icon

Ako úspešne odplienkovať 19-mesačné dieťa?

30. nov 2024

Ahojte,
Mam 19m dieta, od 14m mi hovori ze vykonala potrebu.
Na nocniku sediet nebude, jedine vtedy ak zapnem telku. Hranie ju bavi max 5minut potom vstava. Minule tam sedela hodinu a nic. Akonahle som jej dala plienku urobila obidve potreby naraz.
Prosim poradte mi, lebo som zufala uz 😭😭😭

lucia13022023
30. nov 2024

Nesilila by som to a počkala. Nemá tri roky ale 19m.

biglovemom
30. nov 2024

Zúfalá ? Skor premotivovana . Ma času dost ,očividne neni pripravená

joesvk
30. nov 2024

Nedávala som nikdy tak dlho sedieť.
Pravidelne na pár minút. Plienku zobrať úplne a v situácii, keď vidíš, že začína potrebu, rýchlo ju šupnúť na nočník.Tie dva-tri dni nikam nechodiť,aby netrebalo plienku. Ak sa to za pár dní nenaučí, počkala by som a skúšala a mesiac, dva.
Ak bola ráno plienka suchá, nedávala som ani pre 'istotu" na noc plienky.

pribinak
30. nov 2024

Nechať sedieť dieťa hodinu na nocniku? 😳😳😳😳😳😳😳 to jej mizes poškodiť zvierač
Pre Boha, máš 19 mesačne dieťa. Väčšina jej rovesníkov ani netuší čo sa deje

A súhlasím, zúfalá zmeň sa totálne premotivovana

ailiba
30. nov 2024

Na to musi dieta dozriet. Ked budes tlacit na pilu iba ho zablokujes. Vyse hodiny sediet na nocniku nema zmysel. Par minut a hotovo. Ked sa nevycika, tak sa nic nedeje. Nevadi, mozno nabudúce. Neboj sa, ono to pride.
Treba sa pytat, skusat a veeelmi chvalit, ked sa podari.

lonely66
Odpoveď bola odstránená
viestta
30. nov 2024

Pockaj kym dozreje a nenechavaj ju vysadavat na nocniku. Nie je to vobec zdrave

zobaka
30. nov 2024

chapem ta, ze ta uz nebavi vymienat smradlave plienky, ale okolo 2 rokov to skus opat, ja som odnaucila presne na 2 roky, s tym, ze som vzala plienku, proces trval 3 dni, ale kazde dieta je ine, ja som bola prekvapena ako rýchlo to pochopil

andreatytler
30. nov 2024

Podla mna si jej uz vyrobila blok na nocnik ked do neho odmieta robit potrebu a caka na plienku. Prestan uplne s nocnikom na par mesiacov. Potom daj nocnik na wc, nedaj plienku a vysvetli ze na potrebu bude chodit na nocnik. Este pred tytm ju nauc ako si vyzliect a obliect nohavice. Dieta music same chciet chodit na nocnik. Vtedy ho netreba ucit.

maryetta
30. nov 2024

Zbytocne stresujes seba i dieta.
Ono tam nema "zbytocne" sediet. Ono ma vykonat potrebu. Ak to nejde tak to nejde. Pockaj a pojde to neskor. Skus ju dat ked ju prezliekas. Prebalujes. Ale nie nasilu aby si nevytvorila zbytocne blok.

henii
30. nov 2024

Nechaj to na nej, ona si sadne keď bude pripravená. Len zbytočne stresuješ dieťa aj seba

taktotedanie
1. dec 2024

Nieje pripravena, prestan doeta stresovat lebo ty chces!
Hodina na nocniku? Toto hned zatrhni! Do buducna jej urobis akurat tak unikanie stolice a mocu!

ina2405
1. dec 2024

Upokoj sa, načo toľko "😭😭😭"
Dieťa nie je pripravené. Vsetky deti som zatial odplienkovala behom 2 dní a hneď aj v noci. Lebo už chápali a hlavne mali dozretý nervový systém. U mojich to bolo okolo 2.5 roku. Skúšala som skôr a nešlo to.
Tieto preteky s odplienkovaním sú smiešne. Hlavne keď sa niekedy dočítam, ako si mamička dieťa v roku a pol odplienkovala a neskôr vysvitne, ze ho posádza každú polhodinu na nočník, keď to nestihne tak dieťa čúra kade tade a v noci má ešte plienku🥴

angel993
1. dec 2024

@lonely66 to naozaj?

svetlonos
1. dec 2024

ŽIADNO ! Aj mne maly tak skoro už hlásil kaka. Po siedmych neúspešných pokusoch som sa na to vykaslala.
Jedného dňa mi krátko po 3 narodeninách oznámil, že plienku nechce! Odvtedy nebol problém, chodil sam na vc cikat. Ušlo mu par krat zo zaciatku len keď bol pohrúženy v hre.