icon

Ako úspešne preučiť dieťa na nový cumlík?

slavicka97
29. jan 2025

Ahojte, nájdu sa tu také, ktoré preučali detičky z jednej značky cumlíka na iný? Ak áno, podarilo sa to? Máme Bibs, malá si naň veľmi zvykla ale od 6 mesiaca skúšame prejsť na MAM, lenže akosi sa nedarí a už na 8 mesiacov. Ona sa s ním hrá aj si ho dá sama do úst ale okamžite vypluvne. Tak že či je to už úplne beznádejné a radšej ho čím skôr vysadiť nech je úplne bez cumla alebo to ešte skúšať ďalej.

dskjhfdlkdjhl
29. jan 2025

@slavicka97 Ja by som to vyuzila a zbavili by sme sa cumlika.

yanni
29. jan 2025

@slavicka97 A potrebuje ten cumel? Prečo by nemohla byt aj úplne bez? Čím skôr sa odnauči, tým lepsie.

slavicka97
autor
29. jan 2025

@yanni cez deň takmer vôbec skôr na zaspanie alebo na upokojenie

lneviemmeno
29. jan 2025

@slavicka97 môj má budúci týždeň 12 mesiacov, tiež má Bibs, ale iba s ním zaspáva, potom ho vypľuje, cez deň ho nemá vôbec a ešte mu ho nechávam možno do 1,5 roka a potom sa ho skusim zbaviť. Skúšala som inak keď bol maličký milión značiek a typov a žiadny nechcel len tento Bibs. Podľa mňa ju už nenaučíš na iný, buď ho skus úplne zrusit alebo ešte počkaj.

tanicka907
29. jan 2025

Moja do roku a pol pouzivala pre 0-6, iny nechcela, nevidela som v tom problem, potom sme uplne zrusili

viestta
29. jan 2025

@slavicka97 vsak ked ho vyhadzuje, tak ho nepotrebuje. Zrus a mas po probleme

slavicka97
autor
29. jan 2025

@viestta ona vyhadzuje ten MAM cumlík na Bibs je naučená

viestta
29. jan 2025

@slavicka97 a ked jej das MAM tak vresti o raty alebo sa s nim len hra lebo ho vobec nepotrebuje?

lasona
29. jan 2025

Ale niektoré deti chcú proste iba jeden typ cumla. Keď ho nechce, tak jej nevyhovuje. Radšej by som ani cumel nedávala, keď nechce. Najlepsie je bez. Nas chcel iba bibs, iný nechcel. Prečo mu chceš zmeniť typ cumla vlastne?

slavicka97
autor
29. jan 2025

@lasona vraj bibs deformuje chrup

siska53
29. jan 2025

@slavicka97 nedaj ziadny a mas pokoj. Nasi ani jeden cumel nemali.