Ako správne počítať ukončené mesiace života dieťaťa?
Ahojte asi som blbá ale jednoducho nechápem tomu stále 😅 pomôžte mi ako si to zapamätať. Dieťa narodené napr 3.2 bude mať 3.9 ukončených 6 alebo 7 mesiacov? A 4.9 mu začne aký mesiac potom? Ak som správne pochopila tak ukončuje sa mu 7m q začína 8m života.
však rátaj na prstoch
😲
3.3 malo ukonceny prvy mesiac. 3.4. ukonceny druhy mesiac, 4.9 bude mat ukonceny 7. mesiac a zacne novy. Pomoze pocitat na prstoch....
@anonym_autor A potom sa niekto opýta, k čomu maturita z matematiky. No adi skutočne k ničomu. Človek by myslel, že na toto stačí si hodiť ZŠ.
@anonym_autor A potom sa niekto opýta, k čomu maturita z matematiky. No adi skutočne k ničomu. Človek by myslel, že na toto stačí si hodiť ZŠ.
@abbey1 maturita? Prosim ta kde by mali sancu takyto zmaturovat?ono je asi problem pouzit hlavu ze teda do marca je to prvy mesiac, do aprila druhy, do maja treti...
Akože čože? Vieš aspoň kedy bude oslavovať prvý rok?🤔🤦♀️
Prsty síce nepustia, ale ja napríklad doteraz nechápem prečo sa na Slovensku používa ten vyraz “od ukončeneho xyz mesiaca”
Buď má dieťa 5 mesiacov alebo má 6 mesiacov. Je to zbytočne mätúce a asi preto sa aj @anonym_autor pýta, nie žeby nevedela používať prsty. 🤷♀️
Prsty síce nepustia, ale ja napríklad doteraz nechápem prečo sa na Slovensku používa ten vyraz “od ukončeneho xyz mesiaca”
Buď má dieťa 5 mesiacov alebo má 6 mesiacov. Je to zbytočne mätúce a asi preto sa aj @anonym_autor pýta, nie žeby nevedela používať prsty. 🤷♀️
@sisaka co je na tom matuce?? Ved je to presnejsie definovane, ako ked nenapisu “ukonceneho”.
Autorka, to je problem ist pekne pomaly po mesiacoch a tak si to odratat??
@belllinka keď má niekto 25 rokov, tak má 25 rokov. Hovoríš, že máš ukončených 25 rokov? Asi nie, každému je jasné, koľko máš rokov, aj bez toho, aby si tam vsunula niečo iné. O akú presnosť ide?
@sisaka niekto hovori, ze ma 25 rokov uz aj par mesiacov predtym, nez skutocne oslavi narodeniny. Proste zaokruhluje smerom hore. Pri malickych detoch je dolezity kazdy tyzden, preto sa pise aj to "ukonceneho".
@belllinka keď má niekto 25 rokov, tak má 25 rokov. Hovoríš, že máš ukončených 25 rokov? Asi nie, každému je jasné, koľko máš rokov, aj bez toho, aby si tam vsunula niečo iné. O akú presnosť ide?
@sisaka tak lebo pri malych detoch ide o kazdy mesiac. Ked je nejaka kasa a pod. az od ukonceneho 6-teho mesiaca, tak snad preto, nie??

7 mesiacov, 8. mesiac zivota mu zacne 4.9.