Obliekanie bábätiek v tomto počasí

1. okt 2022

Ahojte ako obliekate 4 mesačne bábätká v takomto počasí keď je vonku 10 - 13 stupňov a fúka vonku? Dat body, ponožky, legíny, flisovy overal a do prechodneho fusaku je už moc?

tinkavvv
1. okt 2022

Ja by som tak nejak obliekla. Obliekam tak podobne aj 10-mesacnu.

hilda08
1. okt 2022

Ja bez overalu davam

bolarazjedna
1. okt 2022

Ja 3 mesačne u dávam body s dlhým rukávom, pančušky, na to overal, v tomto je aj doma. Ak ideme von, tak ho ešte dám do hrubšie ho jesenného overalu a dám mu čiapku. V kočíku ho ešte zakryjem dekou, podla toho, ako to cítim.

patka06
1. okt 2022

Dieťa je v kočíku dobre chránené pred vetrom a chladom, dala by som buď overal alebo fusak, pri 10 - 13 Stupňoch je oboje veľa. Nohy prekryť len ľahkou dekou.

autor
1. okt 2022

@tinkavvv @hilda08 @bolarazjedna @patka06 a dávate na vaničku aj takú tu část co sa dá prizipsovat? Ci to až v zime?

hilda08
1. okt 2022

Ked je sychravo ano, ked svieti slnko nedavam

bolarazjedna
1. okt 2022

Dávam, ale nie vždy. Tiež podľa pocitu. Inak ja netuším, či to robím dobre, spravne, len som napísala, ako to robím.
Ale podľa mňa nad tým netreba toľko rozmýšľať (možno preto hovorím, lebo môj syn ešte nebol prechladnuty), keď sa ma riadiť podľa toho, že dáš o jednu vrstvu viac ako máš ty, lebo každý sa inak obliekame. Napr. keď ja si dam na seba sveter, tak môj manžel je ešte v pohode v krátkom tričku. Takže pre každého znamená ta +jedna vrstva niečo iné. Minule sme boli na jarmoku, 10 stupňov, náš syn zababušeny, teplý overal, tepla deka, kryt kočíka.... Ja sama som mala 4 vrstvy oblečenia... A tam som videla otecka v krátkom tričku, držalo v rukách rovnako staré dieťa ako je môj syn (asi 3 mesiace) a dieťa iba v jednom bodycku s dlhým rukávom.

tinkavvv
1. okt 2022

Ono to robim tak pocitovo. Moja uz je v sportovom, tam nie je tak chranena. A aj zalezi aky mas fusak. Ja mam uplne tenky/prechodny (ako taka deka). Takze ja pod to uz davam dve vrstvy. A ak fuci a je hnusne sychravo, niekedy dam nanoznik (nieco ako ten kryt na vanicku). A ked je teplo a slnecno, tak vypustim nejaku vrstvu.

matkahelka
1. okt 2022

9 mesacna - pancuchy, body s dlhym rukavom, flisovy overal, prechodna ciapka. vsetko. zeny, uvedomte si, ze ak teraz pri 13 stupnoch date dieta do fusaku, pri minusovych teplotach mu date co? ci s nim nebudete chodit von?

patka06
1. okt 2022

Prizipsovareľnú časť ak je vlhko sychravo alebo prší, inak nie

zorkahorka
1. okt 2022

Ja som davala flisovy overal a hrubsiu deku. Je sice 13 stupnov,ale pocitovo nie je az taka kosa