Ako oplienkovať dieťa hlavne počas spánku?

ketrinp
8. apr 2022

Ahojte, prosím poraďte, ako ste odnaucili dieťa od plienky, najmä počas spánku. V júli bude mať 3 roky, už od minulého leta sme začali na nočník. Cez deň je bez plienky a v pohode vydrzi, ale počas spánku (aj poobedneho aj nočného) vždy naplní plienku. Bojím sa hlavne kvôli škôlke, od septembra by mal nastúpiť..ďakujem za rady a skúsenosti

riskoh
8. apr 2022

Do septembra daleko,tiez msm juloveho chlspca a docvaklo mu to s tymto v maji,pred 3.narodeninami,na noc sme davali este nejaky cas,poobede nechcel sam mat

zuzuliennka1
8. apr 2022

@ketrinp nenaucis nijak, dieta na to dozreje samo. Moj syn ma 4r a je tomu asi mesiac, co spava bez plienky a aj bez nehody.

lydiasabolova
8. apr 2022

možno to nie je váš prípad, ale radšej sa ozvem 🙂 nepije ti veľa pred spaním? ja môjmu nedávam piť cca hodinu a pol pred obedným spaním (myslím väčšie množstvo, samozrejme, chlipnúť trochu vody si môže) a večer podobne, pred šiestou vypije 2dcl čaju, potom už len chlipne trochu vody a pred spaním 1dcl mlieka.. a tiež sledujem, kedy bol na wc.. ak si všimnem, že má ísť spať a už vyše hodiny a pol nebol, tak ho pošlem..
minule ho manžel o siedmej večer nalial cca 1,5dcl vody (plus čaj a mlieko čo som spomínala vyššie) síce sa nepočurkal v noci, ale ráno len čo oči otvoril, tak už beháááál 😀

ukulela
8. apr 2022

@ketrinp nocne pocikavanie je vec zrelosti. Ked sa mu este netvori dostatocne hormon vazopresin, tak s tym nic neurobis. Nervova sustava musi dozriet. Do 5 rokov je nocne pomocovanie normalne. Urcite ho v noci nebud na cikanie. Daj pozor na pitny rezim a dosratocne vycikat pred spanim. Moj 3rocny sa nepocikava. Starsi brat ano, chodime k urologovi a uz mu nasadil lieky.

amelie2017
9. apr 2022

Na nocne sa neda naucit, ako bolo napisane, je to vec hormonov. Bud dieta na to dozrie, alebo nie. Mozes dat plienku alebo mozes v noci budit, co je za mna strasna blbost. Moja dcera bola cez den bez plienky od 2r4m. Na obedny spanok este cca 3 mesiace a na nocny do 3 rokov. Plienka uz bola viac noci sucha ako mokra, ale nechcela ist spat bez nej. V 3 rokoch povedala, ze uz je velka a plienku nechce. Osobne poznam viac deti, co mali/ maju plienku ako 5 rocne.

alexka89
9. apr 2022

@ketrinp to máš ešte dobre môj má 4roky a ešte stále potrebuje v noci....cez deň už nenosí ale máva aj cez deň nehody

aceris
9. apr 2022

ako pise vyssie hodku pred spanim nedavat uz vela pit. Hlavne nech nevypije 2dcl naraz😅 uz je velky. Rozpravat sa o tom. Dohodnut sa, ze uz taky velky nebude mat plienku na spanie. Najprv zacat dennym spankom. Proste nedat pred spanim vela pit, plienku nedat. Parkrat sa zobudi pocikany. Prezleces a vybavene. Ked to zvladne cez den, dohodnut sa na nocnom spanku. Potom v noci treba po par hodinach skusit jemne zobudit a odniest na nocnik. Nechat vycikat a sup spat do postele. Casom sa nauci.

jablkovastrudla
9. apr 2022

Nocne pocikavanie nevies ovplyvnit, moja neter mala plienku do 5 rokov. V mozgu musi dozriet nejaka cast ako pise mamina vyssie. Sestra to riesila aj s doktorom, ona z toho bola velmi nestastna. Metes asi tyzden pred 5 narodeninami prestala s plienkami. Na den nemala plienku asi od 2 rokov

ajka0207
9. apr 2022

@ketrinp ja som vzala plienku,pocikavala sa asi týždeň, potom to prestalo. Ale teda vedela som že cika len raz za noc.

ajka0207
9. apr 2022

@ketrinp a teda musí sa vždy pred spaním ísť vycikať.

vilma7
9. apr 2022

Tak môj syn má plienku na noc dopodnes,5 ročný a jeho sestra nemá ešte ani tri a už je pár mesiacov úplne bez plienky. Cez deň už asi rok.
Takže len čakáme, nič a tým nespravíme žiaľ.

jarkam84
10. apr 2022

Obe deti do 2,5 roka bez plienky aj v noci, raz nehoda do postele, nebolo im to príjemné, viac to neurobili. Pritom každé ráno do tej doby bolo niečo v plienke.

talianocka11
23. apr 2022

Moja bude mat 3 v auguste. V noci este plienku ma, cez den uz nie (neviem ako dlho, ale uz je to par mesiacov). Pred dennym spanko sa stale ide vycikat (aj ked hodinu pred tym cikala). Plienku som jej davala aj tak. Az ked ju mala asi 2x suchu, tak sme s tym prestali.