icon

Ako odnaučiť dieťa od nadmerného sledovania televízie?

mimi271022
15. dec 2024

Ahojte, strašne sa na seba hnevám za to kam som nechala zájsť pozeranie telky u môjho 2-ročného syna. Začalo to tým že keď prišiel na svet tak som v podstate hneď za tým otehotnela znova, a keď už som mala bruško väčšie a nebolo mi dobre napr. bola som asi 2 týždne chorá a potrebovala som ležať, mala som aj problémy s tlakom, tak som malému pustila telku. A keď sa mi narodilo aj druhé dieťa tak to bolo pre mňa strašne náročne. Čo sa týka domácnosti, tak som na to sama, keďže priateľ pracuje v Nemecku, tak aby som mohla v kľude uvariť a podobné povinnosti tak som malému stále púštala telku, vlastne aj stále púšťam. Lenže si uvedomujem a pozorujem na ňom, že mu to nerobí dobre. Samozrejme že s ním trávim čas a snažím sa mu venovať, lenže on vôbec o to nemá záujem. Nedávno som skúsila telku vôbec počas dňa nezapnúť, a to bola iná katastrofa, stále len vrieskal a plakal až tak, že som mu nakoniec tú telku zapla. Lenže si to strašne vyčítam a neviem ako sa teraz pohnúť ďaľej a ako ho od tej telky odnaučiť. Som z toho zúfala a vyčítam si že som zlá mama a že som mu možno nejako ublížila :/ Budem rada keď sa nájde niekto kto mi s týmto nejako poradí.

Strana
z2
cecilia29
16. dec 2024

Telka vyvoláva závislosť. Preto ta reakcia. Možno by som išla postupne. Lebo zase tak zhurta to musí byť aj pre neho narocne. A postupne to nahrádzajú činnosťami co ho bavia. Možno teraz cez Vianoce ak budete všetci pokope to bude ľahšie.

ciernysokol
16. dec 2024

My mame doma 5 neplatenych programov,na ktorych nejde nic. Uz to ani nezapinam.maly ma obcas vecernik,ked ma trest,ani ten.a bez telky je to ovela lepsie. Aj spravanie,aj casovy manazment.ale s malym dietatom tazko,este sa same nezahra,chapem.skus tu uciacu vezu. Alebo chodit vela von.vela.stale.deti zdrave,unavene,doma poriadok.

dididudu
16. dec 2024

@mimi271022 pokaslala si to už len tým že si mu ukázala že vreskotom a cirkusom si vybojuje aj tak svoje... Si dospelá tak treba niečo vydržať inak budeš mať rozmaznane decko

ella1234
17. dec 2024

No podla mna iba vymyslat vsetky mozne aktivity ktore ste doteraz neskusali. Teraz na vianoce je toho tolko…mozno ho zaujme davat gulicky na stromcek,upratovat s tebou alebo piect, dovol mu sa v kuchyni zaspinit, vykrajovat z cesta, natierat vajickom cesto.
Zbehni napr do tedi alebo do pepca nakupit take eurove blbosti ako razitka,fixky,nalepky.
Travit co najviac casu vonku. Alebo ak da ti da tak do nejakeho detskeho kutika kde su trampoliny napriklad.
Proste odputat pozornost od telky.

Strana
z2