icon

Ako obliecť novorodenca v chladnejších dňoch?

24. apr 2025

Teplaciky a ponozky ciapocku? Či ešte aj svetrík mu mám dať?

Strana
z2
autor
24. apr 2025

Bábätko ma len 9 dni

aliaray1
24. apr 2025

Ciapku urcite, moja ma 9 mes.a vonku ma teraz pyzamo a na tom zatepleny teplakovy overal a ma schovane ruky a nohy, a ciapku cez uska. Tvoje babatko nema termoregulaciu, pls precitaj si o tom, do buducna ti to helfne. Moja je uz vacsia a je viac oblecena. Dolezite aby bolo zahlavie normalne teple a ak by bola zima, daj deku navyse. Ciapocku nosia babatka aj v lete

viestta
24. apr 2025

Na co v tychto teplotach fusak?

lucia13022023
24. apr 2025

Neviem kde žiješ, na takej Orave môže byť chladno, no my sme dnes mali asi 23 stupňov.. To nie je na fusak, ani u novorodenca. Daj body, legíny, kľudne nejaký tenký overal, nič flisove, nič zateplene, ponožky a čiapku.

lucia13022023
24. apr 2025

A fusak plus zavinovačka je na toto počasie extrém. Ja mam februárové dieťa a nikdy nemal aj fusak aj zavinovacku... V zavinovačke ani vonku nebol.
Si zober ze jedna vrstva je fusak, jedna zavinovačka, jedna kocik a ešte je oblečené. To je strašne veľa.

jaroe
24. apr 2025
@aliaray1

Ciapku urcite, moja ma 9 mes.a vonku ma teraz pyzamo a na tom zatepleny teplakovy overal a ma schovane ruky a nohy, a ciapku cez uska. Tvoje babatko nema termoregulaciu, pls precitaj si o tom, do buducna ti to helfne. Moja je uz vacsia a je viac oblecena. Dolezite aby bolo zahlavie normalne teple a ak by bola zima, daj deku navyse. Ciapocku nosia babatka aj v lete

@aliaray1 mne nepríde, že by ho chcela malo obliecť. Skôr naopak. Na čiapku sa nepýtala, ale na svetrík. K bodycku, teplakom, teplej zavinovačke a fusaku. Mne sa to zdá teda moc.

autor
24. apr 2025

Dnes mame v ba trošku dosť vietor a ochladzuje sa 19 stupnov

lucia13022023
24. apr 2025

Daj body s dlhým rukávom, svetrík, čiapka, tepláky, ponožky, deka. To je všetko. Svetrík daj dole podľa potreby.

patka06
24. apr 2025

19 Stupňov zavinovačka a fusak to nie, bábätko sa uvarí - v kočíku naň nefúka + ho zohrieva slnko
Daj body, tenučké tepláky alebo leginky + tenkú mikinu a zakryješ dekou. Na hlavu tenkú čiapočku

really8
24. apr 2025

Kazdy druhy den sem budes pisat?

sisa_s
24. apr 2025
@really8

@really8 tiez pozeram..vcera 2 temy, dnes zase zacina, vsetky mozne rady dostala

autor
24. apr 2025
@really8

@really8 ano

januska12323
24. apr 2025

Prosím ťa upokoj sa a nájdi si nejakú kamarátku s malým bábom aby ti poradila. Budeš sa pýtať pri každej zmene teploty?

autor
24. apr 2025

Ale čo vám to vadi ako keby vám patrila tato stránka? Veď ak sa nechceš vyjadrovať poradiť tak sa nesústreďuj na mňa. Nechápem

44janica44
24. apr 2025

Prehriatie je nebezpečnejšie ako ked mu bude chvíľu chladno... obleč ako doma + tenkú mikinu a tenkú čiapku a zakry dekou.....ak mic fuka zapbj kryt na vaničku. V zavinovacke a fusaku ho uvaris.

daja07
24. apr 2025
@aliaray1

body, teplacky, ponozky, tenka ciapka, zavinovacku pod neho a tenku deku prehod na dieta. ved 19 stupnov je dost teplo. v kociku na neho nefuka nejako a navyse je dieta chranene samotnym kocikom. to skor sa ti tam prehreje.
ja som tak nenaobliekala dieta v polke decembra ked sme sli z nemocnice
@aliaray1 a ciapocky v lete mi pridu odveci u vsetkych deti. klobucik je fajn, alebo nieco ako siltovka s takym predlzenim vzadu. A mas pravdu, dieta nema termoregulaciu, a preto je dolezite hlavne to, aby sa neprehrialo. A ty vlastne odporucas obliekat vela, teda hrozi prehriatie. My tu mame 18 stupnov a vcera som videla dieta vo fusaku a teda nebol to novorodenec ale tak cca rok tipujem, mna pot oblieval od tepla. moje dieta ma 1r4m a ma len body s dlhym rukavom, teplaky a ponozky, nic viac. Tiez nam tu pofukuje vietor, preto ma dlhy rukav, inak by som mu dala kratky.

really8
24. apr 2025

Ano? Fakt si az taka nesamostatna? A este aj dolezita sa robis.

autor
24. apr 2025
@really8

Ano? Fakt si az taka nesamostatna? A este aj dolezita sa robis.

@really8 zjavne ty si nesamostatna keď tu strašíš na modrom koniku len aby si rypala do všetkých

lindusss2016
24. apr 2025
@viestta

Na co v tychto teplotach fusak?

@viestta my sme minuly vikend mali u nas 27°, v kratkych trickach sme isli s deckami na zmrzlinu a na lavicke sedela mamicka s cca.10 mesacnym dietatom, ktore jej stalo na kolenach a bolo oblecene v takom medvedikovskom kozuchu/plysovom overale 🙈 ja som myslela, ze ma prekoti... Mamicka v kratkom tricku 🤷 Niektore si naozaj myslia, ze tym detom je asi lepsie, ked su spotene jak mysi, hlavne, aby ich ani vanok neofukol

maryetta
24. apr 2025

Pisala som ti vcera. Daj sa do skupinky terminoviek. Ked zadas kedy sa babo narodilo automaticky ta tam prida.
Uplne staci ale body. Leginy/teplaciky alebo aj dupačky.
A ak chces tak svetrik tenucky. A pripadne deka. Ale ani to netreba.
Neviem aky mas fusak-su rozne hrubky. Ale ten uz mozes dat prec.

really8
24. apr 2025

To nedava logiku co si napisala😂🙈

autor
24. apr 2025
@maryetta

Pisala som ti vcera. Daj sa do skupinky terminoviek. Ked zadas kedy sa babo narodilo automaticky ta tam prida.
Uplne staci ale body. Leginy/teplaciky alebo aj dupačky.
A ak chces tak svetrik tenucky. A pripadne deka. Ale ani to netreba.
Neviem aky mas fusak-su rozne hrubky. Ale ten uz mozes dat prec.

@maryetta nevedela som ju nájsť . Dakujem

viestta
24. apr 2025
@lindusss2016

@viestta my sme minuly vikend mali u nas 27°, v kratkych trickach sme isli s deckami na zmrzlinu a na lavicke sedela mamicka s cca.10 mesacnym dietatom, ktore jej stalo na kolenach a bolo oblecene v takom medvedikovskom kozuchu/plysovom overale 🙈 ja som myslela, ze ma prekoti... Mamicka v kratkom tricku 🤷 Niektore si naozaj myslia, ze tym detom je asi lepsie, ked su spotene jak mysi, hlavne, aby ich ani vanok neofukol

@lindusss2016 ja som v nedelu bola svedkom ako babka vo vetrovke v autobuse nakladala dvom asi desatrocnym dievcatan, v letnych satach (bolo fakt horuco), ze keby bola ich mama tak im tak vylepi az by im stena dala druh, keby sa v aprili takto vyobliekali, Vsak im maternice prechladnu. Chudence ani nevedeli ako reagovat a ked sa ich jedna pani zastala, tak vynadala aj tej, ze je oblecana ako stetka (mala kratasy a tricko). No a matky v kratkorukavovom tricku a dietko zababusene ako na Sibiri, to je bezna vec...

lucia13022023
24. apr 2025
@viestta

@lindusss2016 ja som v nedelu bola svedkom ako babka vo vetrovke v autobuse nakladala dvom asi desatrocnym dievcatan, v letnych satach (bolo fakt horuco), ze keby bola ich mama tak im tak vylepi az by im stena dala druh, keby sa v aprili takto vyobliekali, Vsak im maternice prechladnu. Chudence ani nevedeli ako reagovat a ked sa ich jedna pani zastala, tak vynadala aj tej, ze je oblecana ako stetka (mala kratasy a tricko). No a matky v kratkorukavovom tricku a dietko zababusene ako na Sibiri, to je bezna vec...

@viestta zlati dôchodci 🥰 to mne tskto jeden pán naložil keď som mala 16, mala som rifle a na kolenách diery (veľká móda), že takto odhalenu by ma mal vidieť len môj muž. Realne som mala vetrovku a dlhé rifle, len tie otrasné diery na kolenách 🤣

petamich
24. apr 2025

Pozri ja som uplatnovala pravidlo o vrstvu viac ako mam ja 🙂 vo vanicke ho vietor nejako extra neovplyvnuje. Ano fuka dnes v BA ale davas si zimnu bundu?

Daj mu dupacky, nejaku vrstvu tensiu navyse a prikry dekou alebo ak mas taku tensiu zavinovacku. A aj ta vanicka je svojim sposobom vrstva.

anavixy
24. apr 2025

Ked fuka, tak mu daj ciapku, to je cele. Urcite nepotrebuje zavinovacku a este aj fusak, naozaj nie, ani pri 15 stupnoch, ani pri 10…

liliblacky
24. apr 2025

ja mám druhé dieťa a stále neviem ako obliecť 😀 takze si z toho nič nerob.. ak sa bojíš, nechaj spodok fusaka, aby mu netahalo od spodu a tam ho poloz ako baby kazu (tepláky, body, mikina) a za mna kludne daj aj tenucku ciapku (ale tenkú, nie nejakú zimnu) a deku nan

henka123123
24. apr 2025

Mojmu septembrovemu som dala dupacky.ciapku a do perinky a tak do kocika..to je vsetko..bez fusaku a deky...a bolo pocasie take jak je teraz

heminepa
Autor odpoveď zmazal
tom_i
24. apr 2025

Bábätko má 9 dní? Veď vo vnútri vám hádam nefuka. Ešte nemá čo hľadať vonku

Strana
z2