icon

Ako úspešne odplienkovať dvojročné dieťa?

1. jún 2025

Dávam dcérku na nočník aj jej vravím ze ak ti treba pisat kakat tak na nočník aj sama povie ak sa opýtam ze kde sa piša kaka? Ukáže tam na nočník ale stále do plienky
Aj som dala ju na nočník dala som knižku pozerali sme zvieratka potom sama aj sedela kreslila si hrala sa ale nič ako náhle som dala plienku za nejaký čas uz bola popísaná

mamamasama
1. jún 2025

Ešte nie je pripravená.

marianarem
1. jún 2025

Este pockaj. Je to presne tak, ze ked je dieta uz na to zrele, tak to ide bez vacsej namahy.

beata_k
1. jún 2025

Ona len mechanicky ukaze ked sa jej opytas. No nechape tomu. Ked bude pripravena za 2-3 dni ju odplienkujes. Inak to bude len trapenie. Jak pre teba, tak pre nu.

tim23
1. jún 2025

Mám 2r a 4 m staré dieťa a u nás je to takisto. Nesilím to. V lete sa tomu budem venovať viac ale zatiaľ mám pocit že on ešte nevie že mu treba kakať, cikať

julie19
1. jún 2025

Nie je na to ešte pripravená, aj my sme skúšali viac krát … keď mala 2 roky začali sme skúšať ale len sedela na nocniku a nič 🤷‍♀️ vedela že sa tam cika ale nevycikala sa ani raz… nechali sme to tak… keď mala 2 roky a 4 mesiace skúsili sme znova … už sa pár krát podarilo pustiť do nocniku ale veľa krát aj do nohavíc a kričala “cikat” až keď už to tieklo… zas sme to nechali tak… o mesiac neskôr som si všimla že ma dlho suché plienky, a pýta sa cikat a keď ju dáme aj sa vycika … a tadaaa nosíme gatky a odvtedy žiadna nehoda, je to ešte čerstvé takže na noc a denný spanok dávame plienku, alebo ak ideme napr niekam na dlhšiu cestu autom alebo tak… ale veľakrát ma sucho aj po spani cez deň takže za chvíľu sa zbavíme plienky aj na noc 🤞 a prišlo to proste samo keď na to ona dozrela

majamat
1. jún 2025

ja som skusal dceru posadzovat na ncik okolo 1,5r. bolo leto, byvala mi vlemi zaparena od plienok, tak behala hola. no nic, nedalo sa. mala voci nocniku averziu. ked som ju posadila, nic neurobila.
pociakla sa mi velakrat na zem a raz sa mi na tom nepekne natiahla.

potoms i zvykla, ze ked sa jej chcelo, tak mi dala najavo, ze chce a dala som jej plienku, inak behala hola.
v 2r sama zrazu zacala a hoci som jej v zime na von dala plienku, ked sme prisli domov, uz sa jej chcelo, tak rychlo utekala k nocniku, stiahla vsetko dole a sadla a si a vycikala sa. islo to ako po masle. akura tprisla faza, ze sa mi zacala pocikavat. toto obcas deti maju. tak sme boli opat na plienakch. po 2m bolo leto, tka behala opat bez plienky a uz zacala znovu na nocnik.

este nam ale zostal problem, ez na nocnik nechcela na velku. ani an wc. vpestovala si zapchu zo zadrziavania. podarili mi sytem - omenovanie za to, ze sa vykaakla do nocnika/wc. dostavala nalepky, ktore si mohla na nejake konretne miesto nalepit. a podarilo sa.