icon

Ako riešiť večerný režim 5-mesačného dieťaťa?

kika541996
13. feb 2024

Aký máte režím? Mne svokra vraví, že ona by ho večer nekúpala. Lebo ona to robila tak, že okúpala deti, a spali do rána. No môj ešte papá každé 4hod (predčasniatko). Takže aj, keď sa okúpe napr o 19stej tak ešte sa naje o 23:00. Ako ste robili vy?

zuzuliennka1
13. feb 2024

co ma kupanie so spankom do rana?? a 5m dieta urcite nespalo az do rana 😂 rob si podla seba, nie podla svokry, mamy, hocikoho...

pribinak
13. feb 2024

A čo ho máš kúpať o polnoci? Však to je normálne že sa budí v noci
Urob ako to vyhovuje tebe a dieťaťu a nie svokre

ropucha6
13. feb 2024

@zuzuliennka1 preco by nespalo? V tom obdobi moje dieta tiez spalo celu noc.
@kika541996 inak nerozumiem s tym kupanim. Vsak bezne sa deti kupu vecer, ci sa budia ci nie 🙂 ci kedy ho ona chce kupat?

lucia13022023
13. feb 2024

Od narodenia som kupala večer, potom išlo mlieko a spat. Syn bude mať rok a boli obdobia kedy prespal noc, kedy sa budil každú hodinu, kedy sa budil 2x za noc... Nesuviselo to s kúpaním.

tamta
13. feb 2024

Nejak nechápem súvislosti so svokrinymi skúsenosťami... Cize podľa nej máš co robit? A kedy?

kika541996
autor
13. feb 2024

@tamta lebo ona to tak robila, a potom aj jej dcéra, a ta ešte aj malého 9mesačneho natlačila kašou, a o hodinu mliekom nech spi🤦‍♀️Nič konréktne mi k tomu nepovedala. Len, že ona by ho večer nekúpala

avakona
13. feb 2024

@kika541996 tiež tomu nerozumiem. Skus to prosím napísať zrozumietelnejsie 😉 ja mam 5 mesačnú dcérku, večer o cca 7 ju okupem, nakojim a spi cca do 6tej rána. Nebolo to tak vždy, budila sa v noci 1-2x

zuzuliennka1
13. feb 2024

@ropucha6 tak spalo aj moje, od narodenia doteraz. Ziadne budenie viac ako 2x som nepoznala, aj to len kratko.
Ale urcite to nijak nesuviselo ani s vecerou, ani kupanim. Na spanok, rovnako ako na to, ci uz dieta na noc plienku nepotrebuje, alebo este potrebuje - dieta musi dozriet. Nic cielene sa na to urobit neda, ani dieta “naucit”.
Naopak - dieta natlacit kasou, ako to pise autorka, sposobi u 90% deti opak - zly spanok, bolesti bruska, prejedene dieta.

tamta
13. feb 2024

@kika541996 aj by som ti povedala, co mas urobiť so svokrinymi radami, ale nechcem byť neslusna.
Pekne sa jej podakuj za jej skúsenosti a povedz, ze ty budeš svoje dieťa kúpať vtedy a vtedy a vychovávať tak a tak. Bodka.
A uz ked mam byt veľmi osobná, tak by som jej asi odpovedala, ze ona uz svoje dieťa vychovala a aj to nie veľmi úspešne, kedze jej synacik sa nevie ani postarať o vlastné dieťa (prepáč, ze do toho zatahujem inu tvoju diskusiu ale nedalo mi). Pri tomto sa mne vždy iba dvíha tlak..
Držím palce a stoj si za svojim, je to tvoje dieťa, ty vieš, co je preňho najlepšie tak za neho bojuj ❤️

zuzuliennka1
13. feb 2024

@kika541996 takze podla svokry bude do rana spat okupane alebo neokupane dieta? ci ako.. (kupel moze vplyvat jedine tak na samotne zaspavanie, ale to aj u dospelych, levandula a pod. maju upokojujuce ucinky, ale urcite nie na dlzku spanku)
male dieta sa ale nema kupat prilis casto, este sa ani nepoti, naopak tepla voda jemnu detsku pokozku vysusuje. treba najma poriadne cistou vodou umyt genitalie, pod krkom, zahyby,.. ziadne extra kupanie a uz vobec nie kazdy den byt nemusi (a na spanok vplyv nema)

muchacici
13. feb 2024

@kika541996 Samozrejme, že okupkaj bábätko okolo siedmej a potom už nabiehate na noc, deň sa končí, aby si zvyklo, že hoci sa zobudí ešte aj päťkrát, už je stále prítmie, nekecáme, tíško prebalíme, ak treba, nehráme sa, a šup pod perinku zase papkať a spinkať. Že tým kúpeľom sa končí denný režim, no a ráno, keď výjde slniečko, tak zase to začína, hluk, hranie, spanie, papanie atď. Takže kvôli tomu kupkam večer aj ja svoje štvormesačné bábätko, deň končí a začína noc, potom už aj ona vidí rozdiel a v noci spinká oveľa lepšie

andie2810
14. feb 2024

@zuzuliennka1 môj ma zajtra 5 mesiacov a už možno 2 mesiace chodieva spať o 19:30-20:00 a spinká až do 7 rána... málokedy sa v noci zobudí tak že ho krmim a prebaľujem...

andie2810
14. feb 2024

@kika541996 mne tiež každý hovoril že mam maleho kupať večer pred tym dlhým spánkom, že ho to unaví... u nás má kúpanie opačný efekt 😂 takže kúpeme vtedy kedy to nám vyhovuje...

gvenduska
14. feb 2024

Svokra je moc múdra
Poznám jednu ešte