icon

Ako odnaučiť ročné dieťa hádzať všetko na zem?

rolak
23. júl 2011

Moja 13 mesačná dcéra má už 4 mesiace veľkú pasiu v hádzaní komplet všetkého,čo jej príde pod ruku, na zem... je jedno, či to vyhodí z postieľky,zo stoličky, z kočíka, z autosedačky, všetko skôr či neskôr letí na zem( fľaša s vodou, hračky, jedlo, tanieriky, čiapky....). Myslela som,že po roku ju to hádam prestane baviť,ale nestalo sa... už je to vážne otravné a aj nepríjemné. čo s tým?

Strana
z2
adelaine
27. sep 2011

zlatko, aj my hadzeme ...
ja mu vsak zakazdym poviem, ze sa to nesmie robit, niekedy mam uspech a uz to nerobi, inokedy nie....ale ja som trpezliva, ked nestaci dohovaranie, hracku mu vezmem a polozim na miesto, kde ju sice vidi ale nedociahne na nu...aby si uvedomil, ze hadzanie ma takyto nasledok...

nechcem aby hadzal veci, lebo mojej kamaratky 18 mes. syn najprv hadzal veci len tak akoze pri hre, a teraz uz cielene robi zle a triafe hrackami do ludi, minule mojmu malemu preficalo okolo hlavy dost takze auticko, som rada, ze ho netrafil 😠 som nestihla an brvou mrknut...a mama toho maleho mu na to nic nepovie a on to veselo robi dalej, som zveda ako to dopadne, ked sa mu zlepsi muska 😠 😠

takze ja to hadzanie veci neberiem na lahku vahu....

ibamy2
28. sep 2011

u nas sa tiez hadze... nezakazujem, iba vymedzujem veci vhodne / nevhodne na hadzanie... ked ma chut hadzat, pokojne moze. dokonca ju v tom este aj podporim tym, ze vymyslime na hadzanie nejaku spolocnu aktivitu: triafat loptickami do boxu, do stanu, pod postielku a podobne...
ak ma v ruke nieco krehke, tazke, drahe... proste nieco, co fakt na zem letiet nemoze, vysvetlim a nevhodne na hadzanie nahradime vhodnym 😉 rovnako budujeme hranicu "ziadne hadzanie veci do inych ludi/deti/zivych tvorov", alebo vymedzenie, kde sa dana vec hadzat moze a kam uz nie (napr. kamienky do mlaky mozu letiet, ale rybickam do jazierka nie)...

mv1
28. sep 2011

nijako, to časom a vekom príde samo 🙂

pingu1
28. sep 2011

bud ho budes mlatit po rukach, co je podla mna uplne zcestne, alebo to prejde samo. vsetci sme hadzali, aj ty 😉

anulka1000
28. sep 2011

asi deti potrebujú na to čas aby to pochopili, moji synovia tiež všetko hádzali, a zbytočne som to vysvetlovala, pochopili to až keď sa blížili ich 3 narodeniny. Držím palčeky 😉 😉 😉 Anka.

katka888
28. sep 2011

dieta sa hadzanim vci uci odhadovat vzdialenosti. takze je to prirodzene a netreba to potlacat

mamabiba
29. sep 2011

Je to normálne a bežné, predpokladám, že to nerobí od zúrivosti, ale preto, že ju to baví a takto sa hrá. Ja som mojej malej...keď už vedela chodiť vec zodvihla 1-2x a potom ju už musela zodvihnúť sama ale formou hry. Proste sme sa takto hrali 😉 😉 a aj keď hodila dačo na zem od zúrivosti, tak som jej to podala a správala som sa akoby to bola hra. To prejde, ani sa nenazdáš a naše malé úžasné deťúrence nám budú papuľovať 😀 😀 😀 , treba si ich užiť kým sú malé...ako sa hovorí malé deti malé starosti, veľké deti veľké starosti 😉 😉

nelicefo
29. sep 2011

Podľa mňa je to prirodzený prejav 😉 tak ako píšu viaceré kočky predomnou

senajka
15. júl 2015

Mne to dcerka robi furt a stale ale neriesim, akurat sa jej snazime vysvetlit ze jedlo sa nehadze a ani knihy. Ze na jedlo sa tazko maka a knizky si treba vazit. A ked do mna hodi plysaka tak ho hodim naspat ja do nej ( samozrejme s citom ) a strasne sa na tom smeje 😀 a ked hodi nieco tazsie tak jej naznacim ze to boli. Tiez cakam kedy ju to prejde ale nepomozem si ked to budem riesit. Pokial nehadze niecim smradlavejsim ...... 😀

Strana
z2