icon

Ako upokojiť 9 dňové bábätko?

kaja153
14. júl 2020

Ženy ktoré máte skúsenosti prosím vás ...včera od 4 rána do 13 hore,keby bol iba hore tak to prežijem ale on vkuse plače. Nakrmim ho, odgrgne a plače plače mrnka dokola. Či je to kočík,ja,posteľ,postieľka, kresielko všade place a kŕči sa ako keby ho bolelo bruško ale ako náhle ho dám na prsník tak prestane. Takže ho asi busko neboli - myslím si že keby ho bolelo,tak by ho bolelo aj na prsníku. Takže si skôr myslím že je nervózny z toho že nevie zaspinkat alebo čo. Potom spinkal 3 hodiny a opäť hore opäť s plačom a mrnkanim. A v noci od 23-3.00opat hore. Tieto jeho 4-8hodinive okná čo je hore sú katastrofa. Za prvé mám strach čo mu je za druhé som zúfalá lebo neviem čo mám s ním robiť. Keby aspoň neplakal ndch si navarim,upracem. Lenže tým že plače tak ho len čičikam,mojkam,nosím,kocikujem,hojdam,hladkám a aj tak nič. Jediné ako sa upokojí je na prsníku (hladný nie je lebo mliečko už nemam. Skúšala som aj taký test že odvážiť pred a po dojčení a vytiahol si za hodinu z oboch prsníkov len 15-20ml. A ja som si skúšala oddávať a za celý deň odsávania som mala 150ml) Domácnosť u nás ako po výbuchu ešte tri dni a nemám ani jeden tanier 🤷asi kúpim mycku a hotovo😄 máte to niektorá tak? Alebo tie čo už máte deti. Nejaké rady čo s ním? Ako inak ho upokojiť ako na prsníku z ktorého aj tak nič netečie? Cumlík máme.

Strana
z2
majamat
14. júl 2020

moze mat koliku, alebo reflux. ak papa aj umele a vypije nejake mnozstvo a zvysok necha a ak dokaze obcas prespat aj 3 hod. tak by som to netypovala na hlad. moja dcera bola presne takto uplakana a to bola na materskom mlieku ( mala som doslova nadprodukciu ) a po nakrmeni plakala nenormalne a este sa aj krcila do klbka a vystierala a prehybala do luku. a to dokazala uz v porodke vypit 100ml, cize hladna urcite nebola.

yanka2828
14. júl 2020

@mogaa ja si myslím,že cez klobúčiky sa detičkám horšie papa a celkovo môžu pokaziť prisatie a nakoniec aj celé dojčenie. Tiež som ich mala zo začiatku kvôli zraneným bradavkam. Bola u mňa laktačná poradkyňa a prvé čo sme odstránili boli klobúčiky.

majamat
14. júl 2020

@yanka2828 veru aj ja som ich skusila a tiez sa dcera cez klobuciky nenapapala poriadne. trvalo jej to nenormalne dlho a aj tak jedla malo.

mogaa
14. júl 2020

@yanka2828 no neterkina malá sa narodila s váhou 2340g takže si nevedela zobrať bradavku, malé ústa, najskôr krmená striekačkou, potom flašou a nakoniec klobúčikmi - po 2mesiacoch už bez klobúčikov....aj sestra kojila s klobúčikmi a deti kojila vyše roka....takže je to individuálne, rovnako ako je individuálne krmenie flašou.....volakedy sa aj kojilo a dávať sa aj čaj z flaše a kojenie sa nepokazilo ako to tvrdia teraz😉

dominka63
14. júl 2020

Nesadlo um pravdepodobne skúste iné napr hipp alebo nutrilon je ich veľa a zviazať ručičky a decko mate aké?

dominka63
14. júl 2020

Alebo ak dávate aj svoje aj um to môže tiež robiť zle

lienka.7
15. júl 2020

@kaja153 ahojky, odkial si? Mam doma ja hipp anti reflux, ak by si chcela skusit. My sme nepouzili nakoniec, sadla nam beba 👍

nykkushka
15. júl 2020

Jednoznačne by som nasadila nejake probiotiká (biogaia...), je malinky, novorodenci si ťažko zvykajú na materské mlieko, nieto ešte na umelé. Vykaslala by som sa na domácnosť, bordel je posledné čo by ma trpilo.

oblecenie99
16. júl 2020

@kaja153 Ako keby si písala o nás pred polrokom,ja som naozaj rada,že tie prvé týždne už máme dávno za sebou 😳 Boli také noci,niekedy sa natiahli aj do dňa,ze som povedala mužovi,že ja sa už hanbím pred susedmi a asi budem chodiť po kanaloch..dokonca sme dvakrát malého zobrali uprostred noci na aute sa povoziť,iba toto ho ukludnilo..nechci vedieť,ako sme ho potom vyberali z vajíčka,fakt ako casovu bombu,ooooooopatrne,len aby sa nezobudil 😂 No a príčina toho vreskotu...vlastne doteraz neviem 🤷 Ja som upodozrievala mlieko (z Nutrilonu HA sme prešli na Sunar Complex) a po čase bol zrazu pokoj..,ale bolo to cca v období,keď som už nemala mlieko,a už som malému nedávala aj materské,čiže ja nevylucujem ani to,že v našom prípade mu nerobilo dobre to,že mal aj UM aj materské.Skusali sme aj kvapky (Espumisan a Coliprev,aj probiotiká BioGaia,ja som žiadnu zmenu nevidela).Po jednej takej preplakanej noci u našich (bola som s ním u rodičov,aby sa muž mohol konečne vyspať pred prácou) mama navrhla,či mu nedáme viac mlieka na skúšku,a vtedy sme zistili,že bol asi hladný (ale to už mal viac aķo 2 mesiace). Skúšala si ho dať do zavinovačky,alebo zviazať rúčky,ako v pôrodnici?Prekvapujúco to zaberá (no u nášho nie,ten to neznášal,akože on sa ukludnil,keď sme ho zviazali,ale iba na tých 5 minút,potom sa zobudil a keď zistil,že má ešte aj zviazané ruky,tak vtedy len spustil rev 😆),novorodenci potrebujú mať ešte taký pocit bezpečia,a ta zavinovačka im to poskytuje..pri druhom by som rovno kúpila klasickú perinku s perím,vraj urobí s placucimi deťmi zázraky,dobre sa im v tom leží a spinká.Este by som porozmýšľala nad D vitamínom (vraj vigantol zvykol robiť deťom zle na brucho).Značky mlieka by som teraz asi nestriedala,píšeš,že nedávno ste menili,ak je problém v mlieku,treba počkať pár dní,aj týždňov,kým na to stihne tráviaca sústava zareagovať..Možno naozaj plače "bez príčiny",oni ešte majú nezrelu nervovu sústavu,všetko je pre nich nové..ak ťa to trochu poteší,náš z toho jednoducho "vyrástol".Bolo to len pred polrokom,viem,že to bolo hrozne,ale teraz to už tak nevnímam,nejak ho to rýchlo prešlo a ja som už na to aj celkom zabudla 🙂 Asi najhorší nie je ten rev,ale ten pocit bezmocnosti,že preboha prečo plačeš,prečo ťa neviem utíšiť,čo ak ťa niečo bolí,ako to mám zistiť,ako ti pomoct..tie začiatky sú také,väčšinou,potom sa to znormalizuje (väčšinou 😁),ale bude to lepšie.Urcite to ale spomen pediatricke.

ivangeline
16. júl 2020

@majamat ...a kedy ju to prosím vas prešlo? A kedy začala mať aspoň nejaký režim? Moja má 5 a pol. Už toľko neplace ale s travenim má stále problémy... :( niekedy pospi doobeda 2 až 3h ale väčšinou celý deň len po 45min a niekedy nechce vôbec a place pri uspavani.. už som z nej na prášky a obvinujem sa,že som niečo zanedbala. Je plne dojcena a už skusam prikrmy,že možno jej to pomôže...ale vôbec..raz dobre..a raz zle..nezavisle od stravy.

biela_sova
16. júl 2020

@kaja153 ahoj, my sme tak mali stale som jo vazila, ci pribera, bol kojeny a dokrmovany. Plakal v kociku, postielke. Krasne priberal, za 2 mesiace preskocil z velkosti 56 na 74. Vsetky zdravotne priciny sa vylucili. Par dni po prixhode z porodnice k nam prisla kamoska, doniesla ergonomicky nosic, z postielky putoval do postele a odvtedy nikdy neplakal. Cez den, ekd potreboval blizkost maminky, bol v nosici, potom som ho preklopila do postele alebo kocika, a v noci spinka doteraz so mnou. Ak sa vam vylucia zdrabotnw priciny, budess mat aj Ty citovo narocne babatko. Celkom mi to sedi na to, ze pises ze s aupikoji len na prsniku. Prsnik je aj zdroj fyzickej blizkosti, nielen obziva 🙂 Aha, a zaobstarali sme si hniezdo Cocoonababy (nedam nan dopuatit, nakupili sme si eate 2 ks k mojej mame a svokrovcom), tam sa vedel tiez krasne upokojit...samozrejme s vyhladom na mna 🙂

majamat
16. júl 2020

@ivangeline no moja dcera bola narocne dieta a bol to boj. nielenze plakala,a le aj sa zachadzala a 2x tak riadne. neskor to preslo do amokov. tiez sme mali so vsetkym proleb, s prebalovanim s odsavanim soplikov, meranim teploty, kvapky do oci, ci nosteka, co este chapem, ze dieta to nemusi, ale my sme mali problem aj s obliekanim. nez sme sa dostali von, obe sme boli dopotene, este aj neskor, ked sme chodili do skolyk som ju nahanala. a zo vsetkym, casto so mnou nesuhlasi, uz zo zasady, papulnata je. ja sa normalne opytam na nieco a ona odpovada typicky pubertacky.
co sa tyka spanku, zlepsil sa hlavne, ked isla do skolky - v 3,5r. dovtedy bola nespavec.

katrin21
16. júl 2020

Moze byt hladny...ak sa na prsniku vzdy ukludni,asi to tak bude..potrebuhe asi castejsie kojit,lebo mozno si nenataha dost vela..zaludok babatiek sa roztahuje postupne, takze treba mozno castejsie,su deti take aj onake, jedna na mlieka menej,ina viac..ak ho nevazis,nevies kolko.spapa,takze..moze byt kludne hladny

katrin21
16. júl 2020

@kaja153 a vlastne ked ty si odsajes za cely den len 150ml,tak to je fakt malo a aj jeho papanie 20ml je malo..takze bud budes davat kazdu hodinu a mliecko sa bude tvorit,alebo to nepomoze a budes musiet dokrmovat. Nie je to tragedia( p.s. ja som odsavala predcasniatku v inkubatore a na 9 den som uz odsala v pohode vyse 250ml..za den... aj viac a to som nemohla malu ani prikladat .. a to som mala mlieka tak normalne,nie vela ako niektore ine..ale zas niektore nemali tolko vobec..je to rozne. )😉
Upravujem: v uvode pises o kojeni, v komentoch ze UM. Uz som z toho jelen.
Kazdopadne mlieko sa nesmie tak casto menit.. na Jis davaju Bebu HA ,iba ak nesadne davaju ine a k tomu SAB simplex ak boli brusko.. beba ma dobre zlozenie,aj ked trochu zapeka,ale to sa riesi rektalnou rurkou silikonovou.tej sa netreba vobec bat aj 2x denne a hlboko zasunut naolejcekovanu...😉
Ale teda nemen stale mlieka,min.7 dmi treba odskusat a ty uz si 9dni po porode na druhom,v ziadnim pripade neskusaj tretie! Radsej prikladaj... a to nie som kojomaniacka😉

daniel_
Odpoveď bola odstránená
kutuska
Odpoveď bola odstránená
Strana
z2