzali pri mne..divne ale fungovalo na mojich hladosov...plne vrecka jedla piskot aj do dnes robia zazraky..v obchode zasadne v kociku alebo kosiku..nemienim skoncit na psychiatrii 😀 ano pochopi len duo mamina..behat sa detmi dvojcikami sa to fakt neda..inac by isli jedno tam druhe inde..musela som ich naucit poslusnosti cez piskotky

meusicka
11. dec 2014

@dusika11 v kratkosti, moje na mna se....u. ci im ja ujdem, este sa dohovaraju ako na to. ale mojim dava samozrejme rozumy uz aj starsia sestra, takze su vydzubkane viac ako bola ta prva v ich veku 😀 mna kludne nechaju v parku a ked za nimi nejdem tak im je to fuk. ale casom je to lepsie a lepsie. aj ked momentalne prichodom zimy zvadzam nastastie, boj len s jednou slecnou ktora uplne nenavidi termo oblecenie, takze prosim ako nasukat jaciace a braniace sa dieta do pancuch a teplych nohavic 😝

dusika11
11. dec 2014

@meusicka uf poznam ich chyba vypust ich len tam kde je to ohradene..a basta
mala som obobie ze som hladala kutik kde je len jedna unikova cesta..napriklad mame v ke taku cukraren v zadu kutik len jenda unikova cesta..to lahsie ustriehnes 😀 no maju smolu..
nemohla som s nimi ist do optimy..kde je siroky priestor..ale ked tam boli hracie auticka tak som ich pokope udrzala..no tu su fakt ine pravidla hry ako s jednym babom

meusicka
12. dec 2014

@dusika11 mne sa jedna z dvojok dokonale vyziva v tom ako sa da zmiznut v obchode medzi stojanmi s oblecenim. minule sme ju tak nahanali v takko. muz s jednou na ruke vo dverach, plus vedla nej moja starsia a ja behom za malo cez cely obchod. predavacky sa bavili, jedna mi dokonca kricala, aha tam bezi, tam je 😀 no hruza. a mozes vysvetlovat ze nesmie lebo ju niekto ukradne a pod. minule mi vliezli pod regal v Hervise. som tam musela za nimi vliezt 😝 a potom nm povedia, noo vidime ze vy sa nenudite 😎

meusicka
12. dec 2014

@dusika11 nase deti su rovnakeho veku, teda dvojky... ja som rodila v KE 😀 ale v nemocke sme sa asi nestretli lebo moje budu mat 3 teraz na vianoce

dusika11
12. dec 2014

@meusicka no mozno sa pozname z nejakych stretiek..ja zasada cislo jedna nenahanam medzi regalmi..isteze sa im to paci..nahanacka s rodicom..vysvetlila sa existuju aj zli ludia mozu ti ublizit ..nevies sa spravat ok.ja to respektujem..si v kociku..alebo nakupnom kosiku..nabuduce uz so mnou nepojdes..myslim ze tu treba troska striktnejsie..nehresim ich ani nebijem..ale nahodim taky ksixt bez usmevu ze momentalne vedia ze ejha..
s tychto blbosti pomohlo teraz vo vecsom veku ze maju svoje kosicky a robia si svoje nakupy..mozu si vybrat jogurty alebo daco..ale stalo sa mi vinou neoochotnej predavacky ze som straila nervy vo fresi.,..vyzerala som ako hysterka..pretoze ma predavcka odmietla obsluzit ze nestojim v rade..pricom ja som ani netusila ze tam je daky rad...a mne medzi tym strkali do deti kosikami..mali skoro zhodili mlieko ..cele zle..a ja som tak vybuchla.--ze az..ano je to stres..obchod..takze..nenahanma sa sdetmi nakup je vazna situacia..ak moju zasadu nedodrzia..su v golfkach...obemedezny pohyb..ak estew daco vyvedu..poviem ze neidu a nabuduce to dodrzim..nie neides mamka ide sama urobil si to a to...slubujes ze sa to nestane??to sa da ale pri starsich detoch..a hlavne co poviem to musim dodrzat..inac by ma asi mali na salamke
ja som rodila va rstislavke na vianoce ale pred styrmi rokmi...ty to mas stazene so starsou ale ta by uz ti mohla aj troach pomoct..dnes rano sa moji obliekli sami za trosku cokoladky kinder..inac by som mala neustly rev a boj...

matka1974
21. dec 2014

@guaya Ahoj. Prajem ti, aby si mala SILU vždy v takých situáciach zdvihnúť "hore hlavu" a spomenúť si, že aj niekto iný prežíva to isté čo ty, možno aj... Keď sme sa narodili /dvojčatá/ doma nás čakala 3-ročná sestra, 4-ročný brat a umierajúci otecko s rakovinou, ležiaci v posteli s veľkými bolesťami. Čím všetkým si musí prejsť jedna matka, to vie len ona - MATKA.

guaya
autor
22. dec 2014

@matka1974 Mas moj obdiv,prajem vsetko dobre

4baby
11. feb 2015

Prepacte necitala som vsetky prispevky,ani nevidim od placu.mozno sa budem opakovat.mam 3 dcery 5,3 a 11 mes.a som zufala,2starsie su neztladnutelne.mam strax ze si ublizia,vsade lezu,skacu,poskodzuju nabytok,mame novy dom aj zdriadenie a uz to tu vyzera hrozne.nerespektuju ma vobec,kricim,dam po zadku a nic,viem ze je problem aj vo mne ale toto je uz neunosne.som zufala.najhorsie je ze aj ked svokra ma snahu mi pomoct uz skratka s nimi nevladze.uz nikto s nimi nevydrzi,nikto nexce s nimi byt.mam ix stale len ja avz nevladzem..

zuzka38
11. feb 2015

@4baby starsie nechodia do skolky?

libka1
11. feb 2015

@4baby no ja ti velmi dobre rozumiem, mam presne takehoto syna 😅 nic na neho neplati a kolkorazy som uz uplne zufala... snazim sa obrnit trpezlivostou ale niekedy sa to proste neda... tiez mame vela veci v byte znicenych, nechapem vobec tu jeho tuzbu vsetko poskodzovat... nastastie dcera taka nie je a najmladsia je len babatko. asi nam ine neostane len cakat, kedy zmudreju. ja mojmu darmo vysvetlujem, on este aj pocas toho ked mi slubuje hory doly ze bude dobry a podobne vzdy stihne medzi recou nieco vyviest 😖 niekedy ma tak musi manzel krotit ked sa vo mne zlost nahromadi aby som po nom nevystartovala 😅

Strana
z2