icon

Ako riešiť situáciu s chorými deťmi na ihrisku?

28. jan 2024

Dnes som navštívila interiérové ihrisko v OC v skorých ranných hodinách aby tam bolo co najmenej detí. Hned priamo vedľa je reštaurácia, kde prisla pani, ktorá je tam zamestnaná. Začala umyvat stoly a vsetko si chystat. Prisla však do prace s 2 deťmi. Lebo však vedľa je ihrisko, prebavia sa. Starsie dieta kaslalo otrasny vlhký kašeľ. Mladšie potok z nosa. Mamu mali v práci. Len sem tam im niečo zakričala spoza pultu ked vykukla... takže veselo si nosili jedlo na trampolinu a smykacku. Nejaké buchty, všade lekvar, vsetko ulepene... aj zabehnúť im môže... aj som rozmýšľala ci nejako budem na toto reagovať... možno je samozivitelka, nemá ich fakt kde nechať, nemôže si možno dovoliť zobrať dovolenku alebo OCR... proste netuším co je za tým... možno to ma aj schválené od zamestnávateľa mat tam deti🤷‍♀️🤷‍♀️ no nakoľko sa vo mne toto všetko bilo tak som sa rozhodla svoje dieťa stade zobrať preč, a už len rozmýšľam, či napísať do restiky toto ako pripomienku alebo sa na to vykašľať... nechcem jej nijak poškodiť, ale napr na ihrisku je tabula, že za deti zodpovedá rodic. Tieto tam boli bez dozoru, chore, bosé behali aj mimo koberec po studenej zemi, po restike🤦‍♀️ áno, budete mi asi písať, že som ju mala konfrontovať hneď na mieste ak som niečo chcela si vyjasniť... no to som neurobila, stále mi to však vŕta v hlave ci je toto normalne, alebo iba ja preháňam, však jej život, jej deti... a ja ak chcem mať zdravé decko, mohla som sa jedine zbaliť a ísť inde... co si o tom myslite? Ako by ste zareagovali na túto situáciu?

Strana
z2
majkakvet
28. jan 2024

Tolko jedu v nedelu rano? Treba bolo zobrat deti von. Je dnes nadherne.

ildiko36
28. jan 2024

ked napises na nu zlu recenciu mozno jej urobiš zle, ja by som to neurobyla, radsej by som zobrala deti a isla niekam inkde.Konaj tak ako ti srdce diktuje a zi sa do jej sytuacii.nekaz druhím život, aspon je to moj nazor

zuzinka888
28. jan 2024

A keby to boli deti ineho hosta? Alebo ta vzalo to,ze ona zabije dve muchy jednou ranou - aj robota aj o deti " postarane". Chore deti su vzdy riziko kolektivu ci verejneho ihriska.

autor
28. jan 2024

@majkakvet príde ti to jedovite? Som sa aj snažila písať to neutrálne, asi mi to nevyslo😃 naozaj chcem len pohľad na vec aj od iných žien, nerobila som tam cirkus, ved ma tam nik nasilu nedrzal, odišli sme

kacena4
28. jan 2024

ja by som urcite nereagovala, nepisalado restiky, vobec nevies o aku situaciu ide, mozno boli po chorobe, po zapale pluc kasles aj 2-3 mesiace, mozno mali alergie, sople ti tecu neurekom... neviem neries... ak mas s tym problem ti dobre si spravila, odisla si, inym to nemusi vadit vedia sa viac vcitit do matky. mozno je samozivitelka a nemala kde deti nechat, mozno su s mangelom obava v praci aj cez vikend, mozno ochorela opatrovatelka... je tam vela mozno ktore uz nezisis, bud si to mala riesit hned alebo to nechaj tak

0silvia0
28. jan 2024

V tychto mesiacoch je riskantne nosit deti po interierovych ihriskach celkovo, nikdy nevies co kedy mozes nachytat. Keby len pre deti.
Ja som minuly tyzden vyuzila odberne miesto v trafike, kde som potrebovala podat a prevziat balik. Za pultom dochodkyna, ktora bola taka chora, ze ledva zila. Pytam sa jej, preco nezostala doma, ked jej je evidentne zle. Vraj nema kto robit. O 2 dni som sedela sama u lekara, lebo som schytala ( mozno aj od nej) taku chripku, ze treti den lezim v posteli s atb. Nikdy som takto chora nebola.
Ja by som na tvojom mieste tiez neriesila, urobila by som tak, ako si urobila ty, zobrala deti prec.

klip0
28. jan 2024

Akože príde mi že musí byť asi veľmi zúfalá a nemať riešenia lebo toto by len tak matka nespravila. Možno si vybavila voľno ale kolegyňa môže prísť napr až na 11, tak na dve hodiny to vyriešila takto a išla potom s deťmi domov. Nevieš. Mala si sa keď tak opýtať. Toto mi ozaj príde že nemala inú možnosť i keď mohla ich usadiť za stôl nech si kreslia alebo čo.
Viac mi vadia rodičia čo doma s deťmi nevydržia a odtrepu sa na ihrisko aj s teplotou len nech má dieťa program

autor
28. jan 2024

@ildiko36 ďakujem za odpoveď, áno, hore píšem že neviem, akú má pani situáciu a ze jej nechcem zle. Ozaj som zvedavá na reakcie žien. Proste ma to zaujima🤷‍♀️

autor
28. jan 2024

@zuzinka888 keby to boli deti iného hosta, nečudujem sa, lebo take som už zažila... toto bola nová situácia, nová skúsenosť a chcem si o tom popísať

tamitamitami
28. jan 2024

Nemám rada keď choré deti chodia medzi zdravé, keď mám choré dieťa som sním doma.
Ja osobne by som v tomto prípade odišla a ďalej to neriešila. Možno toto bola pre ňu jediná možnosť, možno deti mali alergiu (nerobila by som jej tým zbytočné problémy).

hanaxxx
28. jan 2024

Kasli na to, ber to ako fakt, ze v zime, ak nechces aby tvoje deti ochoreli, tak s nimi do OC netreba chodit. A nie len do detskeho kutika, ja dieta celkovo v zime do OC neberiem, jedine naozaj v nevyhnutnych pripadoch, ze mu musim odskusat topanky. Raz som ho zobrala, lebo som si ja potrebovala nieco na seba kupit, boli sme vnutri asi 45 minut (nie v detskom kutiku), a tak ochorel, ze odvtedy v zime budem s nim radsej po dazdi chodit, ako do OC.

cyberk
28. jan 2024

Ja by som ju rovno konfrontovala, preco vlaci svoje deti na ihriska, ked su ocividne chore. Keby mi dala srdcervucu odpoved, ze fakt nemala na vyber, tak by som mavla rukou, ak by sa este pohorsila nad mojou otazkou, tak by som pisala nadriadenemu... ale to som ja ;)

tahomi
28. jan 2024

Kvoli takejto veci pisat na nu staznost. Nikdy nevies v akej bola situacii. Ihrisko vnutorne, akekolvek, je jedno velke liahnisko virusov a bakterii, treba chodit s detmi von. Ona asi nemala na vyber, ked musela do prace.

simona20201309
28. jan 2024

Jasne, poďme sa všetci teraz zastávať ženy, ktorá porušila všetky možné hranice. Minimálne pracovnú disciplínu. Buď ten podnik patril jej, alebo si neviem predstaviť, ktorý zamestnávateľ toto dovolí ?
Mňa naozaj absolútne nezaujíma, či matka má alebo nemá kde nechať choré deti. To sa opäť dostávame k tomu, že doma má ostať zdravé dieťa??!
Že je von krásne? To co sú za názory?
A ak mali deti alergie, aj na alergiu sú lieky.
Takže určite by som písala mail majiteľovi podniku, že sa mi nepáči, aby boli choré deti v kútiku a ešte bez dozoru.

simona20201309
28. jan 2024

@tahomi mala na výber- OCR sa to volá

mikadooo
28. jan 2024

Odišla by som, majiteľovi by som nič nepísala.

mogaa
28. jan 2024

a čo myslíš, že ako je to v škôlke/škole? alebo v takom obchode na nákupe, ak má matka choré deti a nemôže ich nechať samé doma......nehovorím že to schvalujem alebo že s tým súhlasím, ale dieťa sa môže nakaziť všade.....najčastejšie sa nakazí v škôlke/škole....každá mamička vie, že kašel u ideťaťa môže trvať dlho a ruku na srdce, ak je dieťaťu lepšie ani jedna s ním nie je zavretá doma 3týždne kým kašel prejde....

lelelienka
28. jan 2024

Ja som na toto alergicka, chory clovek a je uplne jedno ci dieta, alebo dospely, sa ma doma liecit a nie behat kade tade. A rodic to musi nejako proste zariadit´ a nie vystavit chorobe aj ostatnych okolo. Lenze co je absurdne, ak nechcem takychto ignorantov trpiet, musim vzdy odist ja. Ked sa clovek ozve, este su mu schopni vynadat, ja uz rezignovane proste odchadzam… ale zase vnutorne priestory v tomto chripkovom obdobi ani nevyhladavam.

dzejny656
28. jan 2024

Ja by som nikam nepísala, ani by som ju nekonfrontovala a asi by som ani neodišla ak by sa tam mojej malej páčilo. Mne osobne choré deti až tak nevadia, riešim skôr imunitu svojho dieťaťa a cudzie deti sú mi ukradnuté. Malá chodí do škôlky, na krúžky, na x iných miest a chorých ľudí a detí môže stretnúť všade.

janinah
28. jan 2024

Hlavne by som nikdy nešla s deťmi do interiérového ihriská.lepsiu zásobáreň bacilov si neviem predstaviť a určite to tam nik nedezinfikuje ani poriadne nevetra.Bud sa im povenujem doma alebo ideme vonku.

20erika07
28. jan 2024

Nic by som neriesila. Kus by som si pohundrala, mozno pokrutila hlavou a odisla. Zivot ide dalej a ani by ma nenapadlo nad tym dalej premyslat a nedajboze staznost pisat.

lienka.7
28. jan 2024

@autorka no počkaj ešte, ako ti tu naložia 🤦‍♀️ už keby som si nevšimla, ze deti sú chore a nemajú tam co robiť, minimálne by som ju upozornila, že tam robia neporiadok s jedlom. To ma byt akoze co? To bolo ihrisko priamo tej restiky alebo koho?
Ja osobne by som ju slusne upozornila, moja reakcia by bola adekvatna jej odpovedí.
Inak nechapem, prečo ja mam so zdravými deťmi sedieť doma, zatiaľ.co chore budu behať po kútiku?
Detto dospelý. Kto je chorý, ma byt doma.

autor
28. jan 2024

@lienka.7 vieš čo nebojím sa žiadnej naloze 😉 zažila som situáciu, s ktorou sa chcem podeliť. Neurobila som nic zle. Už sa to tu zvrta na škôlky, choroby, nakazenie sa... ja som hlavne poukazovala na to, že je v práci s chorými deťmi. Ze sú tam bez dozoru a choré. Jasne ze za tou situáciou môže byt kadečo, už to tu bolo spomenuté. Ale nik nenapísal napr ze skratka matke zamestnávateľ musí vyhovieť ak má chore dieta... aj takéto som čakala ze odznie. Ze skratka si mala vydupat volno pre dobro deti. Ale teda vieme, aká je doba. Neprídeš do prace? Ôk, nemusíš, tam stoja v rade ďalšie zaujemkyne dovidenia

autor
28. jan 2024

@janinah chodím tam kvôli trampolíne. Doma ju nemám. Raz za čas poskakat🤷‍♀️ samozrejme ze aj iný program robime

autor
28. jan 2024

@mogaa keď je dieťa v škôlke, rodicia sú poväčšine v práci. Ja neriešim možné spôsoby nákazy. Zamýšľam sa nad situaciou ze matka si musela vziať chore deti do prace

nika23t
28. jan 2024

Vôbec to nie je jedovity príspevok, a úplne chápem, že Ta to nahnevalo, alebo teda ze si odišla. Mňa také veci vedia vytočiť, keď idem niekam so zdravým dieťaťom, a tam všetko ukaslane a usoplene. Take deti majú byť doma a liečiť sa. Mama im mala dat farbičky a nech sedia pri nej, ak sa inak nedalo. Upozornila by som ju, mozno jej priamo nechať odkaz, ak nechceš s nou rozprávať alebo jej poškodiť. Osobne si ale nemyslím, že keby si kontaktovala zamestnávateľa, tak jej uškodís. A chcela by som vidieť mamy, ktoré ju bránia, ako sú tam so svojimi zdravymi deťmi.

candii
28. jan 2024

Hm. Asi by som bola tiež rozčarovaná. Pretože môj mladší syn nemá bohvie akú imunitu a naozaj schyta všetko čo sa dá. Takže tiež by som určite s tade odišla a myslím, že ako človek čo robil roky v gastronómii mi to príde veľmi neprofesionálne, že čašníčka má v práci deti a s poza baru ich okrikuje 🫣 neviem, možno by som slušne napísala. Lebo ty ako zákazník platis na jej výplatu a myslím, že by malo byť v záujme majiteľa aby sa tam zákazník cítil príjemne a nie aby odchádzal a otáčal sa. Čiže zo strany majiteľa by som to vedieť chcela.

weronika171717
28. jan 2024

Ži a nechaj žiť. Určite by som to neriešila s nikým.....😳

joannita
28. jan 2024

Nie autorka neries to. Ona nemala inu moznost, ved preco by ich tam brala.
Rozosmiala ma jedna co sem napisala ze mala inu moznost OCR. Podla teorie ano, ale v praxi casto x OCR = vypoved. Lebo ako tu zas napisala druha, ju ako zamestnavatela nezaujima ze nema kde ona deti nechat. A prave preto davaju ludia chore deti do skolky....lebo zamestmavatela nezaujima kam das deti. Co samozrejme chapem, prwco by ho to malo zaujimat, on potrebuje pracovnika v prvom rade.
Zacarovany kruh.

basulaak
28. jan 2024

Nijak. Mam na haku a idem prec. Naco vsetko riesit?

Strana
z2