Ako odnaučiť trojtýždňové bábo spávať so mnou v posteli?
Dobry den vie mi niekto poradit ako odnaucit skoro 3-tyzdnove babo spavat v noci somnou a manzelom v posteli? Cez den sa velmi pekne vyspinka aj v koliske ale v noci len co ho do nej polozim tak uz ma ocka otvorene a dozaduje sa cicikania. A este ako ho mam naucit aby pekne sam zaspal v postielke bez toho aby som ho musela natriasat cely cas na rukach? kazda rada sa mi zide. Dakujem
🙂 u na seste stale spia deticky so mnou v posteli, ale skor ako okolo 6 mesiaca je to zbytocne - neviem ci s ato vobec da, dietatko ta potrebuje 24 hod denne, bolo s tebou celych 9 mesiacov....
Ahoj, ja som to vyriešila po svojom, malej postielku som dala tesne k svojej a jedno to zábradlie ci bočnicu z postielky sme odmontovali, takže máme sa s dcérkou na dosah a obe máme aj svoje miesto na spanie. Škoda, že ma to napadlo až keď mala 4,5 mesiaca... dovtedy sme sa trápili so spaním. Malej hneď ustúpili plačlivé koliky a odvtedy spinká. Je to výhoda aj v tom, že ju môžem prikryvať či podať vodičku alebo cumlík bez toho aby som vstávala.
Ja nesuhlasim s nazormi že to netreba odnaučať,svoju dcerku milujem,ale každy mame svoj priestor na spanie,v kazdom pripade 3 tyzdnove babo je este malinke 🙂 u nas mala dcerka silne koliky,cele noci som ju prenosila na rukach a ked mala 2 mesiace a koliky ustali tak samozrejme nechcela spinkat v postielke,ale vyžadovala sa nosenia,pričom som velmi zretelne videla,že už sa nepotrebuje mojkať,lebo ju boli bruško,ale je to nasledok zvyku a u nas zabralo to,že som ju dala do postielky (aj v noci ked sa zobudila nakrmila som ju a hned spat ) ,samozrejme ze prvu noc plakala,kazdych cca 5-10 minut som ju na chvilku vybrala,dala pusniku a hned spat,prva aj druha noc boli tažke,ale dcerka rychlo pochopila,ze kratke vzatie na ruky je len mala odmena za usilie ktore plačom vyvynie 🙂 na tretiu noc uz zaplakala len na 1 - 2 minutky a na štvrtu sa uz na mna len krivo pozrela a zaspala 🙂 Od 8meho mesiaca ma vlastnu izbičku a postielku a napriek roznym nazorom sme všetci maximalne spokojní,ona miluje svoj vlastny klud a priestor,teraz ma 2 roky a sama si zoberie jej dečku na spanie a oznami mi že ide hajat,uz si ani nepamatam kedy som ju poobede alebo vecer musela nahanať isť spinkať,vzdy sa sama ohlasi,že je uz unavena a to podotykam ze v rozumnom čase 🙂 okrem toho u nas neexistuje od spominaneho 2heho mesiaca jej života žiadne uspavanie na rukach,zaspava uplne sama vo svojej postielke,prajem vela trpezlivosti,mne pomohlo zaťať zuby a vydržať,nepovoliť na zasadach na ktorych trvam a to nie len v spani a aj ked je to na zaciatku tazke,teraz mam uzasne,vychovane dievcatko na ktore som strasne hrda 🙂
Zboznujem tieto maminy....este mi tam chyba...a ako ho naucit pouzivat wc.....nemam k tomu co viac dodat,ako to ,ze mi je tvojho dietata uz teraz uprimne luto...ty kokos trojtyzdnove a taketo problemy,ved to je najkrajsie ked dieta chce byt pri svojej mame...co je na tom take strasne? Jaaaaj asi Vase pohodlie....inak si to neviem vysvetlit..sorry za pravopis,pisem z mobilu
Tvoje dieťatko potrebuje TEBA...svoju maminku, maj ho pri sebe vždy, keď ťa potrebuje, neodopieraj mu túto radosť. 🙂
"odnaucit" 🙂 pekne slovo.
proste ho das do postielky a hotovo. Aj ked este je dost malicke nato aby sa dalo povedat, odnaucit.
Moj maly bol tiez hned hore akonahle som ho dala do postielky, alebo ked sme dosli do izby tak hned na kazdy suchot.
Preto sme ho po zhruba 2 mesiacoch prestahovali do vlastnej izby. Tam ma klud a teraz prespi celu noc. Uz dlhsie.
So mnou v posteli spal len ked bol chory alebo sa proste nedal utisit z roznych dovodov. Inak vzdy a len v postielke a len vo svojej izbe - cez noc. Cez den spal v obyvacke s nami alebo v kociku vonku na terase.
nijako. je to jeho opravnena potreba citit tvoju blizkost, tak mu to dopraj. su babetka samostatne a su babetka tulive. ja mam tulive a spime spolu uz skoro 10 mesiacov a to aj cez den. dobre riesenie je aj postielka prirazena bez bocnice k posteli- tak je na svojom a zaroven pri tebe.
Urobili sme to presne tak, ako pise luna303 🙂 uspavala som maleho niekedy aj vyse hodiny. Teraz bude mat 4 roky, mame pri nasej manzelskej posteli uz normalnu velku postel a este vzdy si s nim chodim lahnut, kym zaspi. Teraz, ked to uspavanie trva dlhsie, ako 20 minut, necham ho sameho (aj ked s placom😉 pri pootvorenych dverach a po case aj zaspi. Nevravim, ze som z toho nikdy nebola nervozna, ale vzdy si spomeniem na to, ako sme sa so sestrou tesili, ked mal nas otec nocnu a my sme sa mohli suchnut do postele k mame. 🙂 Tak ho este necham...samozrejme to zavisi od potrieb babatka. A ak chces, aby zaspavalo same, tak ho to nauc, ono si zvykne.
..3 týždňové bábo odnaučiť??? 😀 ..som sa pobavila..
Nasa Hanka tiez od narodenia spavala vo vlastnej izbicke a vlastnej postielke (iba vynimocne sme ju brali do nasej spalne, spala tam skor horsie, sme sa budili...), do 4. mesiaca ju muz uspaval na rukach, lebo ja som bola vecer moc unavena, len som ju nakojila a on potom hodrlal a ked zaspala, sup do postielky a pospala aj 6 aj 8 hodin, nakojila som a spala dalej, teraz sa budi ako 8 mesacna castejsie, ale vie zaspat sama, aj vecer zaspava sama, len zaspievame pesnicku, pohladime a ona sa pomrvi trosku a zaspi, ak place, sme pri nej, kym sa neupokoji...
Buď rada že ho máš pri sebe.Raz príde ten čas že tebe to bude chýbať že už nie je pri tebe.Vtedy si spomeň aké to bolo krásne keď ste ešte spinkali spolu.
Maly cicavcek chce citit pritomnost matky v noci, je to pud, su to tisicky rokov vyvoja ludskeho rodu a pokial historicka pamat siaha, matky to detom umoznovali, az v poslednej dobe nastalo akesi oddelenie, kedy matka z neznameho dovodu chce mat zrazu "svoj klud".
Odnaucit ho to neodnaucis, mozes mu to akurat odopriet, a on ked pochopi ze ani placom ani inym svojim usilim ktoreho je zatial schopny to nedosiahne, rezignuje a bude teda sam...
cas rychlo ide, ani sa nenazdas a to male babatko bude velke... neodnaucaj, uzivaj si spolocne chvile, spolocne spanie, spolocne tulenie
Náš maličký tiež spával v kolíske pekne sám a teraz už v postieľke. Jednoducho sme ho na spanie v posteli nenaučili. Teraz už spí sám v detskej (budúci týždeň má rok)..ono je to náročnejšie, lebo treba k bábu stále skákať. Keď ho máš pri sebe v posteli je to pohodlnejšie, ale neskôr sa tá námaha oplatí 🙂 ..aspoň ja som rada, že som ho tak naučila,ani my ako deti sme nespávali s rodičmi v posteli (každému však vyhovuje niečo iné)..jasne, že sme k nim priliezli napr. v sobotu doobedu,ale jednoducho každý mal svoje miesto na nočný odpočinok. No a ak ho chceš odučiť, tak tak ako ti písali baby predo mnou, nech zaspí u teba, potom ho prelož a postupne ti zaspí aj sám v kolíske 🙂
Asi budem patrit medzi "divne" matky ale aj nasa mala spava sama v postielke a je uplne v pohode.chapem ze babatko potrebuje citit svoju mamicku a tak ale pre mna bolo dolezitejsie to aby so. ju nepridusila v noci keby bola s nami v posteli.a toto sa velmi casto stava a nedoporucuje sa aby babatko spavalo s rodicmi !!!. presne ako pisu baby podaktore mojkat sa da cez den.mala ma 5 mesiacov a prespi mi komplet celu noc a rano sme obe krasne vybuvkane a cerstve zacat dalsi krasny den 🙂 . neviem davam jej maximalnu lasku a pocit bezpecia aj ked spinka sama v postielocke.
Ja mám doma tiež konatktné dieťa. Od narodenia odmieta cumeľ a ja by som mala založiť otázku: ako naučiť dieťa zaspavávať s cumľom, lebo zaspavá tiež so mnou a na prsníku...Teraz má 8 mesiacov, prešli sme všetkými fintami, ktoré fungovali. Platil systém, režim, nosenie, prekladanie z postele do postieľky, mojkanie, zaspávanie na posteli a potom prekladanie do postieľky a to stále od narodenia. Keď sa dieťa narodí, zabudni na čokoľvek iné tak min. 3 mesiace, že sa ti kolotoč zmeni, a každé dve hodiny, je pekné si z toho zobrať to pekné- pozitívne, že citiš babätko pri sebe a neriešiš, že niečo nemôžeš kvôli uspávaniu urobiť. Ja som zistila, že čím som nervóznejšia a ponáhľam sa s uspaním, malá to cíti a nezaspí. Ale stále ju po uspatí preložím do postieľky a tak to budem robiť aj naďalej.Ale ako písali baby, novorodenec má svoje potreby, stále cítiť mamu.. nerieš takéto veci s 3 týždňovým babätkom, lebo o chvíľu sa budeš pýtať, že kedy to prestane, no nikdy!A súhlasím aj s tým, že je to krásne, ja si to tiež vychutnávam.
No a teraz u nás ? prejdeme mojkaním, uspávaním , prekladaním... a tak dookola, posadí sa na posteli, chodí po nás. Čiže zlyhali všetky finty, asi zuby... spíme na striedačku s ňou, aby sa vždy jeden z nas vyspal a niekedy sme spolu...ja som už rezignovala, ale musim sa priznať že 8 mesiacov nám zaspávala po najedení sama večer o deviatej a spala v kuse do rána do šiestej...a zrazu... koniec, pochoduje po posteli celú noc...a nespí potom aj celý deň.
Tu recept nehľadaj, len malá rada, žiadna nervozita, kľud.
Dúfam, že sme ťa neodstrašili?..))) 😖
Skús si "vygúgliť" spánkový režim podľa Giny Ford alebo metódu doktora Weissblutha. Možno ti to pomôže vedieť viac o spánku detí. Mne to pomohlo, aj keď som sa tým neriadila úplne presne 🙂
nasa mala ma mesiac a spava so mnou v posteli sk je moj na nočnej aj cez den ak si lahnem mam ju pri sebe 🙂 ona citi mna a je kludna a spinka my aj 5hodin v kuse 🙂 a ja aspon k zaknuci nemusiim skakat z postele ale mam ju pri sebe 😎 😵
preco ju chces odnaucit? ved to nie je zlozvyk...na 3 tyzdne urcite nie... je to este malinke babo a potrebuje ta citit...na odnaucanie bude casu a casu 🙂 ked uz bude rozmyslat 🙂 este mate troska casu, radsej si ju uzivaj vo svojej blizkosti kym sa da
🙂 hmm, nasa malicka spavala pri nas asi mesiac a pol, uz som si aj myslela, ze postielku zlozime a odlozime 🙂 ale v jeden krasny vecer som ju prelozila do postielky a spinkala mi tam do prveho prebudenia, potom som ju musela zobrat k nam, inac by uz nezaspala, co trvalo este par dni, neskor som ju brala k nam do postele po druhom prebudeni a teraz spi v postielke aj ked sa zobudi v noci, napapa sa, spi dalej, akurat vecer mame problem so zaspavanim, tiez ju musim hojdat na rukach a musi byt "prisata" na prsniku. Zacina mat asi posledny tyzden problem so spanim v postielke cez den, ale to bude asi tym, ze si meni rezim, takze ma problem aj so spankom cez den a verte ci neverte, zacina mi chybat ten nadherny pocit, ked som si isla vecer lahnut a vedela som, ze celu noc budeme spolu v jednej posteli, ale na druhej strane sa tesim z vacsieho priestoru ;)
Jednoducho. Ulozit ho do postielky a nechat tam. Poplacka si a zaspi. Mala potvora skusa co moze. Musis mat pevnejsiu volu ako on
Zita19, to nemyslis hadam vazne??? mala potvora skusa co moze????trojtyzdnove dieta???neviem, ci sa mam smiat alebo plakat:(( tak male dieta predsa ani len netusi, co je to niekoho "skusat". potrebuje si len spokojit primarne potreby, k comu patri aj kojenie, pritulenie, nie cvicit s niekym. V tomto veku to naozaj nie je o "prespekulovanosti", vsak to je "mlada", malinky cloviecik, ktory potrebuje predovsetkym svoju mamu. Len sa vzite do jeho koze, 9 mesiacov vnutri a zrazu v neznamom svete-vytrhnute zo vsetkeho. Tento proces asimilacie, zvykania si na svet trva dost dlho.Takze urcite to nie je o nejakom cviceni s mamou,potrebuje lasku,pozornost,starostlivost-toto vsetko predsa detom chceme dat,aj preto ich mame, ci nie?Neberte ako moralizovanie, len ma zaraza nazvat male babtko potvorou,co skusa...Sama som mala pred porodom svoju predstavu o tom, ako to bude vyzerat-babatko vo svojej postielke, my vo svojej. Velmi rychlo som zmenila tieto nazory, ked som videla, co to malemu dava, co potrebuje,ako sa uspokoji a spokojne spinka. Toto je velky zaklad, ktory by som svojmu dietatu neodoprela, som tu predsa prenho-teraz ma vyse roka, je nebojacny, smely, vie, ze sme tu prenho. Spinkava s nami, v nicom nas to neobmedzuje a velmi si to vsetci traja vychutnavame🙂.Tot nazor z "inej" strany. Treba si nastudovat nejake veci a zariadit sa podla srdca a pocitov-to pre autorku tejto otazky.
syn mi do troch mesiacov zaspával na rukách.mal koliky,bolo to lepšíe riešenie ako mrsknuť s ním do postele a nechať ho ziapať..chvílku trvalo,kým sa to odnaučil.koliky prešli a ja som ho položila do postielky,hladila,niečo pekné povedala.mali sme hraciu skrinku,zapla som ju.hrala možno tri minúty a vypla sa.naučil sa zaspávať pri nej.ak plakal,vždy som prišla,pohladila,dala pusu a odišla.ako píšem,chvilku to trvalo,ale zaspával potom sám.
moj na rok a mesiac a stale zaspava pri mne na prsniku aj pri mne spi z nejdenej strany potom z druhej strany je trojrocny syncek a cvedla neho manzel 🙂))) nechaj si vychutnat blizkost svojich deti to krasne berźbranne telicko nadherne spinkajuce ako dychaju a vidis ako sa citia v tvojom bezpeci tento stav sa uz nebude opakovat vyrastu ti a potom budes chciet aby isli k tebe a oni uz nebdu chciet bubu velky, 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
Uzivaj si ze mozes noc co noc citit nadhernu vonu svojho babatka 😉 a ked vam je v posteli vsetkym trom tesno tak ustel manzelovi na sedacke-on to pochopi ,zatial co tvoja malinka isto nie 🙂 🙂 a neda mi nezareagovat na zita 19 ze uz len to ze by nechala 3tyzdnove dietatko plakat v postielke a nazyva ho potvorou-( vsak mna by urazilo ze mi tak dieta nazyva,) ... no snad to ani tak doslovne nemyslela ako to napisala lebo ak ano tak Boze zavaruj pred takymi maminami
fuuuuu, ze mala potvora, ja som rada ze spia so mnou a spali tak od narodenia, neviem co na tom moze maminkam prekazat
nasa mala spi od 4 tyzdnov vo svojej izbe v postielke ....ale to bolo preto ze tam lepsie spavala kdezto ked spala u nas v spalni tak sa budila velmi casto
moja mala ma skoro tri roky a zda sa mi, ze este ani jednu noc nezaspala mimo mamy alebo ocka(okrem prazdnin u starkej) a ja to neriesim, prave naopak, viem, ze jej je takto najlepsie a mne je tiez fantasticky, ovoniavam ju🙂, bozkavam a prave vtedy si najviac uvedomujem, ako ju velmi lubim...takze ziadna postielka, ale byt spolu!!!
temu by som nazvala ako naucit (v tomto veku sa to este da) a nie odnaucit..... Ako mama mas pravo, rozhodnut sa ci tvoje dietatko bude spat s tebou alebo vo vlastnej postielke. Jednoznacne vyzkumy na to, co je lepsie pre dieta neexistuju, pretoze kazde dieta je ine. Niektore chce byt pri mame, ine ma rado vlastny priestor. Skor ako na rady od bab, ktore nepoznaju teba (uuuuha aj mamy maju svoje zakladne potreby a spanok je jedna z nich) ani tvoje dieta by som sa zamerala na spoznanie/spoznavanie svojho babätka. U mna jedno dieta absolutny zavislak a najradsej by so mnou zaspavala este aj v jej 9 rokoch, druhe dieta nemoze mat nikoho ani len v izbe pri zaspavani, rusi ho to a tak zvazujeme vlastnu izbicku.

Naucit zaspat same v postielke bez cicikania sa da podla mna realne od 5-6 mesiacov. Skor ani nezacat...este to nemoze pochopit, ze preco si odisla a nechala si ho tak...ale potesim ta. Potom to uz ide. mame 7 mesiacov a bubulka nam zaspava sama aj cez den. A to spinkame 3 krat cez den, nakrmim ju dobre, dam dudu, pustim hudbicku dam pusinku a ona ani nemrnka sama zaspinka. Vecer zaspava sama uz o dost dlhsie, to sa naucila vdaka tomu istemu ritualu kazdy den. Viem ze je to tazke, ale musime si hovorit ze treba vydrzat a hlavne babatka nas potrebuju! 🙂 drzim palce