icon

Ako správne prebaliť 10-dňového chlapčeka?

barbora309
9. feb 2025

Ahojte maminy. Mame doma 10 dňového chlapceka a vdakabohu som sa posledné dni rozkojila, čo súvisí s častým močením malého. Problém ale však je, že neviem, kde robíme s manželom pri prebalovani chybu, ale skoro stále je precikany až na chrbte 🙈 plienky mame Pampers Harmony, ale už sme skúšali aj Lupilu. Neviete mi dať, prosím, nejaký tip ako tomu predísť? Ďakujem za každú radu 😊

zuzikak
9. feb 2025

Treba vyskusat viacero znaciek. Nam vyhovovali z DM-ky. Si si ista, ze su upevnene spravne ? (aby doliehal vnutorny pasik na telo a nebol pokrceny). Ako casto prebalujes ?

nikpa
9. feb 2025

@barbora309 tak su 3 možnosti. Mate zlú veľkosť, plienku slabo alebo zle sťahujete alebo ho málo prebalujete, teda mu necháte dlho jednu plienku. To ale myslím, že nie je problém keďže je precikany len na chrbte. Podľa mňa mate zlú veľkosť.

barbora309
autor
9. feb 2025

@zuzikak Hm..tie z dm mi odporučilo už viacero bab, tak ich asi vyskusame. A áno, plienku ma vytiahnutu na max, tak do pól chrbta, napevno zapnutú. A prebalujeme zakaždým keď sa zobudi, tak každé 2-3 hodky.

barbora309
autor
9. feb 2025

@nikpa ake iné veľkosti máte na mysli? Maly ma 10 dni a cca 3500g. Rada si necham poradiť🙏🏽

minesasubu
9. feb 2025

nám sa to stávalo ked bol pokakany vzdy sa aj precikal ked som ho neprebalila hned
a ked sme mali pants ale to asi pri takom malom nemate skús tie z dm a uvidiš hlavne treba zalepiť na oboch stranach rovnako rovnomorne

zuzikak
9. feb 2025

@barbora309 tak to by co sa tyka frekvencie malo byt v poriadku. Skus teda tie z DM-ky a pravidelne 2 hodiny a uvidis co to spravi. Ono asi univerzalny navod nie je - len skusat 🙂

nikpa
9. feb 2025

@barbora309 myslím veľkosť plienok 🙂 dávate kolkatky, číslo 1,2? 1 by mali byť od 2 do 5kg. 2 od 3 do 6kg. Ale tak záleží aj od plienok, od strihu a od šírky, ja si pamätám ze DM baby love a Lupilu boli môjmu staršiemu široké podľa váhy. Ale tie Pampers Harmony neviem, tie som nepoužívala.

evcagabi
9. feb 2025

Skus pampers premium care. Tie dm plienky su podla mna hnus uz nadotyk

diewcatqoo
9. feb 2025

Ehm, a kontrolujes aj polohu pindika, ked ho balis? Ten musi smerovat vzdy nadol. Pokial ho zabalis tak, ze je otoceny hore, precika sa. Mne to tiez chvilu trvalo, kym som na to dosla 🙂

ina2405
9. feb 2025

@diewcatqoo a staré matere u nás zas "musí mať pipík nahor" 🙄 dieťa prečúrané až za ušami...no blbá som bola, že som sa skôr nedomyslela😆

mata90
9. feb 2025

@barbora309 ešte výborné sú Dada plienky, sú poľské ,ale predávajú sa na Slovensku. Lepšie ako Pampers.

januela29
9. feb 2025

Skus pampers premium care pripadne fred&flo z tesca tie su(aspon pred rokom) boli dost podobne ked som používala pri dcerke ale neprecikala ich vôbec .. zato moja malá dmkove precikala, lupilu a pampers harmonie sme nepoužívali...jednotky som používala kým malička nemala cca 5kg potom ju už otlačali...

barbora309
autor
10. feb 2025

@nikpa aha, tak to používame jednotky. Aj mne sa zdá, že sú mu trosku väčšie. No vyskusame ešte tie z DM a uvidíme

barbora309
autor
10. feb 2025

@diewcatqoo doteraz sme to vôbec neriešili, ale odkedy si na to davame pozor, mam pocit, že je to lepsie 😊 v noci nebol precikany ani raz a to mi jeden spánok potiahol 6h

taktotedanie
10. feb 2025

@barbora309 pampers premium care a prebalovat castejsie necakat kym ma plnu plienku!

jamidea
10. feb 2025

@barbora309 to sa tusim s tretim aj nam stavalo. Dodnes neviem preco

tina2101993
14. feb 2025

@barbora309 ahoj. Ja mam doma 8 dnoveho drobca a používam baby love plienky veľkosť 1.tie prebaluje každé 2-3 hodiny a tie plienky sú super. Malý s nich nemá zapareniny a ani sa neprecika a neprekaka. Vyskúšajte tieto.