icon

Ako povzbudiť dieťa k prvým krokom?

20. jan 2025

Ahojte mala mala teraz rok a az teraz zacina pomalinky sa stavat na nozky.. viem ze hranica chodenia je 18 mesiacov
Moja dr v tom nevidi problem ale ja by som uz chcela aby sa stavala popri nabytku ale vidim na nej ze je riadne opatrna

januska12323
20. jan 2025

Dr má viac znalostí, dôveruj jej.

autor
20. jan 2025

@januska12323 ďakujem❤️čakala som komentar tipu urcite vyhladaj fyzio necakaj atd…

blaazi
20. jan 2025

Dlhe stvornozkovanie je zdravsie ako skore chodenie🙂!

autor
20. jan 2025

@blaazi noooolen ona este ani nestornozkuje sem tam sa pohupuje ale nie🫣🥺

sadkoni
20. jan 2025

to je pekné že ty by si chcela..len to prosím ťa zbytočne nejako neurýchli. má svoj čas 🙂

autor
20. jan 2025

@sadkoni ano? Talze mozem byt este kludna?? Ja ked vidim ako sa na mna pozeraju kamaratky ze a to malá este nechodi?? Ved mala rok a ani nestornozkuje?? Mi to pride ako keby mi chceli nieco naznacit ze s nou nieco nieje v poriadku🥺

kitycat
20. jan 2025

Plazi sa, ale po styrok este nelozi?

Tak nemozes chciet aby chodila, musi sa spevnit svalstvo

Riesis B ale A je velmi dolezite

autor
20. jan 2025

@kitycat nie nelozi ale tak vela deti stvornozkovnie predkocilo co ka by som zase chcela aby stornozkovala

kitycat
20. jan 2025

No tak jej stavaj vezicky kade tade a nech za nimi lozi, ked sa plazi, chyt jej kolienka a daj pod brusko, nech je ako taky "sediaci psik". Ak mate schody, nech po nich lozi, alebo tebe cez nohy nech prelieza. Moja sa rozplazila v 9m, chvilu na to lozila a okolo 10m sa uz aj tahala o nabytok hore, alw realne par krokov az v 13m spravila, pre ne je najlepsie lozit po 4 aspon nejaky cas

nyphadora
20. jan 2025

Fyzio mozes navštiviť aj keď nemaš problem. Mne pride zvlastne, že ročne a neštvronožkuje, možno jej len treba ukazať ako na to.

tamta
20. jan 2025

Takto.
Ano, samostatné chodenie je ok do 18 mesiacov. Na to ma fakt čas a netlacila by som.
Ale ze ešte ani nestvornozkuje, tu by mi uz trochu varovne svetielko zablikalo.
Minimálne v tom zmysle, ze bud by som si sama vyhľadala na nete cviky na podporu 4nozkovania alebo sa rovno objednala k fyzio len kvôli poradenstvu správnych cvikov...
Pretože dieťa sa v 18 mesiacoch len tak zrazu nepostaví zazracne na nohy, majú tomu predchádzať ďalšie vývojové stupne, ktorým si dieťa spevnuje svalstvo aby to chodenie bolo ok..
Čiže keď nestvornozkuje, plazi sa?
A ano, veľa ľudí ti povie, ze nevadí, ze nestvornozkuje, ale nie je to úplne správny pohybový vývoj a keď si prečítaš benefity 4nozkovania, tak určite chceš, aby to dieťa nepreskocilo..

blaazi
20. jan 2025

Chapem...urcite teda popracujte na 4_nozkovani, to uz je najvyssi cas rozbehnut. Statie az potom.

janetinka27
20. jan 2025

Ahoj a co vsetko uz zvlada? Aky ste mali postup vo vyvine, ake zrucnosti?