Ako prakticky umyť zadoček novorodenca?
Ahojte, máme doma novorodenca a chcem po každom kakaní umyť zadoček pod tečúcou vodou. Problém však je že umývadlo máme hrozne malé a plytké a nedá sa hýbať batériou, takže v umývadle malého neviem umyť, a sprchový kút zas máme naopak veľmi veľký a batériu na kraji, nedočiahnem na ňu keď stojím pred sprchovým kútom, takže ak chcem malého opláchnuť v sprchovom kúte, musím sa do pól pása vyzliecť, vliezť do sprchového kúta s ním a tak ho umyť. Príde mi to strašne nepraktické keď dosť veľa kaká, vyzliekať dieťa , seba, potom utrieť dieťa a seba a toto nacvičovať po každom kakaní. Vlhčené obrúsky však za mňa nenahradia tečúcu vodu. Ženy čo nemáte bidet ani vaňu, iba veľký sprchový kút do ktorého musíte liezť spolu s dieťaťom, nemáte nejaké vychytávky na toto? Vopred ďakujem ☺️
Tiež mi napadol lavor
Nechala som vždy sprchovú hadicu položenú na zemi, a načiahla som sa zakaždým len pre zapnutie vody
Malá vaňa alebo lavór na prádlo? Vieš si kúpiť aj vaňu so stojanom ktorú si necháš v sprche, iba raz za čas vydezinfikuješ časti ktoré bývajú často vlhké aby nezačali plesnivieť.
Ak je miesto vymenila by som umyvadlo sa normalne.
Kup si spršku aku nosia ženy do porodnice a nad umyvadlom alebo lavorom mu zadok oplachnes po tom ako ho utries vlhcenymi
@anonym_autor sú také štvorcové tamponiky aj viac značiek som vydela že majú takú umývacie emulziuy alebo vodičku v takej fľašy
Prišlo mi to strašné super keď budem mať druhé tak určite to budem používať.
Ja som to často robila tak že som si namočila látkovú plienka tak umyla zadoček.
Kup si spršku aku nosia ženy do porodnice a nad umyvadlom alebo lavorom mu zadok oplachnes po tom ako ho utries vlhcenymi
@anonym_430f6d toto ma vôbec nenapadlo, tú spršku mám aj doma, ďakujem za skvelý tip ☺️
Ďakujem aj vám všetkým ostatným za rady 🙂
@anonym_autor ja som mala speci misku na to a vatove tampony ale to boloxy rokov dozadu ked Také vymozenosti ako spŕšky neboli
@anonym_autor lavor. Ja som tak robila, lebo tiez mame na poschodi len mini umyvadlo.
@anonym_autor napúštala som trochu vody do vaničky. Tiež v umyvadle sa mi to ťažko...
Do fľaše so sosakom teplu vodu

lavor s teplou vodou