Ako obliekať dieťa, ktoré sa oblieka nerado?
Ahojte,
riešim taky problém, že dieťa sa nerado oblieka. Pri obliekaní začne riadne plakať, kričať, vrieskať a skoro sa zajde. Teraz v zime je to problém kedze potrebujeme dat viac vrstiev plus ciapka a kombineza do fusaka ani nevravim. U lekara detto. Viete mi poradit nejake lahko obliekatélne oblecenie? Napr rukavy na zips po celej dlzke? Existuje nieco take? Co by som dala len pod ňu a pozapinala to? Pripadne co odporucate obliekat do kocika tak aby som jej to obliekla rychlo a lahko. Nechodime kvoli tomu ani von. Lebo potom je aj cela prechadzka preplakana. Inak bábo neplače. Len toto jej robí extremny problem.
Dakujem
No nejako vydrzat to obliekanie, ja by dala rovno do overalu a fusak...pripadne deku este ak je zima. Cez den svieti slnko, tak byva len okolo 0C. O chvilu bude jar a teplejsie.
Pockaj, ked bude mat 9mes a bude ti utekat pri prebalovani...este si uzijes.
Alebo skolkar...ty ho oblecies a on da zo seba z trucu dole...to boli nervy rano 🤦♀️
A ramená ma v poriadku?Možno ju niečo bolí.Ak tam nie je zdravotný problém,tak si jednoducho zvykne.Potrucuje ale zvykne.
Moje babo tak vstane s ocakavanim v ociach hned vyskocit a byt aktivne takze najlepsie sa intenzivne venovat, napapat a pokocikovat alebo sledovat ci este nepadne unava a potom ale ked vidi ze odchadzam daco robit tak jej tu dobru naladu skazim s ktorou vstava kazdy den. Dneska mi neplakala ani pre ciapku a vobec pri obliekani aj celkovo kratko bola nespokojna, len potom z unavy a ked som mala prebalit.
Ako tu bolo spomenuté - možno jej je príliš teplo, možno príliš tesné oblečenie (veľkosť môže byť dobrá ale keď sa vrstvi, môže byť dieťaťu tesno).
Ja som od narodenia az kým sa už začala sama pohybovať, používala overaly, od pyžamka, cez denné oblečenie, strednú vrstvu aj vrchnú. Obliekalo sa mi to najľahšie, ja aj dieťatko sme boli v kľude.
Asi bude problém s tym navliekaním do rukávov. Skús len jednu vrstvu a väčšie oblečenie a potom len zabaliť celé telíčko dookola a do fusaku väčšieho. Keď už má rúčky pri sebe stiahnuté zvonku to jej nevadí? Lebo som počul že bäbätká naopak sa boja keď im rúčky poletujú a sú kludné keď ich majú stiahnuté pri tele.
Pozri merino overal alebo teda vlneny overal.. niektore maju 2 zipsy v predu, lahsie sa budu obliekat mozno.. a pod to uz len to, v com je doma od rana.. a v tom sup do fusaku.. kľudne aj bazarove pozri, na tom bazáre na vin..ed byva dost vyber.. len si over, ci to prali v prostriedku na vlnu, aby material ostal prijemny a nezrazeny
Nasi maju od mala merino kukly a ciapky a je to super mäkký elasticky teply termoregulacny material
Tiez by som sa zamyslala nad tym, ci nema nieco s ramenami, vyklbene alebo nejaky stav po zlomenine klucnej kosti, lebo to, co popisujes, mi pride extrem. Ja by som to riesila zavinovackou do autosedacky, nech nevykrucas ruky a uz len do fusaku.
@senta_sofia nemyslim si, moja tiez tak zjapala jak pterodaktyl v troch mesiacoch, preslo to zjapanie hned ako som.jej uvolnila ruky nohy ...su deti jednoducho co nenavidia zavinovacky a zviazane koncatiny a vo fusaku sa to lahko stane ... tiez som netusila, moja prva zavinovacku zboznovala ...pri druhej dcere som z nej spravila babiky...
Inak som si spomenula: boli sme na dovolenke pri mori. Pri bazene sme boli skoro vzdy na tom istom alebo blizkom mieste a rovnako tam chodila jedna turecka rodina na rovnake miesto. Mali male dievcatko, tak do pol roka a to bolo tiche stastne az do momentu kym jej nevyzliekali mokry overal a ennavliekali suchy 😄

Vieš ono to môže byť vekom ešte horšie a to bude väčšia a silnejšia 😃 To nebudeš s nou chodiť von dokedy? Sú veci ktoré proste musíš robiť aj cez plač a aj keď su ti nepríjemné. Neviem si predstaviť, nechodit s babom von, ja som chodila s deťmi 2x denne a to som mala mladšieho v kočíku a starší mal 3 roky a toho som nosila do a zo škôlky každý deň. Starší bol vzdorovity ako čert a mladší akonáhle som zastavila kočík alebo ho proste prestala hompalat, začal rev. No bolo to bláznivé a ťažké obdobie ale také to s deťmi občas býva. Nepolavuj len preto, že sa dieťaťu niečo nepáči. Ty si matka, ty máš určovať pravidlá, nie dieťa tebe...