icon

Ako odnaučiť trojročné dieťa od plienky?

2. aug 2024

Ahojte mamini som ozaj zúfalá . moja dcéra má už 3 roky a nie a nie odplienkovat nechce ani na WC ani na našblik nič keď ma nohavičky je je jedno ci sa pocika alebo pokaka vôbec si s toho nerobi nič. Skúšali sme odmenovanie kúpili sme jej na WC ten nástavec minie mouse aj schodíky ale nič nepomáha.

pribinak
2. aug 2024

Jednoducho už žiadnu plienku nedať. Vyhodiť preč.

vyrovnanaosoba
2. aug 2024

@pribinak to sa ľahko povie, vyhodiť, keď to dieťa bude zjapat, pocikavat vsetko, kakat len tak hocikde, pri hre, v spánku obchode, v aute.

tanyan
2. aug 2024

A ako je na tom v ostatných oblastiach psychomotorického vývoja? Podľa tých reakcií ešte nedozrela na odplienkovanie. Niektoré deti potrebujú viac času a potom to príde zo dňa na deň.

pribinak
2. aug 2024

@vyrovnanaosoba ja nikde nepíšem, že to bude ľahké
Ale viem spraviť predsa nejaké opatrenia. Hra sa len v jednej izbe, minimalizujem jazdu autom mhd … postel všetko 2x nepremokavé plachty
A kopec náhradného oblečenia

Zdravé dieťa v 3 rokoch nemá dôvod nosiť plienku. Nepoviem na spánok, ale bežne počas dňa nie

tuppuk
2. aug 2024

ked uz si raz plienku zobrala tak ju uz nedavaj mozno maximalne tak na noc to je este ok. a hraci serblik ste nerozmyslali?

tejana
2. aug 2024

Môjmu bratovi pomohlo keď zobral psíka pri ňu keď mala ísť sadnúť na nočník ( vnútorný pes, cisti...oni sa strašne ľúbia ).. a povedal jej, že aj on cika a kaká, nenosí plienku. Že sa má pozrieť, že ani on nemá plienku... Že prečo by mala mať ona a tak.. dovtedy vreštala jak keby ju drali z koše, spierala sa, nábytku sa držala jak kliešť keď si mala ísť sadnúť na nočník, už si mysleli, že ani do škôlky nepôjde, keďže není odplienkovana .. pri ňom si normálne sadla a naučila sa.. možno sa to dá aplikovať aj na obľúbenej hračke.. 🙂

tanyan
2. aug 2024

Ak si ešte nesadá vôbec na nočník ani záchod a neuvedomuje si, že niečo opúšťa telo, tak je pokus o násilné odplienkovanie zbytočné trápenie dieťaťa aj rodiča. Pri zohľadnení možných následkov na psychike a následne na fyzickom zdraví by som to dieťaťu nerobila. Radšej by som sa poradila s pediatrom a overila možné príčiny.
Hoci v iných kultúrach to nie je nič nezvyčajné, keď má dieťa aj do 6 rokov plienky (ku koncu už len na noc, ale predsa).

pribinak
2. aug 2024

@tanyan off topic v ktorých kultúrach majú deti do 6 rokov plienku

Prešla som kus sveta, ale nič take som nevidela. V Ázii jenuz aj 2 ročne s plienkou rarita

deby3
2. aug 2024

Len taka otazka, Minnie ste vybrali vy alebo si vybralo dieta? Ja som si uz tiez myslela, ze to nepride, ale prislo z dna na den, mala ma o mesiac 3 roky. Este su nehody, ale snazi sa stihnut a pyta sa pekne. Ale tiez to trvalo. Mame dva rozne nocniky, dve redukcie, ale u nas zabralo, ze som jej kupila tretiu, uz trochu zo zufalstva, trochu, lebo mi prisla prakticka, malej sa hned pacila a odo dna kedy prisla, chodi na nocnik alebo zachod, prikladam foto, netvrdim, ze zaberie, nam pomohlo.

xromix
2. aug 2024

Riesila som to od januára. Syn mal na konci maja 3 roky. Každý druhý mesiac som skúšala, nerozumel. Tak som to vždy odložila. Cca od apríla/maja začal napredovať aj v reči a tak “rozumovo”.. Od začiatku júla som plienku už nedala, len na noc. Cca 3tyzdne chodil cikat v pravidelných intervaloch, ale pýtať sa nechcel, asi 4-5x za ten čas sa pocikal a asi 3x pokadil. Potom mu to asi nejako doplo a začal sa pýtať prvé na kakanie a o pár dni aj cikanie. Teraz dávam už len na nočný spánok plienku. Ale po zobudeni ho musím ja posadiť na wc, kým by sám došiel pocikal by sa. Cca 1x za týždeň je ráno pocikany, ale pije aj vodu v noci, keď je horko. Poobedny spánok v pohode bez plienky. Dávala som pod neho podložky, keď sa hral alebo aj do auta…aj tak sme prišli o jeden koberec 😀. Nevadí. Vonku napr. cika do kelimka…ak by ta niečo zaujímalo konkrétne, kľudne napis…viem aké je to zúfalstvo.

vyrovnanaosoba
2. aug 2024

@pribinak čiže celé dni doma, pozamykat vsrtko aby nemohla behať po byte, sedieť na zemi, jest na zemi, nikde nechodit lebo sa poserie aj v piesku...je iné, ak povie, že cikala, že jej vadí mokro v gatkach, mokrá plienka atď, ale keď ona sa hrá ďalej, ani nemá zaujem.

pribinak
2. aug 2024

@vyrovnanaosoba šibe ti? Ty si toto robila so svojim dieťaťom? No chudá malé

ptvw
2. aug 2024

@pribinak coo ved @vyrovnanaosoba
reagovala na to tvoje eliminovať (Hra sa len v jednej izbe, minimalizujem jazdu autom mhd)
, že takto to vníma z tvojho príspevku tak som to ja pochopila ze to ona chápe len to rozpísala....

vyrovnanaosoba
2. aug 2024

@pribinak nie, moje deti som posadila na Nočník a keď spolupracovali, pokračovala som. Stačilo pri prvom synovi 2 dni, pri druhom týždeň a tretí mal až do 3 rokov, lebo pišťal ako keby ho rezali, ani vonku, ani doma, ani s ockom, ani so mnou. Mesiac po 3r sa sám pýtal na Nočník, že už je veľký a odvtedy žiadna nehoda ani na noc.

pribinak
2. aug 2024

@vyrovnanaosoba teším sa veľmi

jamimo
2. aug 2024
tamitamitami
2. aug 2024

Nerieš to, daj jej čas....skús zase o mesiac/dva.
Moja malá sa bez najmenšieho problému odplienkovala keď mala pár mesiacov pred 3 narodeninami. Hneď od prvého dňa jej to šlo super a krásne sa pýtala. Keď sme skúšali pred tým bola to čistá katastrofa. Pocikávala sa, musela som za ňou chodiť nech ide na wc kde aj tak ísť nechcela....no čisté trápenie.
Takže ja by som na tvojom mieste skúsila počkať, zbytočne sa budete trápiť obe. Je úplne ok že 3 ročne dieťa ešte nedozrelo a potrebuje plienku. Nebude mať plienky do 18ky, naozaj si z toho nič nerob a daj jej čas.

anze25
9. aug 2024

Môj syn bude mat októbru 3 a tiež sme natom biedne
Začala som začiatkom leta plienku preč ,ja viem všetko som mala ocurane aj záclony nerobila som nič iba sušila prala prezliekala .Ale tým že bolo leto som neriešila
Po 2 týždňoch úplnej katastrofi prišiel deň keď náhodne sa vycural do nocnika
Každý kto mohol tlieskal spieval pochválili sme
Nehody mame stále dokonca ešte viac keďže nechce sadat na nocnik ale cura ako ocko po stojacky tak stále sa opísa,ale aj snaha sa cení
A to že povie že potrebuje až keď to robi ani nehovorím 😄…Skús vydržať týždeň ak nič nechaj tak a potom vyskúšaj zase
Držím palce
Nesi v tom sama aj my to riešime

30katrusa40
9. aug 2024

@deby3 kde si to prosím objednala ?

deby3
9. aug 2024

@30katrusa40 aliexpress