icon

Ako správne nastaviť pravidlá pre deti na návšteve?

natalianatalija
27. okt 2024

Rada by som počula vaš nazor, vaše situacie ako to riešite vy ako to mate u vas doma ked pride kamoška s malym k vam na náštevu.
Totižto stala sa uz 2 krat u nas doma taka situacia ze kamaratka do mna vyskočila kvoli deťom, teda mali sme vymenu nazor kvoli nasim drobcom.
Myslim ze to začalo preto lebo uz mi tie veci zacinaju vadit dosg dlho som to trpela a neriešila, vzdy ustupovala ze ved preto lebo je o rok mladši. Ale uz ma kamoskin 2 roky a moj 3. Su to dve rozdielne povahy. Moj je kludnejši typ.
No a k veci vzdy ked pridu k nam jej syn sa sprava ako doma čo je mile ze tu je spokojny ale už si myslim ze prekracuje hranice. Moj syn si menej dovoli ako on. Skace,behá, otvara skrinky a kamoska mu nato nepovie nič ja som uz par krat reagovala to nemozes a ona nato reagovala ved je este maly on sa iba hra alebo napodobnuje mojho syna, ok ale moj syn je doma, co uz ma vytocilo bolo ked si moj syn isiel umyt do kuplne zubky a jej maly za nim ze aj on si ide umyt, nechala ho tak a este sa urazila, lebo moj syn mu nechcel dať stoličku a ja som povedala ze si umyje zubky a koniec nech sa idu hrat. Tak isto si jej syn zmyslel ze sa chce magat v kuchyni tak mu dala stolicku.
Hneva ma to, neviem ci ja som divna ale moja sebareflexia na nasteve by bola toto nemozes, pockaj umyje si zubky a budete sa hrať a neviem ja mojho by som upozornila a nie mu to dovolila.
Jej odpovd na vsetko je ze jej syn je vybojny a nechce stale nan kricat a buzerovat ho lebo to isty cas robila a zadlo sa jej ze je utiahnuty a ze ten moj si nevie nic vydobiť.
Co ma nahnevalo moj si vie veci vydobit len ona chdit vkuse ako policajt ked nieco moj neda ze ved pozicaj to nachvilku aj mojmu a vkuse. Ja zas nechcem byt taka harpia ze mu nic nedam ani zeby som syna ucila k tomu nech sa nepodeli ale ked pride nan ze nechce nieco dat uz to hned riesi.
Podotykam ked sme boli my u nich na nasteve jej syn nasmu nedal nic :D v pohode tak sme ukoncili nastevy. Kazde dieta je ine ja to neriesim.
Len ma mrzi jej pristup a kvoli detom sa nechcem isto hadať. Myslim ze su este maly obaja a hranice by sme mali nastaviť my.
Ako by ste reagovali vy?

Strana
z2
danica2711
28. okt 2024

@natalianatalija keďže sa stretávate ťasto, predpokladám, že ste dobré kamarátky. A ty jej nedokážeš povedať, počúvaj, keď ten tvoj neprestane môjmu robiť zle, ber si ho a choďte domov? My si s kamarátkami takéto veci bežne hovoríme na rovinu a nikto sa neurazí (aj keď sa občas pošleme kamsi, ale to vyšumí do 10 minút), pretože také je skutočné kamarátstvo

natalianatalija
autor
28. okt 2024

@danica2711 ano sme dobre kamosky,byvame blizko takze sa vidime často, už som to raz tak povedala a urazila sa. Tu je bod urazu ze sme rôzne povahy ohen a voda :D a ona sa vie rychlo uraziť.

lienka.7
28. okt 2024

@natalianatalija moja domácnosť, moje pravidlá, sorry.
Riešenie? Nevolaj ich k sebe a strenite sa vonku, materskom centre, kútiku...

Strana
z2