icon

Ako trávite deň s malými deťmi?

karolinakaja
12. feb 2025

Ahojte, rada by som sa opýtala jednu vec mamiciek. Vopred upozorňujem, ze ja ešte nie som mamička 😊 a nejde o hejtovanie. Je to len otázka aby som si to dala dokopy. Presťahovala som sa do bytu po svokre a nad nami žije rodina s 2 ročným chlapcom a bábätkom cca 3 mesiace ma. Bývam tu cca polroka a tým, že robím z domu, tak vnímam všetko. Mamičky ako trávite deň s vášmu deťmi? Chodíte von? Chodíte kočíkovat? Pani nadomnou sa za polroka ani raz nepohla z domu. Doslova. Ci je pekne ci nie. 24h, 7 dní v týždni je doma. A z toho vyplýva to, ze hlavne to 2 ročne dieťa robí bordel doma, lebo sa nemá kde vyvetrať. Ako to mate vy? Takže je to normálne, ze 2 ročne dieťa nevidí cerstvy vzduch ani jeden deň v týždni? A bábätko nieje kocikovane? Opakujem, žiadny hejt to nieje prosím. Iba sa pýtam ostatných mamiciek. Ďakujem za každú správu.

Strana
z2
mabenn
12. feb 2025

@karolinakaja 2rocne dieta aj keby bolo pol dna von, bude v case ked je doma (mimo spanku a wc) robit hluk....predstava toho ze sa vonku vybeha a doma sedi v klude je blud

andrea_82
12. feb 2025

My mame 2-rocneho a doobeda chodime von skoro kazdy den. Ked bude teplejsie, budeme chodit aj poobede. ALE...! Nemam doma druhe dieta, neviem si predstavit ist von s kocikom a k tomu mat drobca, za ktorym musim behat. Nechapem, ako to robia matky s dvoma detmi s malym vekovym rozdielom, maju moj obdiv. Takze sa tej susede necudujem, ze sama s nimi nejde. Ale neverim, ze pol roka nikde neboli. Mozno chodia az s manzelom poobede alebo na kratsie prechadzky a ty mas pocit, ze su stale doma. A ako pise pani vyssie, aj ked pojdu von, dieta bude stale behat aj doma.

mimicka2013
12. feb 2025

@karolinakaja nemyslim si ze dokazes realne posudit ze matka je vkuse doma s dietatom 7/24 a tvrdit ze "nevidi" cerstvy vzduch. Ja chapem ze ak pracujes z domu (tiez pracujem z domu a pocujem deti v okolitych bytoch) sa ti zda ze ich pocujes vkuse. Ale urcite nemozes vediet ci vysla von alebo nie. Ak by nevysla za pol roka ani raz von ako tvrdis to uz by mozno malo zaujimat aj socialku a to uz su tvrde slova.

karolinakaja
autor
12. feb 2025

@mabenn ale ja som nič také nenapísala. Robíte z toho to, co som presne písala, ze ja nerobím. Nehejrujem tu ženu. Nórmalne sa pýtal ľudí naokolo co robia s 2 demi naokolo. Ja som vôbec nemala na mysli, ze ma byt kľud 😭😭😭

lucia13022023
12. feb 2025

Môj malý bude mať o pár dní 2r.. Cez týždeň doobeda ak je pekne (nefuka, neprší) chodíme na prechádzky, kľudne aj na 2h. Ak je pre nna zle počasie, tak to istia hernicky ci rôzne kruzky - kiddo fit, zmyslohranie, tancovanie... Takto strávime 2-3h z doobedia. Samozrejme, že niekedy sa nám nechce a sme doma. To väčšinou kreslíme, tvoríme, spievame, naháňame sa, ideme k mojim rodičom, ideme sa len tak voziť.. Potom spolu varíme a ide spať. Poobede opäť kým je vonku svetlo tak ideme von, hernicky, kútiky, rodina, doma... Stále niečo vymyslame..
Ale ja mam jedno dieťa, mame tu veľa rodiny, mam auto, mam muža ktorý je doma (nerobí v zahraničí, tak to myslím), mame dosť možnosti na aktivity, mam kamošky s detmi... Ono neviem si predstaviť tieto aktivity robiť s malým babom. Ešte tie prechádzky ako tak áno, ale ostatne činnosti sú ťažšie. A súhlasím s názormi vyššie, to, že dieťa sa vybeha vonku nezaručí to, že doma bude pokojne. Pamärsm si, na jar sme boli 5 hodín vonku a 5 hodín moje vtedy ani 1,5 ročne dieťa nonstop chodilo, lozilo, behalo s deťmi.. Každý mi vravel, ako dobre bude spať. No určite🤣 akože dobte spal, ale doma bol hyperaktivny ešte viac mam pocit 🤣

janababana
12. feb 2025

@karolinakaja mozno este nechce ist von s 3m kvoli zime. Ked dieta nevezme von, tak jasne, ze ma pretlak energie. Vtedy je fajn, ked sa zapoji napr otec deti a hrdinsky ho vezme von 😃

mabenn
12. feb 2025

@karolinakaja neviem co sa vytacas, napisala som holy fakt

lucia13022023
12. feb 2025

A ešte dodám, nikdy nevieš čo sa v tej rodine odohráva. Prvý pol rok som s mojim dieťaťom nechodila nikam. Len von. Ani k rodine, ani do nákupných centier, obchodov, nikam. Keď sa narodil, veľmi vážne ochorel a ja som sa bála každej choroby, bála som sa ľudí, že opäť budeme prežívať to co sme prežívali - takmer zomrel.
Možno pre niekoho psycho, možno si nejaká suseda tiež o mne myslela, že som stále doma. A bolo mi to srdečne jedno.

mabenn
12. feb 2025

Pokial nie si matka, tak si nevies predstavit ako funguje male dieta: ma rychlu energiu, tzn je nonstop v pohybe, hra sa s hrackami, skace, skuma, hadze veci, bucha, proste zije...nechcem ta strasit ale par rokov to este potrva

maxik24
12. feb 2025

@mabenn hadze veci, bucha... Iba ak take, ktore nie je usmernovane. 2r dieta moze byt aj ucene, ze toto nie. Staci vychovavat. Mne na tom zalezi a tak to nase deti nikdy nerobili. A vedela som to aj kym som NEBOLA matka. Toto naozaj nemam rada. Ked bude mat deti, bude si ich vychovavat tak, ako bude presvedcena, ze je spravne. Bohuzial vacsina matiek je presvedcena, ze 2r dieta ma robit bordel, hadzat hrackami, skakat z nabytku, kricat pol dna, buchat.. A tak jasne, ze tie deti take maju 🫣

mabenn
12. feb 2025

@maxik24 na teba alebo niekoho podobneho som presne cakala ze ma "usmerni"😁

henikap123
12. feb 2025

No spomínam si aké to bolo, chodili sme každý deň na odrazadlo von a kocikovala som. Ale bývala som v dome. Musela som chodit von aby starší lepšie spal. Inak by som možno v tej zime ani nikde nešla.
Mala som susedu ktorej bábätko nechcelo do pól roka spat v kočíku tak nikde nechodila, poobede manžel bral staršieho von.
A môže byt že ten starší neposlucha a mamicka sa boji ísť s dvomi deťmi von, nevedela by či skôr utekať za starším alebo strážiť kocik 🙂
Keď bude teplejšie a menšie bábätko sedieť v športovom kočíku budu chodit 🙂 ale je to náročné taký maly vekový rozdiel.

karolinakaja
autor
12. feb 2025

@mabenn nenapísala si absolútne nič ako fakt

mabenn
12. feb 2025

@karolinakaja male deti robia hluk=fakt

tatisna
12. feb 2025

@karolinakaja tak v zime je všetko komplikovanejšie, možno sú chorí všetci alebo na striedačku, to sa ti potom zdá ze nikam nechodia...my sme mali kiahne napr a vtedy sa v zime nikam nesmie, s každým dietatom cca 2 týždne, takže mesiac spolu. Ale naše sú už väčšie. A my sme chori neboli. Ja keď boli deti malé som bola v kuse chorá, hlavne v zime a to sa mi fakt nič nechcelo,proste si chorá ale o deti sa musíš postarať aspoň doma. Vtedy ma ani nenapadlo kocikovat haha,bola som rada ze deťom dám jest a zabezpečím hygienu...

pohodacka03
12. feb 2025

Ja som mala 14 mesiacov medzi detmi a potom 2 roky. So starsimi dvoma nosic+kocik, mala som aj dvojkocik. Chodili sme pravidelne do hernicky, na baby plavanie a babka strazila druheho. Nesedeli sme iba doma, ked sa mi fakt nechcelo aspon na dvor sme sli. Ale nevies co sa deje v byte nad tebou. Mozno babo neznasa kocik aj nosic a mamicka sa nevie pohnut z domu. Alebo su chori na striedacku 😬😔

lelelienka
12. feb 2025

Neverim, naozaj neverim ze by pol roka nebola s detmi vonku, to je blbost. Urcite boli vonku, ktovie mozno na striedacku s niekym, ze si vzdy jedno dieta doma pocula. Ale je nerealne neist s detmi dlhodobo von, ved to by co bolo 🤦‍♀️ No ale k otazke, ano ja chodim s dietatom von a to dost vela, kazdy den na par hodin doobeda aj poobede. Ked je doma, snazim sa aby sa hral na podlozke, nehadzal veci na zem a nedupal, nie vzdy sa to da. Je to male dieta, pocut nas urcite je, ale tak to uz sa s tym susedia musia zmierit, uplne eliminovat to nejde.

siska53
12. feb 2025

@karolinakaja pokial neboli chori.alebo naozaj besne pocasie, tak sme chodievali von dvakrat do dna, v zime raz - doobeda.

elli333
12. feb 2025

No vravis, ze polroka nevysla von a ma 3mesacne babatko 😀. Z toho mi vychadza, ze najprv bola v poslednom trimestri tehotenstva a to vobec netusis ako to mala, ci nemala rizikove, ci nemusela lezat a podobne a ani teraz nevies, ze ako to ma s tym malym 3mesacnym babatkom, ci chce spinkat v kociku ci nie a ci mamicka vladze popritom behat za starsim. Ktovie ako rodila ci nie cisarskym ci je uz uplne ok po porode. Ved svojim sposobom nedavno skoncila 6nedelie. Neda sa pausalizovat, ze ci chodia mamicky s detmi von. Ja napriklad so svojou chodim v podstate kazdy den, ale niesom tehotna a takuto malinku mam len ju. Viem si, alw predstavit ze keby pribudlo babo tak by nas niekto mohol pozorovat a povedat, ze sme polroka neboli von 😀

domak2
12. feb 2025

@karolinakaja nie, nie je to normálne. Ale tým pádom ty tiez nikdy nevyjdes z domu keď to vieš? Možno chodí von keď ty si prec.

17alexis
12. feb 2025

@karolinakaja mam 2,5r dceru a uz na stvrty den po porode som ju kocikovala. Uz sme to tak mali zauzivane, ze som ju vozila 2,5 hod, kedy spala cely cas. Von bola aj mimo toho casu, samozrejme. Ked prsalo alebo som mala robotu - podnikam, boli sme dnu. Ako rastie, nic sa nemeni, von travime vela casu, ale vela sme aj dnu. Ked pracujem, hra sa sama - beha, skace, krici, nieco sklada, hra sa s kocikom a ked sa jej venujem, tak ju vselico ucim, spievame, tancujeme, citame si...keby sme boli v panelaku a bola by si nasa susedka, asi by si prisla o nervy, rozhodne by si o nas vedela a zakladala by si o nas diskusie. 😄

andrea_82
12. feb 2025

@maxik24 gratulujem k tvojej uzasnej vychove. Tiez som si toto pred 2 rokmi myslela. Mam 2 synov, rovnako ich vychovavam a napriek tomu je ten mladsi ako z divych vajec. Dookola verklikujem, ze nema kricat a napriek tomu dava take vysky, ze rozmyslam, ze ho dam na operny spev.

tejana
12. feb 2025

@karolinakaja ja poznám jednu čo má dve deti. Jedno maličké to nosí v nosiči pod bundou a spinká na nej a druhé asi cca 1,5 až 2 ročne.. to máva väčšinou v športiaku. A takto chodia spolu na prechádzky. Ja ju obdivujem 🙂 ja mám jedno a stačí mi 🙂 ale sme každý deň vonku aspoň na 2 hodiny... Ale mne ešte spinká v kočíku.

maryetta
12. feb 2025

Vies co napr moj prvy nezniesol byt v kociku. Nosic som vytiahla ked mal cca pol roka. Narodeny v jeseni takze ak bola vonku zima tak ho azda nebudem 2-3mesacneho drzat na rukach a chodit neviem kade... druha uz bola v kociku ako tak spokojnejsia.
Napr treti zas nezniesol byt v nosici. Najmensia ta vo vanicke milovala spat hodiny. S nou som bola takmer nonstop vonku. Ozaj kazde ine.
Takze nevies kvoli comu je doma. Mozno to mali ke je nieco chore. Alebo nespokojne. Tak co ho ma nechat doma same? Aby sla s tym vacsim von?
Niekedy je to narocne sklbit a zosuladit dve deti. A este ked maju nejako pomiesany rezim spanku tak....

anouschka5
13. feb 2025

( varujem ) 16 mesačné dieťatko - doobeda von na 2 hod spánku - poobede prechádzka vonku aspoň 1 hod - ak je veľmi zima sme doma

siska53
13. feb 2025

@andrea_82 ono ked musis, tak musis...ja po sekcii som hned von nechodila, starsieho mi brali von rodicia a cez vikend zvacsa muz, obcas ja, lebo mala bola kolikova. Neskor uz sme chodili, maly je zivy, ale ak moc neposluchal, tak sa slo nekompromisne domov a plus sme mali aj take remence, krajny pripad boli tie 😅. Ale on zas nejak nevymyslal, na ihrisku sa vyblaznil, mala bola v nosici alebo v kociku ( dlho len vtedy, ked zaspala, kocik dllho nelubila, az neskor).
Ale samozrejme, tym, ze bol zivy, tak ci tak sme isto robili aj nejaky ten hluk.. panelak je panelak...
Nad nami dakedy tak dupu, ze dovi dopona viem, ze s nimi von chodia, uz su skolaci tie deti- @autorka a dnes mam zrovna homoffice a vrtaju niekde, takze "super"
Prosto v tych panelakoch je to tak. Ja hlavne upozornujem, nech sa nedupe a nehuci po 21. Ale napr.nadsuseda je silnejsia a ona ked kraca, tak to jak slon...

tana85
13. feb 2025

@karolinakaja v takom veku som mala deti a praveze byt doma cely den bolo skor vynimocne. takze ak bolo ozaj pekne, tak aj doobeda von na hodinu, poobede aj na dlhsie. do tohto mokreho ufukaneho pocasia by som isla tak na hodku.

andrea_82
13. feb 2025

@siska53 ano, jasne, ked to inak nejde, nejako to zvladnut treba. Ale aj toto bol jeden z dovodov, pre ktore som nechcela medzi detmi rozdiel len 2 roky. Nakoniec mame sice rozdiel 15 rokov, co som tiez neplanovala. 😄 Su to sice taky dvaja jedinacikovia, ale aspon sa im mozem maximalne venovat. Ale to je uz asi do inej temy. 🙂

tamta
13. feb 2025

@maxik24 bože toto sudenie 🫣
Dufam, ze svoje dieťa učíš aj to, čo jeho maminka neovláda - nesudit ľudí, pokial nechodis v ich topánkach. Držím palce ✊

janikm
13. feb 2025

@karolinakaja tak ja si myslim ze tomu 2r drobcovi urcite chyba cerstvy vzduch ale pises ze maju aj 3m babo, nevies v akej situacii su, do 3m je to este take "vesele", ja som do 2m velmi malicko chodila s prvorodenou von, jednak som ju nevedela nakojit, z flase nevedela dobre pit, krmena bola prve tyzdne cievkou, nevedela by som ju vonku upokojit.. a druha vec bola ze ja som nebola v stave fyzicky ist von, rozpadlo sa mi po porode sitie , mala som zapal.. Ja si myslim ze aj tej mamicke nie je urcite prijemne byt zavreta doma s dvoma detmi, neries, ak ta rusi hluk nic s tym nenarobis, presun sa do inej izby a neboj nebude to tak navzdy🙂 Nevies este co caka v zivote Teba tak treba byt ohladuplny

Strana
z2