icon

Ako uspať dvojmesačné bábo?

wewejanko
30. okt 2017

Ahojte maminy, nájde sa skúsená mamina,ktorá mi pomôže ako uspať môjho 2m syna doma? chce spať len v kočári!chodíme von 2x denne voziť,v kočári spí aj cez 3hod.doma ani bohovy,už sme unavený,chorý a zúfalý 😯večerné uspávanie je horor😢

Strana
z2
wewejanko
autor
2. nov 2017

@furstik a ako ho uspavate?

furstik
2. nov 2017

@wewejanko prosim, tykajme si 🙂 myslis vecer ci cez den?

lavieenrose
2. nov 2017

no tak v tomto to mas horsie ze mate umele mliecko..mozno ho boli brusko z neho alebo co...ano na hracky ma este aspon mesiac cas...to ze uspavate od 20:30 do 22:00 nico nieje ok ;) asi je preunaveny....mne mala vstavala o 5:00 manzel odchadzal do prace o 7:00 a ja uz som skakala a uspavala..prvy krat...dve hodiny spala..(ja som sa prechadzala po byte mala bola v satke) vdaka satke nam skoncili koliky...neutiselny plac zacal vzdy o 16:00 a plakala do 19:00 ...isla som aj cez bolest a tiez sme nevarili zo zaciatku dom bola na jogurtoch...ani nic mi nebolo po chuti. ..a na vecerne spinkanie ho davas do ulitky?

wewejanko
autor
2. nov 2017

Davala som do ulitky,ale tym,ze tlaci,vadilo mu to(dviha nohy) a aj perinka a nervacil,ani ruky nechcel mat pri sebe. Aj my nosime v satke,no tlaci ma na brucho (cisarsky rez ) a chrbat ma boli,no idem aj cez bolest. Aj my sme vstavali o 5tej ale maly mi stale zaspaval na rukach,on proste taha do tej t

wewejanko
autor
2. nov 2017

8mej,jemu to tak vyhovuje,alebo ja neviem teda,je spokojnejsi,a keby vstavame tak rano,musim uz o 8mej vozit,lebo doma cez den postielka nie😑a vsatke ho mavam cez poobedny spanok☺my mame skor problem s kakanim😑on tlaci,tlaci a kym sa vykakato je aj pol dna😯

wewejanko
autor
2. nov 2017

A mlieka sme tiez poskusali😡

spuntikmathiasko
2. nov 2017

@wewejanko no asi ta nepotesim, ale nijako. Prveho syna som takeho mala. Aj mudr. mi vtedy povedala, ze proste su to take deticky. Mne v koci predpal aj cez 3 hodky. Stacilo kocikovat zo 2 hodky a potom v pohode spal dalej v koci doma este dalsie dve. Po 4 mesiaci bol schopny spat doma, ale vylucne na rukach cca 20minut viac nedal, po 6 mesiaci uz dal 30minut aj sam polozeny priklad v postielke. Noci boli cista katastrofa hore kazdych 30minut v 9mesiacoch som skoncila so zapalom slachy a kedze som kojila a nemohla lieky tak so sadrou na ruke co bola hroza, lebo sa mi zle nosil atd., skoncil s nami v postely a spanok sa mu predlzil na 1,5hodky v kuse lenze okolo 1 sa zvykol zobudit a do 3-4 sme boli hore v obyvacke trvalo to 1,5 roka potom sa to zacalo zlepsovat, ale noc prespal az ako 3,5rocny. Ale po roku ked som spala na obed snim, ze sa mi dalo lahnut sme pospali aj 3-4hodky. Ked sam ak dal 1,5hodky bolo vela. Ja som s tym kocikom bojovala na zaciatku kedze sa narodil 30.9 a v zime to bol brutal, ale nemalo to vyznam - ja vynervovana, dieta vrestalo, nespalo priste 100krat lahsie a lepsie bolo poobliekat sa a ist von a vychutnat si ticho a spiace dieta. Vtedy moj muz investoval do zimnej bundy pre mna (nepremokava,tepla Mammutka skoro 400€), oplatilo sa. Vyuzita, bombova na 100%. A uspavanie - na rukach, pri vysavaci, fene. No uplne kadeco sme vyskusali. Uz ma 6rokov a ani pravda to nie je. Ale furt som sa nezmierila s tym, ze kvoli tomu, ze bol narocnejsue babo a ja neskusena (hlupa) prvorodicka, ktora si myslela, ze dieta zmeni a neskoro pochopila, ze deti su nasimi “panmi” som si ho nevychutnala 😞. Furt som riesila preco nespi,preco place, preco niekomu spi ked ho polozi a zaspi samo a moj ani za nic, ze som nevnimala aky je krasny a dokonaly. Pri druhej dcere a teraz 3 synovi som to uz nedopustila. Inak ak si z toho nervozna a nestastna citi to a je este nervoznejsi a zaspava este tazsie. Jednoducho si skus vychutnat, ze momentalne kocikujes o dusu o chvilu nebudes fakt to rychlo prejde. Drzkaj sa a hlavne si ho uzivaj

spuntikmathiasko
2. nov 2017

Hej a este pomohlo ked som sa snazila uplne na silu na tvrdo uspavat kazdu 1,5 az 2 hodky. To mi kazala mudr. po tom co sme k nej rano prisli a on icka cisto popraskane krvave od nevyspatia. Vtedy sa mi ho nedarilo uspat dnu od 17:00hod (to sa zobudil z koca) do 2 rana. Vtedy ma konecne mudr., zacala brat vazne s tym, ze proste doma odmieta spat. On cim dlhsie nebol schoony spat tym viac sa prepinal do akehosi rezimu, ze od unavy uz nedokazal a do mal presne 2tyzdne ked sa toto stalo. Tak to mi kazala uspat akokolvek aj ked len na 20minut, len aby si oddychol aspin troska a bolo to lepsie naozaj. Aj platilo na neho , ze cim viac si dokazal pospat cez den tym lepsia bola noc. @wewejanko

lavieenrose
2. nov 2017

no tak ho iste boli brusko ...mozno ste narobili aj paseku tym ze ste ih casto striedali..mozno ste mali skusit mu dat k mlieku iba nejake probiotika

lavieenrose
2. nov 2017

pozri si spankovi rezim od giny ford...nam to pomohlo tiez som sa snazila drzat sa casov...mala spala zvacsa vzdy dve hodky tak sa dalo pekne dodrziavat...vedela som ze do hod a pol uz musim uspavat..lebo by bolo peklo...potom uz ako rastla tak vzy odpadol jeden spanok...ked mala 4 mesiace..potom 8 a tak...terqz spi raz denne a je to uuuuuplne uzasne...aj vy sa k tomu raz dopracujete ;) len tychto par prvych mesiacov je naramne tazkych...aj ja som si myslela ze dieta iba kaka papa a spi...same v postielke...moje dieta mi dost zmenilo pohlad na starostlivost o deti...mala medzi nami spi od 4 mesiaca...vravela som ze nikdy nebude ..ale lepsie spolocne spanie ako nespanie

wewejanko
autor
3. nov 2017

@furstik no aj vecer aj poobede☺

furstik
3. nov 2017

@wewejanko cez den v kociku, v noci v postielke. Spi len na brusku. Najnovsie zaspava pri uspavankach, resp.pokojnej hudbe.
Po tom co som si tu precitala usudzujem, ze tvoj ma koliky. Myslim si, ze jazda v kociku ho ukludnuje a zmiernuje mu bolest bruska. Striedanie mlieka nie je dobra cesta. Treba najst take, ktore mu bude chutit a nebude ho zapekat. Na to kakanie skus cajiky (fenykel, harmancek) a na bolest bruska napr. masticku pupik, kvapky proti naduvaniu (Infacol, Sub-simplex,....), nosit maleho na predlakti (poloha tigrik,). Treba skusat.
U nas to bolo zle do cca 4 mesiaca. Tusim stale krical, plakal. Uspavala som len na rukach, zaspaval o 23-24 hodine, v kociku vobec nechcel byt. Cele zle to bolo.

wewejanko
autor
3. nov 2017

My máme uz vyše mesiaca sunar,na gastre nam zistili reflux,tak nam dali bebu a.r.cize zmena mlieka 😯 este to budem konzultovat s pediatrom,my sme na zaciatku menili,lebo z babylove ho zapekalo,z beby sa vyhadzal,z nutrilonu nam hadzal oblukove sable a z hippu kakal 6x denne uplne vodu,tak nam kazal pediater zmenit,dali sme sunar a ten ma teraz. Zatial ostavame 2x kocik a 1x poobedny spanok satka,vecer skaceme na fitlopte a v polospatom stave prekladam do postielky kde ho hladkam.,vcera zaspal o 21tej ale to po kupely,kt.prereval,tak to bolo ok☺

furstik
3. nov 2017

@wewejanko aha, som to pochopila inak, tie zmeny mlieka. Ono ti nic ine asi nezostava len vydrzat, kym z toho vyrastie a dozrie. Spanok sa bude menit, pretoze aj ten sa vyvija. Za mesiac, dva uz nemusi na uspanie platit nic z toho, co teraz.

Strana
z2