Ako povzbudiť dieťa k prvým krokom?
Ahojte mala mala teraz rok a az teraz zacina pomalinky sa stavat na nozky.. viem ze hranica chodenia je 18 mesiacov
Moja dr v tom nevidi problem ale ja by som uz chcela aby sa stavala popri nabytku ale vidim na nej ze je riadne opatrna
@januska12323 ďakujem❤️čakala som komentar tipu urcite vyhladaj fyzio necakaj atd…
Dlhe stvornozkovanie je zdravsie ako skore chodenie🙂!
@blaazi noooolen ona este ani nestornozkuje sem tam sa pohupuje ale nie🫣🥺
to je pekné že ty by si chcela..len to prosím ťa zbytočne nejako neurýchli. má svoj čas 🙂
@sadkoni ano? Talze mozem byt este kludna?? Ja ked vidim ako sa na mna pozeraju kamaratky ze a to malá este nechodi?? Ved mala rok a ani nestornozkuje?? Mi to pride ako keby mi chceli nieco naznacit ze s nou nieco nieje v poriadku🥺
Plazi sa, ale po styrok este nelozi?
Tak nemozes chciet aby chodila, musi sa spevnit svalstvo
Riesis B ale A je velmi dolezite
@kitycat nie nelozi ale tak vela deti stvornozkovnie predkocilo co ka by som zase chcela aby stornozkovala
No tak jej stavaj vezicky kade tade a nech za nimi lozi, ked sa plazi, chyt jej kolienka a daj pod brusko, nech je ako taky "sediaci psik". Ak mate schody, nech po nich lozi, alebo tebe cez nohy nech prelieza. Moja sa rozplazila v 9m, chvilu na to lozila a okolo 10m sa uz aj tahala o nabytok hore, alw realne par krokov az v 13m spravila, pre ne je najlepsie lozit po 4 aspon nejaky cas
Fyzio mozes navštiviť aj keď nemaš problem. Mne pride zvlastne, že ročne a neštvronožkuje, možno jej len treba ukazať ako na to.
Takto.
Ano, samostatné chodenie je ok do 18 mesiacov. Na to ma fakt čas a netlacila by som.
Ale ze ešte ani nestvornozkuje, tu by mi uz trochu varovne svetielko zablikalo.
Minimálne v tom zmysle, ze bud by som si sama vyhľadala na nete cviky na podporu 4nozkovania alebo sa rovno objednala k fyzio len kvôli poradenstvu správnych cvikov...
Pretože dieťa sa v 18 mesiacoch len tak zrazu nepostaví zazracne na nohy, majú tomu predchádzať ďalšie vývojové stupne, ktorým si dieťa spevnuje svalstvo aby to chodenie bolo ok..
Čiže keď nestvornozkuje, plazi sa?
A ano, veľa ľudí ti povie, ze nevadí, ze nestvornozkuje, ale nie je to úplne správny pohybový vývoj a keď si prečítaš benefity 4nozkovania, tak určite chceš, aby to dieťa nepreskocilo..
Chapem...urcite teda popracujte na 4_nozkovani, to uz je najvyssi cas rozbehnut. Statie az potom.
Ahoj a co vsetko uz zvlada? Aky ste mali postup vo vyvine, ake zrucnosti?

Dr má viac znalostí, dôveruj jej.