icon

Ako obliekať bábätká v chladnom počasí?

14. dec 2023

Ahojte baby prosím vás ja už neviem či robím niečo zlé, ako mam obliecť môjho 5 mesačného syna v tomto počasí, je vonku 9 stupňov a stále mi príde ze mu je teplo a v kuse plače keď je vonku oblečení, mne príde ze mu vadí overal alebo ze sa nevie pohnúť normálne 🙈 ako vy obliekate vaše deti v tomto počasí? Ďakujem

patka06
14. dec 2023

Tak mu skús overal nedať, ak ho máš vo fusaku overal nepotrebuje
Ja som dávala tenký bavlnený overal a tepláky, zhora na to bunda
Na hlavu čiapka a do fusaku alebo prikryla dekou.
Je možné, že mu je teplo a to mu vadí, čo mu obliekaš?

autor
14. dec 2023

@patka06 no ja teraz mu nedávam ani fusak len overal a pod overalom ma len tenké veci v com je vnútri a na overalik takú deku mu dávam nič viac 😒a ma čiapku hrubú len ale tak na hlavu mu tenku teraz čiapku nemôžem dať cez zimu

patka06
14. dec 2023

čiapka je ok
Skús vymeniť ten overal, možno je fakt hrubý a obmedzuje ho v pohybe
Niektoré sú naozaj ako skafander

thoughtfulweirdo
14. dec 2023

Mala som si synom rovnaký problém v podobnom veku a o rok neskôr tiež. U nás pomohlo len prežiť a teraz ako 2,5 ročný už väčšinou oblečenie znáša. Jediná rada, ktorú mám, je kúpiť oblečenie funkčné a tenké, nie také pampúchové. Overal som napríklad objavila tenký, ohybný, ale super teplý a cenovo dostupný v Decathlone, ale nie som si istá, od akého sú čísla. Prípadne, potrebuje pri 9 stupňoch zimný overal? 9 a 9 môže byť pocitovo veľký rozdiel, neviem, ako je u vás, ale ja som zimný overal dala až pod 5 stupňov, pri 9 len softshellovy, v tom sa vedel oveľa lepšie hýbať a lepšie ho znášal.

autor
14. dec 2023

@thoughtfulweirdo takýto overal som mu dala a tento není až taky hrubý ale ja už neviem, no skúsim mu dat tenší teda 🙈