Ako obliecť novorodenca do 22 stupňov?
Mame týždeň
Daj body. Teplaciky. Ak treba perinku kludne.
Zas je rozdiel ci dnu alebo von-kde dieta prenasas. Pripadne aj zafuka vetrik.
@zzzzza čiapka len vonku, nám malého odniesli na izbu v čiapke a hneď mu ju dala sestrička dole, že čiapku len na presuny na vyšetrenie a vonku. A to mám januárové bábätko. Doma predsa nemáš prievan.
A keď bude mať 2,3 mesiace v lete už môžem dať krátke?
A pod teplacikovu súpravu dlhé body či krátke? Do takéhoto pocasia
Je dieta nepokojne studene? = je mu chladno.
Je spotene nepokojne? = je mu teplo
@anonymes si prvomamicka ale úplne rozumiem tvojmu strachu ako obliecť dieťa v tomto počasí a hlavne novorodenca. Dám ti príklad ako bol môj 8 mesačný oblečený,slnečno, fúkal vietor teplý síce ale fúkal, 22 stupňov cca na slnku teplo, ponožky, capacky, nohavice nie úplne tenké, vody s krátkym rukávom, tenká bundicka a čiapočka tenká, keď prestalo fúkať a bolo fakt že teplo, ponožky šli dole, bunda tiež len klobúk na hlave. Novorodenca vy som v tomto počasí ja obliekla - body s dlhým rukávom, legíny, hrubšie ponožky pre istotu, svetrik, deka nie extra hrubá a čiapka na hlavu. Doma by som obliekala podobne sle bez svetra a bez čiapky preboha niektoré tu čiapku doma deťom dávate 😂🙈 a syn sa narodil polovica augusta a nosil body s krátkym rukávom, mne holej bolo horúco, syn je doteraz taký že keď je čo i len o trošku viac oblečený už sa spoti na záhlaví s chrbte.
Moja sa narodila v auguste ked boli vonku 30tky a kratke body nemala ani raz
@evcagabi asi sme v rovnakej termínovke aj 😊 syn polovica augusta a teda v body s krátkym rukávom mal keď sme šli z pôrodnice lebo by sa uvaril v tých 35 stupňoch 😁 každé bábätko inak reaguje sle on je veľmi citlivý a nemôžem ho preobliekat lebo už sa spoti okamžite. Teda keď iné deti majú ešte budnicku my máme už hole nohy bez ponožiek ☺️
Dobre ak keed napríklad prídeme z vonku a je trošku prepoteny kedy ho začať vyzliekať? Kedy otvorit okno? Capicku potom netreba mať pre istotu?

@zzzzza doma isto nie, mne sestricka povedala ze to sa dava len v nemocnici tych prvych par hodin ci dni. Vraj sa dietatko moze prehriat. Vonku ked tak chranit uska ked je ale velke teplo tak celenkou.