Ako ochrániť vianočný stromček pred deťmi?
Ahojte prichádzam s otázkou ako riešite stromčeky s deťmi.
Mame veľký stromček a nie je problém s tým že by ju ohrozoval ale aby ona neohrozovala ten strom a aby do Vianoc aj nejaké gule ostali na ňom. Malá ma 1,5 roka. Pekne jej vysvetľujem že to nesmie, hovorím jej nono, ma aj svoje gule ktoré sú nejakým spôsobom pokazené, či uz odtrhnuté alebo zošúchané…. Chápem že je to pre ňu niečo nové, farebne, lesklé, ale nevedela som že ju to bude až tak zaujímať a bude robiť napriek, že jej poviem nono, nesmieš a ona pôjde a odtrhne tu guľu a keď jej ju zoberiem tak začne vystrájať a beží odtrhnúť druhu. Celý deň nič nerobim len zbieram gule a hľadám odkiaľ ich odtrhla.
@mamamasama nasa tiez nemala ziadnu tendenciu devastovat strom. minuly rok, ked mala vyse roka, zacinala chodit a uz teda aj "pomahala" zdobit, tento rok ho chodi uz aj rozsvecovat. ale nejake strhavanie, rozbijanie guli sa u nas nikdy nekonalo...
Deti nemali problém so stromčekom,každé Vianoce síce "padla" jedna guľa,ale inak stromček a deti prežili Vianoce.
Nášho v tom veku stromcek nezaujmal

@kssssd779 pred vianocny stromček som dala konf.stolik a bolo vybavené. Nemal ho ako dočiahnuť