Ako odplienkovať dieťa na noc?
Ahojte mamicky, chcela by som sa ooytat. Akym sposobom odplienkovavate alebo ste odplienkovali vase deticky na noc. Lebo ja dietatko cikat pred spanim a potom davam na wc este ked idem do postele ja alebo manzel. podla toho, kto ide neskor. ale uz som pocula ako narusujem spankovy cyklus ci co. boze, vzdy nieco je zle v tejto dobe 🤦♀️ Tak sa chcem opytat, je na to aj nejaka ina metoda? a este sa chcem opytat, tie co ste robili ako ja, dokedy ste v noci budili a davali dietatko na wc este aj v ,,strede” noci? Dakujem
@bibih nedávala by som ho cikať v noci, zvlášť keď sa ani nepreberie,ciká v spánku. Nechala by som plienku. Takto robíš zo seba otroka. Nevyspíš sa. Skôr si privstaň a daj ho cikať akonáhle sa začne prebúdzať. A samozrejme "vážny pokec", a vychváliť na maximum,keď ostane ráno plienka suchá
@bibih doetatko musi na to dozriet, ja som nebudila, moj sa odplienkoval na noc skoro v piatich rokoch, netiesila som to, sa mi povedal, ze plienku nechce a ze vydrzi a tak aj bolo, mozno 2x za mesiac mal nehodu ale odvtedy bez problemov, znama odplienkovala okolo 3 rokov a co z toho ked dieta precurane skoro kazdu noc, jednoduch na to nebol pripraveny.
@bibih ahoj, ja prave riesim so synom nocne odplienkovanie. Dnes je to prave tyzden, co mu na noc nedavam plienku. Prestala som davat, ked mal nieco vyse 2 tyzdnov v noci suchu plienku. Davam ho cikat tesne pred spanim, v noci nie. Zatial sa 2x stalo, ze sa v noci zobudil na to, ze mu treba cikat, ale na wc ani na nocnik ist nechcel, chcel plienku, tak som dala, vycikal sa do nej a hned sme vyzliekali. Syn ma 2r a 7m.
Podla mna robis blbost, ze dieta beries v noci na wc, ked o tom nevie. Dieta musi vediet, ze robi potrebu. Ak sa na potrebu v noci nezobudi, nechaj este plienku.
@bibih pred spaním som dávala menej piť, v noci na wc len ak sa sami zobudili. Asi sme mali šťastie, dcéra v noci bez plienky od 2,5 roka a syn od 23 mesiacov. Ako sa začal pýtať, hneď mal suchu plienku aj počas spánku. Nehody do 5-6 rokov mali každý asi 3x, väčšinou boli vtedy nachladnuti.
@bibih ja som dala nepremokavu podlozku pod plachtu, dala som ju cikat o 8 ked sla spat a potom este okolo 23.30 ked som sla spat ja - mne sa mala pri tomto nezobudila, normalne som ju v polospanku posadila na nocnik, povedala cikaj a potom ju ulozila do postele. Neskor ak bolo treba naucila sa zobudit a vycikat sa takto aj sama...hadam aj do 5 tich sa chodila sem tam v noci vycikat.
Odplienkovala som ju par mesiacov pred 2 ale na noc mala plienku do cca 2,5 ..som stale cakala ze ci bude rano sucha, nebola tak som to riesila takto lebo som nechcela stale kupovat plienku
A treba hlavne obmedzit/zrusit mlieko ci kakavo tesne pred spanim ako sa dava babetkam. Radsej dat mlieko podvecer a uz tu hodinu pred spankom nech uz moc nepije
Ja zas nechápem názorom, že nemáš brať dieťa v noci na wc. Je leto, predpokladám, že teda pije. Veď aj ja chodím v noci na wc. Deti však majú iný spankový cyklus, preto je možné, že sa na potrebu celkom nepreberú. Môj syn nemá vôbec plienku od 2 rokov, má 2r7m,dávam ho cikať každú noc, necítim sa nijako obmedzená. Keď vidím, že sa mrví, prehadzuje, jasný znak toho, že potrebuje ísť. Posadím ho, spraví, čo treba a ide spať, nikdy si to ráno nepamätá. Podľa mňa robíš dobre tak, ako robíš, určite lepšie, ako nechávať dieťaťu plienku do 5 rokov, aby som nemusela vstávať...
@dankavass no presne. Mala mi sama povedala, ze uz je velka a nechce v noci plienku. Zacalo to super na jar. ziadna nehoda. Ale prislo leto a ona mi vypije aj liter a pol vody. A ako mam obmedzit pitie, ked sme kazdy den na ihrisku a v tom teple a pri vydaji energie proste si pyta pit? Co jej mam povedat, ze nie, lebo budes v noci cikat? Sama chodim aj dvakrat za noc v tychto horucavach. A druha vec, preco ju naspat davat do plienky, ked sama ju nechce. Pride mi to nelogicke naspat ju vyvojovo vracat. Len som chcela vediet, ci som jedina cudna, ked ju davam v spanku tiez piskat okolo pol noci. Ale dakujem, asi nie som a asi sa to opat upravi, ked prestanu byt tie horucavy a bude menej opat pit 🙂 Dakujem za podporu. To okolie asi bude stale nieco mat. Tentokrat to je ten spankovy cyklus 🙈
Moj je bez plienok na noc od 21m dala som mu ju dole lebo maval cistu plienku uz dlhsie. Cikat som ho davala pred spankom a vnoci ked sa co i len zacal mrvit a mna to zobudilo som ho dala vycikat ale vzdy bol z toho nervozny a zle spal tak som to vzdala a nechala cisto na nom kedy ide cikat. Aktualne je plne odplienkovany 5m a nehody boli asi 3

@bibih nebudila som v noci nikdy. Keď bola zopár dní ráno plienka suchá, prestala som ju dávať. Synovi okolo 2,5r., dcéra okolo 2r.