Požičiavanie si hračiek

12. apr 2023

Ahojte. Byvame so svokrou na spolocnom dvore. Casto k nam chodi manzelova sestra s jej dvomi detmi sa hrat. Mame 5 rocneho syna, ktoreho som vzdy ucila, ze ked niekam ideme, s hrackami sa pohrat mozeme, no domov si ich neberieme. Parkrat bol z toho nestastny, no rychlo pochopil, ake su pravidla. Problem vsak nastava zakazdym, ked pride svagrina a jej dieta si zakazdym nejaku vec chce zobrat domov a svagrina mu to povoli vzdy. Vacsinou sa ani neopytaju, ci si vec mozu so sebou zobrat, niekedy sa synovi (2,5 r) snazia dohovorit, aby si hracku domov nebralo, no vzdy to skonci revom dietata a oni mu hned ustupia, dieta dostane vzdy co chce. Nas syn vsak toto vnima a zacal sa spravat tak, ze si aj on chce od nich brat veci domov. Zatial som mu to nepovolila a je z toho vzdy sklamany lebo nechape, preco jeden moze a druhy nie. Dnes nastala opat podobna situacia, kedy si ich syn chcel zobrat domov odrazalo, nas nechcel pozicat, svagrina presviedcala mojho ze vsak vratia a tak musel povolit. Svokra je nestastna z nasich rozdielnych nazorov na vychovu. Ja uz uvazujem, ze ho necham, nech si poziciava od nich aj on, mozno si potom uvedomia. Podla mna tu ide skor o to, ze im sa nechce riesit placuce dieta, preto dieta vzdy dostane co chce. Ako by ste v podobnych situaciach reagovali vy? Dakujem.

pribinak
12. apr 2023

Prečo keď syn nechce požičať, nepovieš svagrine nie?
Veď aj tvoje dieťa má nejaké hranice, takto ho učíš ustupovať a byt submisívny

Ak nechce požičať, tak nemusí. Obzvlášť ak on si nesmie požičiavať hračky

Svagrine by som povedala že syn nechce a tak to musíme všetci rešpektovať

anjelicek26
12. apr 2023

Tak domov si jeho hracky rozhodne brat nebudu... inak je to rodina, poziciavat a hrat sa spolocne bez opytania je normalna vec, ale ked to chce dieta, ktoremu to patri, nazad - tak hned vratit... zo svagrinou si to preberte v klude bez deti, ze je to proste unavne, ked sa hadaju, ze musite mat rovnake pravidla.

svokrinjazykmonika
12. apr 2023

Povedz nabudúce švagrinej a jej dieťaťu- nie! Žiadne hračky ich decku nepožičiavaj 🤷 Kde je problém?

autor
12. apr 2023

Problem je v tom, ze ho vnimaju ako sebeckeho, ked nieco nechce pozicat...

anjelicek26
12. apr 2023

Ze sebeckeho, pre pana. Ked chce rovnaku hracku to dieta domov - moze mu mama kupit taku istu. Ale co je vase ostava u vas. Viac by som sa nebavila, ako ma revat moje dieta, aby nerevalo to jej?

syslik81
12. apr 2023

tak to vysvetli svagrinej tak ako nam tu .. dietatu povedz kedykolvek prides mozes sa pohrat,ale XY bude doma hracka chybat kedze sa s nou rad hra ... ani my neberieme tvoje veci ... koniec debaty ...

nikdenikto
12. apr 2023

Ale veď tvoj syn požičať chce, darovať nie. Prečo by mal? Ak jej dieťa plače pri odchode no bohužiaľ, chvíľu to musia vydržať. Aj môj syn to robil niekedy a vydržali sme, za 5 minút na hračku zabudol.

pribinak
12. apr 2023

No a? Nie Sebecké dieťa, ale slabá a submisivna mama čo nevie povedať druhým nie
Synovi vieš, tak sa nauč povedať aj švagrinej

gabika128
12. apr 2023

To nie je o tvojom synovi, ale o tebe. Keď švagrina príde a bez opytania si zoberie od vás vaše veci, alebo tvoje veci? 😂

autor
12. apr 2023

Mala som pocit, ze ja som ta divna, no neviem. Ono to tie hracky syn az tak v danej chvili nepotrebuje, ani to odrazadlo, ide mu len o to, ze ten druhy si ich berie domov a nevie kedy a ci mu ich vratia (aj ked realne po ich odchode na to zabudne do 10 minut a uz neriesi). Svokra hovori, ze musim ho ucit aby veci poziciaval, ze nebude mat kamaratov ak sa nebude o veci delit...

anjelicek26
12. apr 2023

Svagrina ma pomylene, co znamena slovo pozicat. To, co robi jej dieta s jej odobrenim je - vziat - a to je podstatny rozdiel. Prave preto, ze dieta to nechce a ani netusi, ci a kedy sa mu ta vec vrati. Vravim sadni si s nou v klude a povedz jej dopredu, ze domov NIC neberu, ze sa tej scene chces vyvarovat s kraja, alebo spraces vsetky hracky het a proste sa hrat spolu nebudu, ked to nefunguje.

vkatush
12. apr 2023

A oni rozmaznaného. Nechajú si skákať po hlave od dieťaťa, lebo bude plakať a ničia výchovu druhej rodine. Ak som na návšteve, a je jedno, že je to blízka rodina, rešpektujem ich a ich výchovu.

Jednoducho ak prídu, poviem dieťaťu, že môže si požičať, ale musí na konci vrátiť, lebo to nie je jeho a cudzie veci sa domov neberú.
Ak nebude chcieť vrátiť, nabudúce rovno poviem, že nedostane. Nech sa na hlavu postaví a rev si riešia rodičia so svojou výchovou.

Ty veľmi dobre vychovávaš svojho ❤️ treba sa vedieť podeliť, pomôcť, ale aj si svoje chrániť a nedať si skákať po hlave, využívať sa.

pribinak
12. apr 2023

Kamarátov bude mat takých že sa ho naučia využívať

Od teba ako rodiča musí syn vidieť že treba povedať aj NIE
Veď on hračky pozícia keď príde návšteva, lakomý nie je, nechápe prečo si ich má niekto brat domov…..

ropucha6
12. apr 2023

Ako moze svagrina povolit vziat si vase hracke? Tak hadam ty nieco dovolujes alebo nie. A k teme, je rozdiel pozicatna hranie a vziat si domov (co realne nevies, ci a kedy donesu spat).

riamia91
12. apr 2023

Este som nikdy od nikoho nepocula, zeby si deti poziciavali veci domov od niekoho. Vsak ked som s detmi u niekoho, tak sa hra s cim pride, ale zeby nieco chceli vziat so sebou alebo nejake deti od nas, to som este fakt nepocula.

zooeynka
12. apr 2023

Otazka je, ci to svagrina aj potom donesie na druhy den(alebo kedy)a synovi to vrati? Ak ano tak preco z toho robit vedu, za plastovu blbost si kazit vztahy. Deti z tych hraciek tak rychlo vyrastu, o par mesiacov ich tie odrazadla(ci co)zaujimat nebudu, treba pozicat preboha. Ale teda aj vratit, nie ze "zabudlo sa"

autor
12. apr 2023

Ano, ale my mame vztahy dost blizke, sme rodina a navstevujeme sa denne, svokre som nazor povedala ale svagrina je taka, ze by sa nahnevala a ja nechcem aby sme sa vsetci rozhadali.

tamitamitami
12. apr 2023

Vychovávaš ho dobre ...... Keď k vám prídu syn sa pekne podelí s hračkami, dovolí sa mu predsa pohrať. To že nechce hračku požičať je úplne OK, sú to jeho veci a nevidím jediný dôvod aby mu ich niekto bral. Ak syn povie áno môžeš si to požičať tiež je to OK. Ale určite by som nedovolila aby mu brali hračky aj napriek tomu že jemu sa to nepáči.

Veď ani tebe by sa nepáčilo keby si od teba švagriná vždy dačo zoberie aj napriek tomu že si jej povedala nie. Predstav si situáciu že príde k vám domov oznámi ti že si berie váš tablet, ty povieš že nie. A ona ho aj tak zoberie a oznámi ti že veď ti ho vrátim.

Ak máte dobré vzťahy normálne slušne by som ju najbližšie poprosila, nech rešpektuje že u vás sa hračky domov neberú. Malému by som tiež povedala že hračku tu musí nechať lebo vám bude chýbať a keď príde na budúce môže sa sňou zase hrať.

pribinak
12. apr 2023

Ale veď práve keď máte dobre vzťahy tak by si mala vedieť povedať švagrinej: Misko dnes nemá dobrú náladu na poziciavanie, požičiate si to nabudúce
Úplne jednoduché

deti95060810
12. apr 2023

švagriná by mala kúpiť pre svoje dieťa takú istú hračku ako sa páčila u vás...
ja by som len na švagrinú pozrela a hneď by vedela ktorá bije... mne to príde ako využívanie ..

lenkakravcova
12. apr 2023

Mne sa takéto požičiavanie hraciek nepáči. Prečo by dieťa požičiavať muselo? Aj svokra ti požičiava hrnce, oblečenie alebo jej dekorácie len preto, že tebe sa pacia?
Svagrina ti požičiava spotrebiče?

mamina7070
12. apr 2023

a vratia tu hracku na druhy den? inak za mna na toto plati jedine skola hrou

chod hned zajtra k svagrinej a vezmi odtial malemu hracku co sa s nou synovec hrava a potom sa uvidi aky ma nazor svagrina na poziciavanie hraciek

autor
12. apr 2023

Nas je starsi, preto sa od neho ocakava, ze proste povoli a bude tak, keby som povedala pred svagrom, svagrinou, svokrou ze nie, neberte si to domov som za ciernu ovcu, vsak my to nepotrebujeme a je to aj tak vzdy nejaka blbost ... manzel pre dobre vztahy nechce riesit taketo veci a veru ani ja nie ale trapi ma to, ze potom neviem co s mojim niekedy. Mne to pride tak, ze oni to vnimaju, ze co je u svokry, to je pre vsetkych a preto sa ani nepytaju, ked nieco domov beru. Priklad vcera, ich maly chcel ist domov na odrazadle nasom, svagor prisiel po neho a ze ides na tom domov? no moooze byt a odisli, svokra ich odprevadila, hoci tiez bojovala s tym, ze vie ako to citim ja. Dnes prisli na tom odrazadle k nam a ked odchadzali maly zase nan sadol a zobrali si ho opat. Svokru to tiez trapi ale hovori, ze je to haklive, ako im to povedat, aby sa neurazili, bude im to luto, ved sme rodina... A tentoraz je to napr len odrazadlo, hoci mame este mladsieho, cize bude to raz jeho, hoci my netrpime krizou, mozeme si dovolit kupit zase nove a na detoch nesetrime, nemam problem keby si ho aj nechali. Ale neopytali sa.

mamina7070
12. apr 2023

takze to odrazao si vlastne zobrali nastalo? ja by som ho vzala ked pridu a schovala
a prave to ze to drzite so svokrou v sebe je zle ved nech mu take kupia rodicia

autor
12. apr 2023

@mamina7070 nie nastalo, ale myslim, ze maly si na to zvykne a nejaky cas si ho bude takto poziciavat. Veru rodicia by mali kuput nejake co bude iba jeho, ale ma im to niekto hovorit? Asi skusim tu "skolu hrou" necham mojho nech si od nich nieco pozicia on

tamitamitami
12. apr 2023

Chápem tvoj postoj aj to že ti záleží na vzťahoch ale mala by si skôr pozerať na to ako to berie syn, nie ako to berie švagriná a jej dieťa.

Ja by som zasiahla hneď, bolo by mi jedno či sa niekto urazí. Normálne poviem nehnevajte sa ale synovi odrážadlo chýba, nechajte mu ho prosím tu.

pribinak
12. apr 2023

A ty stojíš a pozeráš …..chudák tvoj syn, nikto si ho nezastane

lululilien
12. apr 2023

Hračky, s ktorými sa tvoj syn nehrá a chceš ich nechať pre mladšie dieťa, schovaj.
A čo tak nabudúce, keď budes u nich na návšteve tak si zoberieš niečo veľmi pekné, neviem, drahú misu, obraz na stene, že si to len požičiaš. 😂

anjelicek26
12. apr 2023

Zakladne pravidlo - domov nic nebrat - pochopi aj to jej male dieta, ked mu mama povie, ze nie, to je bratrancove, to tu aj ostava. Len to svagrinej proste v kludnom momente (nie, ked obe deti vrestia) treba povedat... nech to malemu povie uz pred navstevou, ze pohrat sa mozes, domov neberieme, lebo bratranec je potom smutny. Hotovka. Nemyslim, ze s toho bude nejaka rodinna drama, da sa to aj normalne...

panonia
12. apr 2023

K nam chodi suseda a vždy si vyberie že to to je moje, tak jej normalne poviem že teraz sa s tym moze hrať ale domov si to neberie... Inak som je dala vela hračiek a oblečenia ale to im vždy odnesiem domov. U nas v rodine take niečo neexistuje že každý si zoberie co chce.