icon

Ako prebaliť 6-mesačné bábätko bez stresu?

13. feb 2024

Ahojte nase dieta 6 mes. sa neda normalne prebalit. Neustale sa otaca na brucho a na tom chrbte nevydrzi ani sekundu. Ked ho otocim naspat na chrbat tak ho tak musim uplne nasilu drzat aby som si mohla aspon krem nabrat. Vtedy sa zacne uplne zlostit a kricat. Prebalovanie je poslednu dobu totalny boj a trva to dlho pretoze sa neustale tlaci naspat na to brusko a niekolkokrat pocas toho ked nedrzim pevne sa mu aj podari otocit. Naniest krem je tiez boj lebo drzi vystrete stlacene nohy aj stiahnute polky. Viem ze s tym asi nejde nic moc urobit len mi prosim napiste niekto ze ste to tiez zazili... kolkokrat do mna uz vchadza aj totalna zurivost pretoze ma pritom kope do brucha.

Strana
z2
babydesire
14. feb 2024

Nieco jej daj do rucicky co ju zamestna...moja krpata mi zuzlala vlhcaky 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ vzdy si uchmatla..nikdy jej z toho nebolo zle..mna picne co tie deti su schopne zjest

nikelca
14. feb 2024

@anavixy To je mi jasne :D ale neslo to ani tak dobre zabalit a zlikvidovať :D odlepenie je predsa len pohodlnejsie ako trhať to a čakať čo vybehne :D

andie2810
14. feb 2024

😂 poznam veľmi dobre... naš 5 mesačny toto vystrája už dlho, sranda je že to robí iba mne... ak prebaľuje tatik tak je to ukážkové dieťatko 😇😂 na to pretáčanie zaberá ak mu niečo dám vrámci hry, napr s jeho ponožkou ho najprv pošteklím a tak a potom si ju musí akože chytiť... a potom sa už baví s ňou... alebo mu dám na tvár bavlnenú plienku a hráme sa na schovávačku...

orangecountry
16. feb 2024

Buď vďačná že máš koho prebalovať 😉
Nepôjde to o nič jednoduchšie že tu budeš vyplakávať

dianasp
16. feb 2024

Mne pomohla taká technika, že som si klakla na zem, cistu plienku som pripravila na moje stehna, dieťa som si dala “sadnúť na kolena” a takto som ho vedela zabaviť, pohupat a spraviť čo treba. Keď to nejde štandardne musíme vymýšľať alternatívy :D

ptvw
16. feb 2024

Asi každá to zažila...este že to rýchlo pominulo, teraz zas obdobie vzdoru, si nenavyberas vždy niečo príde 😅

natalka13
16. feb 2024

Chce to prax.

lady18
16. feb 2024

Zažívam to teraz 😁 malá ma 7 mesiacov a odkedy sedí tak prebaľovanie je boj 😁..vyzleciem ju a ona v sekunde už do sedu a chytí záchvat keď si ju dovolím položiť že ideme sa prebaliť 🤷 jedine čo zaberá je,keď jej dám hračku do rúk...vtedy sa prebalime viac menej bez problémov,ale je vždy 😁

zofizulka
16. feb 2024

Ja som sa tiež naučila prebalovat na bruchu a neskôr po stojačky... Dá sa to... A krém podľa mňa tiež časom nebude treba zakaždým... Možno skúsiť zmeniť značku plienok, môže byť plienkova dermatitida aj z toho... U nás z Lidlu a z Tesca robili, z DMka boli bez problémov, tie máme doteraz...

ninjah
16. feb 2024

Jasné že zažili 🙂 buď prebal na bruchu alebo kúp tie plienkové nohavičky. To prejde. Možno za x mesiacov ale raz sa ti dá zas prebalit 😂

natalka81
16. feb 2024

daj mu do ruky nieco zakazane, co bezne nemoze, ovladac alebo kluce. alebo jedlo - chrumku keksik rozok jablcko flasku s vodou, alebo sa hrajte s telickom aby si nevsimol ze ho prebalujes. pocitaj prsteky na nozkacha alebo ide mravcek pod pazusku, a sikovne vymen plienku

sccarlet
Autor odpoveď zmazal
wella47
16. feb 2024

Trebu ju zabaviť.Ja som mojim dala podržať plienku/krém.... alebo som im spievala.Treba zaujať jej pozornosť.

stastnamanzelka
Odpoveď bola odstránená
darijja
16. feb 2024

Ano, dnes som to zazila napriklad ..kope nohami, dviha ritku dohora, cervena ako paprika, nervaci. Ma rok.bojim sa co bude dalej. Ale temperamentom mi pride, ze sa bude hadzat aj o zem. Ach jaj. A ked ju dam napr dole z hupacky, na ktorej by sa najradsej hupala cely den, to je az hisák 🥲🥲🥲🥲🥲🥲

victory1
16. feb 2024

Nas krpec to bral ako zabavu🙈 smial sa,gulal,zakryval,utekal,kopal...jedine,co pomohlo,bolo odputanie pozornosti,ako baby pisu..do ruk daku novu hracku,alebo "hracku"... ale casto sme prebalinie zvladli,ale obliect naspat😳 ...on by bol najradsej furt holy...s jednou oblecenou puncochou sme bojovali aj 10 minut🙈

krisbar
16. feb 2024

Prebaluj na zemi, nie na prebalobaku. Das si ho medzi nohy a nohami mu zakliesnis ruky na ramenach. Bude v pozicii kedy sa nepohne a rychlo prebalis. A ked sa certi, treba mu jemne vraviet, ze "rozumiem ze sa certis, ale prebalovanie je dolezite, o chvilu bude hotovo. "

any_soj
16. feb 2024

Dám hocikedy aj opačne, je na bruchu, tak dám zas plienky na bruško a na chrbte zapnem

any_soj
16. feb 2024

A páči sa mi táto inšpirácia z netu 🙂 ešte som neskúšala

ailiba
16. feb 2024

Zazila, ale pomohlo, ked som zacala spievat pesnicku (to ho zaujalo), alebo riekanku, nieco ukazovat, podat nieco do rucky.

andreatytler
17. feb 2024

Predstav si ako by si sa citila ak by ta niekto prebaloval Tiez by si nebola nadsena. Niekto iny manipuluje s tvojim telom. Si ako kus masa. Je to ponizujuce. Ako by si chcela aby ta niekto prebaloval? To dieta si toto uz vsetko uvedomuje co sa s nim deje a dava ti najavo ze sa mu to nepaci. On nedokaze pochopit ze je to pre neho potrebne a ze ty mu vlastne pomahas.
Dopredu mu oznam co sa bude diat.
Vysveti ze to potrebujes urobit (hovor o sebe - "Ja to potrebujem urobit", namiesto: "Je potrebne to urobit".
Poziadaj ho o pomoc a spolupracu.
Zapajaj ho do cinnosti. V tomto veku iba tak ze mu budes opisovat co robis a byt tam s nim. Usievat sa na neho, rozpravat na neho. Namiesto toho aby si sa sustredila len na to hovienko a myslienkami bola niekde inde. Predstav si ze teba niekto prebaluje, kto ma pochopenie pre tvoje pocity a vnima ta a sustredi sa na teba, miesto toho aby ta bral len ako kus spinaveho masa, ktore treba umyt. Neskor ho zapajaj tak ze ho nechas vyliezt na prebalovaci stol. Tu kde zijem maju v jasliach vsade male schodiky a deti im podavaju servitky. Neskor mu davaj na vyber ci chce prebalovat na zemi, alebo na stole, po leziacy alebo postojacky. Opytaj sa ho co by potreboval. Mozno ti to uz aj vravi ze sa chce prebalovat na bruchu a ked ho nechas, tak bude lepsie spolupracovat.
Ty od neho potrebujes aby spolupracoval a nechal sa prebalit, tak mu ponukni nieco na vymenu. Ja som mala cely jeden suplik kuchynskych pomocok a varesiek, ktore boli len na prebalovanie aby sa mu neokukali. Vzdy som ho nechala vybrat s cim sa chce hrat a na oplatku sa nechal prebalit.

andie2810
17. feb 2024

@stastnamanzelka 😂 to mi pripomenulo... môjho 5m keď prebaľujem tak si chyta pipika.. ale keby chytal, on ho doslova zdrapi 😂 no a veľka sranda z toho.. samozrejme že sa bojim že sa nejako poškriabe alebo čo proste že ho to bude bolieť... minule som mu ukazovakom ťukla po tej ručke, a so zdvihnutym ukazovakom mu hovorim že "nono" 😂 a on spustil ešte väčši smiech

Strana
z2