icon

Ako obliekať 10 týždňové dieťatko?

domiklik
17. sep 2021

Ahojte, mam 10 týždňoveho synčeka. Ako obliekať, alebo ste obliekali deti v tomto veku a v tomto období? Myslím obdobie od skorej jesene až po riadnu zimu. Rady typu "o jednu vrstvu viac ak máš ty" mi prosím nedávajte, chcela by som konkrétne skúsenosti... Ďakujem

dididudu
17. sep 2021

Ahoj ráno keď ideme do synom do skolky tak dávam malej body s dlhým rukávom pancusky a nato chlpatý overal, ciapku prekryvame dekou a nánožník, poobede ked je uz teplo tak body leginy a niekedy aj mikinku a celenku.. Mame tiež 10tyzdnov

marianna_peskova
17. sep 2021

Lenže dávať takémuto malému dieťaťu o jednu vrstvu viac je dobrá rada. 😁
Ale ak chceš konkrétne, tak môjmu synovi som v zimných mesiacoch obliekala body s dlhým rukávom, pančuchy, tepláky, ponožky, sveter, čiapku, rukavice a teplý fusak, ak bol v kočíku.

evamea
17. sep 2021

Ak sa nechceš pýtať na to ako ho obliecť každý jeden deň, tak jedna vrstva naviac je práveže super rada.

anile12
17. sep 2021

Podľa toho ako je náučene. Poviem príklad moja kamarátka ma rovnako starú dcéru a ta ma večne čiapku a hrubú mikinu kdežto moja je pri nej bez čiapky a v krátkom tričku 🤷‍♀️ jasne ze podla počasia a v zime nebude hola ale tak aby bábätko nebolo prehriatie. Vždy si ráno pozriem počasie a podla toho usudim. Keď je len upršané do nejakých 17 stupňov max. Tak keď ideme von stačí nejaká hrubšia mikinka a nohavice. Pripadne zakryjem dekou keďže v kočíku sa nehýbe. Ale keď boli už chladnejšie dní ze 10 stupňov tak som jej dala hunaty overal

enoula
17. sep 2021

Super termoregulacny spodný material je merino alebo aj outlast. Su drahsie veci, ale zase rastuce, takze do jari v pohode vydrzia. Netreba ich ani casto prat. Na bazare kupis aj lacnejšie. U nas funfovali takto hlavne bodycko a neskor ked bolo chladnejsie aj spodky/leginy. Na to podla pocasia dalsia vrstva, nasledne prechodny/zimny fusak

euka210
17. sep 2021

@domiklik nevieme v com je v kociku...ci len pod dekou, ci zavinovacka, ci uz fusak...aj to je dost dolezite.

domiklik
autor
18. sep 2021

@euka210 no keďže ma 10 týždňov, narodil sa v lete, takže vo fusaku ešte nebol, ani v zavinovacke... Mal tenkú deku, keď bolo chladnejšie tak hrubšiu deku....

domiklik
autor
18. sep 2021

@evamea pre mňa to až taká super rada nie je, my s mužom otuzujeme, my nemáme ani klasické zimné bundy, takže ja sa podľa seba riadiť nemôžem...

veronice
18. sep 2021

@domiklik tak tu vec s otuzovanim si mala napisat hned do uvodu 😉 lebo v tomto pripade je to dost podstatna informacia...

Co sa tyka obliekania, 10t v takomto pocasi by som dala bodynko s dlhym rukavom, pancusky, overal (alebo mikinka a teplaciky) a do kocika zabalila do hrubej deky (alebo fusak podla toho aky teply je) . Nasa mala je tiez od malicka taky ladovy medved takze ja som jej vzdy oblecenie vrstvila a potom podla potreby obliekla/vyzliekla. Vzdy som jej kontrolovala zatylok - ak bola spotena, dala som vrstvu dole, ak bola teplucka, bolo to ok, ak by ti bola na zatylku chladna, vrstvu pridaj.
Este dodam ze dcerka je januarova, tvoje dietatko letne, neviem co to bude dako suvisiet ale mozno letne babo bude potrebovat aj vrstvu navyse. Uvidis. Takze zhrnutie - oblecenie vzdy vrstvi a kontrolu babatku zatylok a podla toho obliekaj/vyzliekaj 👍

domiklik
autor
18. sep 2021

@veronice vďaka za podrobnú správu 😉 a aj k veci..

martinuska
18. sep 2021

Zaklad je urcite body a nejake teplaciky, polodupacky. A ja som davala uz len chlpaty overal, taky tenky, nie zimny. Tenka ciapocka. A v kociku mali prechodny softshellovy fusak, do ktoreho som neskor dala este deku ak bola uz vacsia zima. Fusak vyuzijes aj na jar, a aj buduci rok. Ak fuka, tak hrubsiu ciapocku. 3 mesacnemu by som este kupila 1 bundicku, v pripade ze ides do obchodaku, na kavu a tak. Lebo je to praktickejsie vyzliect vo vnutri, a pod tym ma body a svetrik a dole puncosky a teplaky.

lucylliana
23. sep 2021

@domiklik keď bol syn malinky tak som sa pozrela na toto a nemusela som premýšľať čo všetko mu treba 😃