Ako podporiť samostatnú chôdzu?

22. aug 2023

Ahojte, syn ma cerstvo 14m, stoji samostatne a aj pekne chodi stabilne, prejde uz aj vacsie vzdialenosti ak ma nieco v rukach a zabudne sa, ale 90% casu stale vyzaduje aby som ho drzala za ruku a chodila s nim..ako ho podporit aby sa nebal a viac sa pustal sam?

evkamotka
22. aug 2023

Nijako, nebude postavat pri nabytku do 30ky 🙂 rozchodi sa tak ci tak za beznymi vecami okolo seba

minesasubu
22. aug 2023

V prvom rade prestat vodit za rucicku, ked bude pripraveni tak sa rozbehne aj sam a doporucujem ti pozriet si na fb Fyzio mama
https://www.google.com/search?client=safari&sca...

januska12323
22. aug 2023

Nedávaj mu ruky, pustí sa sám keď na to príde čas.

nikasmile
22. aug 2023

Nevodiť za ručičku a pustí sa, keď bude na to pripravený 🙂 neboj, príde to zo dňa na deň.

ivangeline
22. aug 2023

A ako mu doslo,ze ho niekto moze drzat za ruku? Moje 3 nik nedrzal za ruky. Chodili okollo nabytku a postupne sa pustali..

werbenka
22. aug 2023

Skuste si sadnut na zem s niekym (babka, manzel, nejaka osoba) oproti sebe najskor v malej vzdialenosti. Dieta nech je medzi vami a raz nech ho zavola jeden a potom druhy, nech ide k nemu. Mozete mu dat aj nieco do ruky a povedzte mu zanes to mame, zanes to tatovi. Popripade jeden nech drzi hracku a vola ho k sebe, nech si ju zoberie. Vzdy potom pochvalit, ked sam pekne sam prejde. Postupne vzdialenosti zvacsujte napriklad z miestnosti do miestnosti. Mojho syna to velmi bavilo a kedze sme obaja sedeli, nemal mu kto podat ruku a motivovalo ho to k samostatnej chodzi.

autor
24. aug 2023

@werbenka dakujem vcera sme takto skusali, posadila som psa na gauc a chodil medzi mnou a psom😂 strasne ho to bavilo, dnes uz psa nahanal od rana po zahrade sam 🥰