icon

Ako prežiť obdobie, keď dieťa začína stáť?

11. apr 2024

Ahojte,
Idem si k vam pre radu, mam rocne dieta, ktore sa uz zacalo staviat na nohy.
A ked ho vidim ako stoji a drzi sa, chytam infarktove stavy. nie je este stabilne v stati, vidim ako sa kolise, vidim rozbitu bradu, vybite zuby.

Ako prezit toto obdobie? Co robit?

Dakujem

mikitilik29
11. apr 2024

S každým dňom bude silnejšie a silnejšie 😃 ja som to tiež tak prežívala pri prvej dcére 😂

viestta
11. apr 2024

Zabezpecit aby si nemalo na com ublizit. (ostre hlany, rohy, nestabilne predmety, s ktorymi sa mohlo prevratit odstranit z dosahu alebo zabezpecit) A padat musi tiez, aby sa naucilo aj padat.

barbora0308
11. apr 2024

Pockaj kym zacne neisto chodit a vsade padat, potom sa nauci behat a potkne sa o vlastnu nohu, no a uplne super je aj aktualna faza mojho syna, vysverat sa vsade a za kazdych okolnosti 😅 a myslim, ze sa to bude iba stupnovat.
O deti sa neprestaneme bat nikdy, ale nemozeme ani vidiet katastrofalny scenar pri kazdych ich krokoch ☺️.

jarinka33
11. apr 2024

asi si prvorodicka 😀 ako ja chapem tvoje uprimne obavy a ze to myslis dobre, no toto nie je dobra cesta v zivote vsetko ulahcovat a ako v bavlnke a ja neviem co. nechaj ho nech sa uci, samozrejme tie ostre hrany treba zabezpecit, no padat sa musi naucit. na odlahcenie ti poviem ze ved padne len na zem a ani nie z velkej vysky, na zadku ma plienku a zuby dorastu 😀

metoyou4
11. apr 2024

A nechceš tú ochrannú helmičku?videla som to u niektorých deti a aj na chrbátiku mali také makkucke zvieratká

reanda
11. apr 2024

otoc sa a nepozeraj sa 😀 zavri oci a predstavuj si nieco pekne 🙂

danica2711
11. apr 2024

prežiješ to tak ako všetky obdobia, ktoré boli doteraz a ktoré ešte budú. Hlavne kľud, duchaprítomnosť, pevné nervy a humor

barbora0308
11. apr 2024

@metoyou4 Vobec sa to neodporuca, dieta sa tak tazsie nauci sebareflexii.

suzy2508
11. apr 2024

Uč ho pekne ísť aj dole a hore cez kolienko. To sme dostali ako radu od fyzio a ja som strašne spokojná. Malý sa nám nikdy nehádzal dozadu a ako cítil, keď stál, že už je to na neho moc, šiel pekne dole cez to kolienko (na rytiera sa to volá).

beata_k
11. apr 2024

Ziadne prilby ani vaky, choditka, nic. Tazisko tela je v tomto pripade uplne mimo prirodzenu os tela. Toto obdobie je kratke. Nauci sa ako kazde dieta doteraz. Treba len kusok viac davat pozor.

matkahelka
11. apr 2024

dieta sa musi najprv naucit padat, aby sa naucilo chodit. to mi povedal sam ortoped.
Ja k tomu dodam len, ze pre mna bolo toto obdobie prechadzkou rozovou zahradou oproti tomu, co teraz 2-rocna stvara na odrazadle a na preliezkach.

metoyou4
11. apr 2024

@barbora0308 aha,to som nevedela,máš pravdu.Ja už mám veľké deti,ale keď som to videla,povedala som si,že aký dobrý nápad,no asi sa to neosvedčilo

barbora0308
11. apr 2024

@metoyou4 Akoze svoj ciel to urcite splni, ale tak dieta sa napr. nauci, ze ked padne na chrbat, tak sa ani snazit nemusi zapajat spravne svaly, ako je napr. zatiahnut brucho, nadvyhnut hrud, krk a hlavu, aby si neudrelo hlavu. Z dlhodobeho hladiska, je to viacej na skodu, ako na uzitok.

lia2022
11. apr 2024

Toto je pre mňa najstresujúcejšie obdobie materstva..a ešte keď začne chodiť 🙈. Všade za zadkom..no nič príjemné. Strach mam dodnes a to ma 2,5r. 🤣.

zorkahorka
11. apr 2024

@metoyou4 pre boha, to snad nie! 🙈 to uz je extrem

zorkahorka
11. apr 2024

Ja som sa ani rak nebala, ze padne, mne liezlo na nervy, ze ma chytili a vsade chceli ist. A mna bolel chrbat 🫣

majlo1234
11. apr 2024

@lia2022 ja az teraz, ked zacina sprintovat dole kopcom,’pripadne na odrazadle😂

larena
11. apr 2024

Zvykneš si😀Ja som sa tiež na začiatku hrozne bála ale potom som malej začala viac dôverovať a veriť jej schopnostiam pretože som videla že neni až taká mantavá ako som sa bála..samozrejme stále som musela dávať pozor bez toho to nešlo.Teraz má 13m a behá ako šarkan a už sa tak nebojím lebo viem že ona vie ako padnúť..samozrejme stále dávam pozor

jaskolka
11. apr 2024

Ci najviac urobiť "bezpečné miesto" a proste nechať, nech sa učí. Tie ochranné helmicky a zvieratká na chrbte sú viac na škodu, ako úžitok. Dieťa sa musí naučiť padať, a držať telo pri páde, proste to tak príroda zariadila. Ja napríklad to vidím na svojich, akosi instintivne, keď padajú, tak si chránia hlavu, držia ju pevne, netresknu s nou o zem, rukami idú pred seba, nezvalia sa ako vrece,a padaju väčšinou na bok.

metoyou4
11. apr 2024

@zorkahorka čo myslis?tú helmičku a chránič chrbta?nepochopila som

zorkahorka
11. apr 2024
lia2022
11. apr 2024

@majlo1234 za to som napísala , že má 2,5 a strach mám doteraz 🤣 ale už menej ako keď to ešte len začínalo..stavanie , chodenie.. ale stále príde niečo nové - ked sa valí ako gulový blesk dole kopcom na motorke, preliezky , utekanie že si ústa nabije..atď. 🙄 Asi sa o tie naše deti už budeme báť celý život, vždy koli niečomu ❤.