icon

Ako obliecť novorodenca do 22 stupňov?

anonymes
22. apr 2025

Mame týždeň

Strana
z2
really8
22. apr 2025

@anonymes doma mate kolko? Tak isto ze? Tramtadaaaa

anonymes
autor
22. apr 2025

@really8 doma ho mám v zavinovačke+ deka , vo vajíčku nemoze byt zavinovačka

anonymes
autor
22. apr 2025

Ako viac nesympaticka si nemohla byt. Neviem ani poriadne čo mu doma dávať. Bojím sa že mu je zima ak mu dam krátke body a leginove teplaciky ponozky

evcagabi
22. apr 2025

Ty davas v 22° kratke body novorodencovi?

anonymes
autor
22. apr 2025

@evcagabi no mame doma teplejšie

kitycat
22. apr 2025

@anonymes tipujem, ze si mamam prvorodicka 😌

Ja som mala oktobrove babatko v zavinovacke a pod dekou, terqz by som uz poucena a ostrielana po prvom davala terqjsieho novorodenca do pyzamka s nozickami/body s dl. rukavom, leginky a ponozky a naucila sa zavinut do tenkej pleinky a este mozno tenka ciapocka.

V hrubej zavinovacke tolko neponunas 😄

No a potom sa zvykne davat o 1 vrstvu viac, teplotu kontrolujes na zatylku, ruky a nohy nie su smerodajne.

Do vajicka len v jednej vrstve, poriadne usadit a zapasat, nechaj ciaposku a zakryt lahkou deckou/plienkou. To vajicko je vypchate polystyrenom, ten hreje aby sa ti babo neprehrialo

Uvolni sa a uzivaj si!

really8
22. apr 2025

@anonymes nemoze ale je to vrstva. Takze ked nemas zavinovacku das bundu/overal. Pouzi hlavicku.

belllinka
22. apr 2025

@anonymes jasne, že novorodencovi nedávaj krátke body. Oni si ešte nevedia regulovať teplotu. Aj keby bolo 30 stupňov, tak určite dlhé rukávy.

zuzubb007
22. apr 2025

Krátke body???? Hádam nie, dieťa si nevie regulovať teplotu určite dlhé body aj svetrík na doma a čiapočku, vonku normálne fusak tenky

evcagabi
22. apr 2025

Moja sa narodila v auguste ked boli vonku 30tky a kratke body nemala ani raz

lenkakravcova
22. apr 2025

@anonymes dlhé body, dečku (alebo zavinovačku) a čiapočku.

Krátke body tak od 3 mes.

really8
22. apr 2025

@zuzubb007 boze moj sak bude prehriate chuda. To je ovela nebezpecnejsie ako ked bude chladnejsie.

anonymes
autor
22. apr 2025

Tak snad nebude chorý :( zátylku ma vždy teplúčko

belllinka
22. apr 2025

@really8 prehriate asi ťažko, je to novorodenec! Aj keď dajú novorodenca do inkubátora, tak je potom prehriaty?

really8
22. apr 2025

@belllinka az na to ze zdrave donosene a tyzdnove dieta sa do inkubatora nedava.

saxana000
22. apr 2025

Dlhe body leginky ponozky ciapocku svetrik zavinovacka alebo deka do kocika.

jaskolka
22. apr 2025

Ja mám májovú, vtedy bolo chladno v maji,často pršalo a normálne mala doma len dlhé body a dupačky alebo polodupacky. Vonku v kočíku mala tenký kabátik , čiapočka, pletené papučky a deka bola vždy v kočíku pripravená. V aute takisto som podľa potreby prehodila deku.

domka222
22. apr 2025

Však doma mu daj len body s dlhým a zavinovačka. Načo ešte deka? A body s krátkym?
@belllinka práveže keď novorodenec nevie regulovať teplotu ,je viac náchylný na prehriatie.

really8
22. apr 2025

@belllinka btw podla tvojej logiky je ok chodit von s novorodencom ked je vonku 35 stupnov. Ved v inkubatore je dokonca este viac.

3petka
22. apr 2025

@anonymes môj mal celkove body s nožičkami a ešte prikrytí dekou. Keď sa hral bol len v tom celkovom body. Hole ruky nohy mal možno jed mal pól roka a bolo 26-30 stupňov von.

zanettsur
22. apr 2025

Dlhe body, deka. Neviem si predstavit teda dat novorodencovi kratky rukav, ked je vonku 22°C. Vsak mne samej je vtedy zima 😂

belllinka
22. apr 2025

@really8 tam kde som rodila dávali do inkubátora na pár hodín každého novorodenca
A okrem toho to dieťa iba leží, hociktorý pediater ti povie že novorodencovi iba dlhé rukávy.

selest
22. apr 2025

Ja som nosila takto. Body, svetrik, nohavice, tenka ciapka. A prekryt dekou alebo zavonovacka, oboje uz mibprislo vela. Ked prisla srstricka na kontrolu tak mi ho odryla a vyzliekla bundu ci ho chcem prehriat ze na dnukaje to vela. Ale vonka som ho brala aj tak tak ako pisem hore..

zzzzza
22. apr 2025

@really8 súhlasím

zzzzza
22. apr 2025

Keď je vonku 25 a v izbe tak, tak neviem. Niektoré mamičky v marci dávali krátke všetko, že kontakt telo na telo....

zzzzza
22. apr 2025

V lete asi ich netreba tak prehrievať

really8
22. apr 2025

@belllinka ja sa proti dlhemu rukavu nic nemam.

lucia147852
22. apr 2025

Dlhé body, teplaciky a prikryt ľahkou dekou. Do kočíka zavinovačku. Vo svojej podstate platí, že o vrstvu viac ako máš ty. Ja som mala zimné aj letné dieťa. Tieto jarné sa obliekajú najlepšie. Prehriatie je rovnako zle, ako keby mu je zima.

zzzzza
22. apr 2025

Treba stále čiapku?

really8
22. apr 2025

@zzzzza vonku ano. Doma som nedavala. Mojmu sa strasne potila hlava.

Strana
z2