Ako pomôcť bábätku začať štvornožkovať?
Ako pomoct 6mesacnemu dietatu lozit alebo stvornozkovat? Zatial sa pretacat, rotuje .. nohami by sa uz aj chcelo plazit ale nevie ako ma ist rukami
Nijak.Bud to príde samé,alebo nie.6 mesačne mi príde malé na stvornozkovanie a ak aj stvornozkovanie vynechá,tak sa nič nestane
Nijak.Bud to príde samé,alebo nie.6 mesačne mi príde malé na stvornozkovanie a ak aj stvornozkovanie vynechá,tak sa nič nestane
@doriiis stvornozkovanie je dôležité pre vyvin.
Ahoj, plazenie nie je uplne ok, je to nezvladnute stvornozkovanie. Babo potrebuje cas na brusku aj chrbatiku.motivovat hrackami.
Stvornozkovanie je najdolezitejsia cast v pohybovom vyvoji. Na babo sa nesmie tlacit.hlavne nedavat do sedu, nedvihat ho cez brusko, nepodporovat statie na nohach.
Na fb je fyziomama, su tam prakticke rady
@doriiis stvornozkovanie je dôležité pre vyvin.
@gabriela2952 ....a keď nestvornozkuje tak čo? Mám dve deti a nestvornozkovali ani jedno.A?
@gabriela2952 ....a keď nestvornozkuje tak čo? Mám dve deti a nestvornozkovali ani jedno.A?
@doriiis ja neviem, ja som sa dcérou cvičila aby sme stvornozkovanie podporili.
@doriiis u mnohych deti to nie je problém, ale kopec deti má neskôr problemy
Proste ro prepojenie hemisfér nefunguje tak ako má, 4nozkovanie je ideálny cvik na prepojenie hemisfér
pozri profil fyzio mama mal super video ako podporiť na 4
ale dieťa musi byť pripravené hlavne to može byť že len ,,skúša,, čo dokáže
dieťa by malo ovladať valenie sudov ,, pivotovanie do oboch stran , tulenie a šikmy sed na obe strany to by bol ideal pred 4
Nijak, toto ozaj nie je čas, kedy už musíš niečo pre to robiť..
Zatiaľ ma čas, ak nebude štvornožkovať chod k fyzio. Áno, xy deti nestvronozkuje ale ich mami pre to väčšinou nič nerobia, utesuju sa tým, že ved ani my sme nestvronozkali a tu sme 🙂
Aké ma 6 mesiacov ma času dosť sú deti čo začnú oveľa neskôr ak nebude stvornozkovat ani v roku a pritom nebude sa stavať len sa prevalovat tak to treba riešiť
Nechala by som tomu ešte trochu čas..ale ak chces pomôcť, tak skús kupit kolenacky..ja som mala dcérku narodenú 29.12 a tiež v lete okolo 7 mes začínala stvornozkovat, tak sme jej vytvorili bezpečný priestor a bola cely cas len v bodycku a na kolenách chrániče a pekne sa rozlozila..alebo ak bývate na dome so záhradou, tak nechávat veľa na tráve..na podlahe v byte sa im šmýka
V prvom rade treba aby dieta slo do druheho vzpriamenia. Pokial sa nedokaze udrzat na vystretych rukach, tak nebude vediet ani stvornozkovat. Na stvornozkovanie ma este kopec casu, ty len motivuj k otacaniu a oohybu vpred, pokial ma zvladnute druhe vzpriamenie, nic viac nemusis (a este nepodporovat plazenie, to nepotrebuje na rozdielmod stvornozkovania). Ak do druheho vzpriamenia nejde, tak riesit to.
6m este nie je vela, nechaj tomu volny priebeh, pride na to.
Netreba to zatial riesit. Moja najmladsia sa behom 2tyzdnov posadila, 4nozkovala a este sa aj postavila pri posteli. Niekedy im treba nechat cas a vsetko zvladnu same. Netreba na ne tlacit a porovnavat s inymi detmi. Keby nieco nebolo ok, tak pediatricka by to snad postrehla na poradni.
Na stvornozkovanie potrebuje mat silne svaly trupu. Inac sa nedokaze udrzat na 4. Nas syn sa asi mesiac pohupoval na mieste tak ze mal kolena pod bruchom a hupal sa. Davaj ho na rozne povrchy, nielen na rovnu dlazku nech sa cez to snazi dostat.. Napriklad si ho poloz priecne cez stehno, na zrolovanu deku.
Nechaj ho na boso. Spravne stvornozkovanie je tak ze dieta sa odraza prstami, nie tak ze taha nohu za sebou. V bosej nohe ma ovela lepsi uchop o dlazku.
@doriiis tak teraz už nič😀ale nie je to úplne správny vývoj..ideálne je keď dieta aspoň 2-3 mes pred chodením stvornozkuje..jednak ten vývoj mozgu ako niekto vyssie spomínal, ale z toho fyzio pohladu je to dôležité pre posilňovanie svalov chrbta..spevnia sa svaly a potom keď sa dieta postavi,tak to svalstvo okolo chrbtice lepsie drzi vzpriamenú postavu..predchádza to bolesti chrbta v neskoršom veku alebo sa tým koriguje diastaza..akoze nie je to nič zivot ohrozujúce, ale teda ak človek to vie odsledovať,tak je to lepsie, ak dieta stvornozkuje..nasa dcerka síce od 7-11 mes stvornozkovala, ale asi týždne po tom ako začala stvornozkovat sa už aj postavila a to tiež nie je dobre, práve pre ten tlak na chrbticu pre ešte nespevnene svalstvo chrbta, snažili sme sa ju v tom nepodporovať, ale tak nie vždy tie deti idu podľa knižiek🤷♀️
My sme dostali skvelú radu a neverila som tomu ale zabrala. Je leto a ideálny čas na to. Poloz bábätko nahé na trávu. Budes sa čudovať ako lozi po dvore ochvilku. Daj potom vedieť či to pomohlo aj vám ak skusis

Nechaj tomu čas..ak by sa ti niečo nepozdávalo tak smer fyzio, ale dieťa má dosť času, urchlovanim môžeš dieťaťu poškodiť.