icon

Ako odnaučiť dieťa strkať do ostatných?

27. dec 2024

Ahojte, syn ma rok a pol a začal dgať do detí. Nie v zlom aspoň to našťastie ale ma z toho neskutočnú zábavu úplne sa pri tom rehli zatiaľ čo deti nechápu alebo vacsina sa rozplače. Vôbec neviem kde na to prišiel a prečo je to prenho taká zábava ale chcela by som aby prestal je to pre mna nepríjemne. Väčšinou keď niekam prídeme do kútika najprv sa pekne hraje no potom ho niečo prepne a zacne sa takto drgať 😏 nejak tomu nerozumie že to nesmie robiť skúšala som aj vysvetľovať aj som už kricala vždy led vidím že to ide robiť stopnem ho skôr chytím mu ruky a poviem že toto nesmie ale on je rozjašený uteka dalej a drgne ine dieta. Od kedy to robí je to dovod prečo odchádzame z kútika skôr ako som planovala čo mi je aj luto z tej stránky že chcem aby mal možnosť pohrať sa aj s deťmi a samozrejme aj v iných priestoroch ako doma ale keď toto robí to ani nikam nemozme chodit…máte nejaký nápad ako by som ho to mohla odnaučiť ? Ako by mohol pochopiť že sa to nerobi ?

januska12323
27. dec 2024

Keď spraví nechala by som ho sedieť pri mne a vysvetlila prečo aj keď neviem či pochopí. Spraví znova ideme preč, časom si to spojí.

jesenzima
27. dec 2024

Ach, pamätám si, ako raz takto nevinne drglo iné dieťa do môjho a moje zletelo z vyše 1,5 metrovej výšky rovno na chrbát .... To ticho, čo nastalo na ihrisku v tu ranu ...obidve matky sme stáli pri deťoch, a aj tak sa stalo ...
Odnaucis asi iba tak, že ho vždy keď drgne, zoberieš preč, až kým si to nespojí a nepochopí. Ono aj také nevinné drgnutie môže dopadnúť zle ...

jana_eyre_2
27. dec 2024

Keď moje deti urobili niečo čo nemohli a boli malé, tak som reagovala zväčša doraznym "hiii, nesmieš strkať nikoho!! Dievcatko to boli keď to robíš"

Mám "šťastie" že mám asi silný a autoritatívny hlas, takže neskôr už stačilo ak počuli to moje hiiii

(úprimne mne môj hlas celkom prekáža ale evidentne na ľudí pôsobí odstrašujúco, pretože je bezne aj pri dospelých, či pubertakoch, že keď sa ozvem tak cuknu, cúvnu a prestanú robiť zle.. a že sa ozývam vždy keď vidím neprávo, moja blbá povaha..inak som nízka žena, ktorá pôsobí vraj mlado, takže si vysvetľujem že za ten rešpekt môže môj hlas)

moje deti teda nestrkali, avšak tiež ich napadli všelijaké blbosti, sú to deti.. dôležité je vždy zareagovať, zabrániť, chytiť, povedať NIE a presmerovať záujem na niečo iné.. nič nejde zo dňa na deň, avšak treba to proste opakovať kým sa to nenaučí a nikdy neignorovat, či zľahčovať..

merrysa
27. dec 2024

Môj to tiež jedného času robil, mal asi 2,5 roka. Tiez to nerobil v zlom, ako keby sa chcel s tými deťmi hrať a nevedel to povedať. Ale teda keď raz drgol jedno menšie dievčatko a to začalo strašne plakať, zobrala som ho z ihriska preč a dôrazne hovorila, že toto už nebude robiť. odvtedy sa to už nestalo.

ina2405
27. dec 2024

Všetko čo ti tu napísali. Žiadne dlhé rozpravy a vysvetľovanie. Dôrazne napomenúť a v momente, ako to urobí ho vziať preč. Musí si to spojiť. Že ak drgne, hra končí.

autor
27. dec 2024

@jesenzima veď práve to sa bojim, jednak že to nie je správne nie je to pekná hra drganie ale hlavne nechcem aby niekomu ublížil 😞
@jana_eyre_2 no tak to ja mam pravý opak hlasu ja mam tenký piskľavý hlas a v podstate neviem kricat s takym hlasom ale syn sa inak správa keď ho napomeniem doma, doma nie je taký pojašený no keď niekde sme je ako utrhnuty z reťaze a hlavne veľmi nesustredený
@merrysa
@ina2405
Čiže vlastne to čo aj robim že ho beriem preč a napomeniem len opakovať a opakovať dokola a raz to snáď pochopí 😀 ono ale medzi deťmi vonku mam pocit že ma ani nepočuje niekedy alebo teda že schválne ignoruje, doma poslúchne niekedy ho moje napomenutie rozplače ale poslúchne vonku je úplne iný

ivangeline
27. dec 2024

Pockala by som až sa najde dieťa, ktoré ho drgne s5. ;DDD Ale nie, no nič iné čo robíš sa ani nedá. Ešte smerovať pozornosť inam. Že aha toto, poďme robiť tamto, aby ďalej nepokračoval.