Ako odnaučiť 9 mesačného syna zaspávať na prsníku?

jlucinka
11. okt 2015

Mame problém so zaspávaním bez prsa. Keď sme vonku nie je problém zaspi aj sám. Ale ak sme doma bez prsa nezaspi. Pri večernom kŕmení vypije z fľašky cca90 a potom ešte ho nakojim. A pri kojený musí zaspať. Keď ho položím skôr plače. Potom sa preberie a hneď stoji v postieľke. Nechce dudel a keď mu dám plienku tak si ju cucka ako keby táhľa bradavku. V noci sa budí na kŕmenie .

mia265
11. okt 2015

No môj má teda len 4 mesiace , mám to tak isto tak som velmi zvedavá, čo budem tiež robiť 😀

timea7
11. okt 2015

nijako, nechaj to tak, o pár mesiacov ho odstavíš a bude vybavené. Najlepšie tak, že pôjdeš na pár nocí spať preč z domu.

liziknds
11. okt 2015

😊 moja má 13 mesiacov a este vzdy len tak zaspí.ale je fakt ze som ani ju tak moc nechcela odnaucit😊 prvú som nevedela kojit, teraz to vyutijeme naplno😊 9mesacny je malinky.teraz zacne aj prvé separacné. Ked nemás dovod, tak si uzi spolocné carocné chvíle 😉

ewelyn3
11. okt 2015

Suhlasim, bud rada ze ti tak zaspi. Kolki rodicia maju problem ze musia dieta nosit aby zaspalo...a su este aj horsie pripady. Ked ti zaspi na prsku, najlepsi sa upokoji, to presne potrebuje, citit ze je v bezpeci a pohode s maminkou. Presne ako pise "liziknds"...v tomto obdobi byva separacna uzkost, dietatko proste potrebuje citit mamu pri sebe...nehovoriac ze pojdu estew zubky a dalsich milion veci ho bude budit.
Ja som kojila do 13 mesiacov tak ze zaspavala dcera na prsku...potom sme presli na umele mliecko...tak zaspavala na flaske. V noci sa budila na papanie aj ked som kojila aj ked sme uz flaskovali a vzdy si potrebovala nieco pocuckat...ked uz nebolo prsko...tak flasku. Ked mala 20 mesiacov, prvykrat mi prespala celu noc...a odvtedy akoby utal...spavala pekne, nebudila sa a ani uz nepotrebovala cucat...a aj flasku na zaspavanie odmietala. Zaspala bez nej sama.
Takze sa netrap, uzivaj si kojenie aj dietatko a ono to pride same, bud sa to odnauci sam...alebo ked ti to bude neprijemne uz, ze ti zaspava na prsku, das mu namiesto toho flasku. Len vtedy uz nepolav...ak sa rozhodnes ze uz nebude zaspavat na prsku ale na flaske...alebo nejako inak...musis na tom trvat, aj ked si poplace...lebo dieta to vyciti ze to myslkisvazne a nakoniec aj pochopi...a uplne nakoniec aj zaspi 😉.

esterba
11. okt 2015

Najdi si tu temy, ako nevedia mamicky deti uspat a idu im poodpadavat ruky, chrbat v prdeli, fitlopta dobre ze nie prirastena k zadku a zacnes si vazit, co mas 😀

magmolatus
12. okt 2015

Manželka to rieši dudlíkom. Ak malá doťahá a zaspáva, jej vymení prsník za dudlík a malá spí ako drevo.
Ak nespí a nechce už papať, tak sme hore aj do polnoci nech sa trochu vyčerpá a dávame si ju k nám do postele s dudlíkom, chvílu sa ešte mrví, vždy ju jeden z nás má otočenú tvárou k tvari, malá si nás pošmátra a zaspí.

kachnicka84
12. okt 2015

No my máme 17 mesiacov a stále kojím, cez deň keď ideme spať aj aj večer keď zaspávame,tak isto mi ináč nezaspí.Vôbec mi to neprekáža keďže prvého som vôbec nekojila tak tohoto si užívam ale vadí mi to trochu jedine v noci, pretože sa veľmi často budí na kojenie a nedokáže bez kojenia potom zaspať,no materská je do troch rokov tak ho hádam odnaučím 🙂 .Keď zaspí vytiahnem prsník a dávam cumlík,flašu nechce vôbec s mliekom keď bol menší mala som veľkú krízu tak som dokrmovala umelým mliekom a v pohode som aj kojila aj dokrmovala , no teraz o flasi s mliekom ani počuť, pričom čaj vypije v pohode.Odúčať ešte nebudem ono to chce čas a niekedy sami deti si povedia koniec 🙂