Ako utíšiť neustále plačúce bábätko?
Ahojte mám jeden a pol mesačné bábätko a neviem čo mám s ním robiť. Som prvorodička a bábätko plače skoro stále , pritom je prebalené , nakŕmené, nemá koliky lebo kaká aj prdká teda aspoň si myslím že nemá koliku, na rukách až tak neplače ale ako náhle ho položím tak plače a plače a nedá sa utíšiť a ja už si neviem rady. Biely šum nezaberá , jedine najviac nosiť na rukách lenže to sa nedá celý deň mať dieťa na rukách. Nemáte nejaké rady čo by mohlo zabrať? Už som zúfalá. Ďakujem
Určite vyskúšaj šatku, ja som na ňu prišla neskoro.
Moja mala tiež zle obdobia, to bol plac taky bolestný a tiež kakala a prdela, ale muselo to byť len bruško. Lebo si stále pýtala mlieko, na prsníku sa utisila, v zápätí strašný plač. Skus cvičiť nožičkami, masáž bruška.
A možno je len babatko kontaktné a potrebuje ta cítiť. Ktohovie, čokoľvek sa ri nezdá porad sa s Dr
aj v noci často plače? nemá reflux?
v kočíku vydrží na prechádzke?
9 m bolo furt s tebou. je uplne v poriadku ze si este nezvyklo necitit mamu. mne pomohla satka
Nechávam odgrgnut, cvičím nožičkami, masírujem bruško, dávam kvapky, chodím na prechádzky tie má rada a spí v kočíku, budí sa každé 2-3 hodiny na kŕmenie v noci
Prvý mesiac doma takmer stále na rukach. Alebo lezat pri ňom qa držať ho. Potreboval ma citit. Kúpila som satku. Cca po tom mesiaci sa to začalo meniť. Proste babatko sa len potrebuje niekedy upokojit, ak je všetko ostatnéok co si pisala, moze byt len nesvoje, potrebuje svoju mamu. Upokoji sa, daj tomu čas. Keď ťa potrebuje a pyta si ta, tak mu to proste dopraj, upokoj sa a užívaj si chvile s nim. Keď budeš pokojná ty, bude aj tvoje babatko.
Kúp si šatku alebo nosič, aj tak sú to najkrajšie chvíle s bábätkom.
je ešte maličké… ja som dcéru mala nonstop pri sebe, keďže som kojila väčšinu dňa bola na mne, veľa sme sa mojkali a neustále cítila, že som tu len a len pre ňu… potrebuje ťa cítiť, tvoju blízkosť, teplo, tlkot srdca ako keď bolo v brušku, ešte si len zvyká (rovnako ako aj ty), že už nie je tvojou súčasťou… skús nosič alebo šatku, požiadaj o pomoc s domácnosti a varením, aby si sa dieťaťu mohla venovať dostatok času, hlavne sa daj do kludu, lebo keď ty nebudeš v poriadku, dieťa to napätie vyciti
Ahoj. Nosič by mohol pomôcť. Daj si poradiť vo FB skupine nosíme naše deti
Nosic Nosic a ešte raz Nosic! Ja som na to prišla bohužiaľ až pri druhej, ale je to ta najlepšia vec vôbec. Ak ti mala neplače keď je na rukach a akonáhle je sama v postieľke tak je to jasne, potrebuje teba, citit ta. Predsalen doteraz nič iné nepoznala. Naviaz si ju na seba do nosiča a mozes fungovať doma. Pri druhom dieťati ma to doslova zachránilo.
Ahoj.. Ja som si prešla úplne tým istým.. Nepomáhalo nič.. nosič, šatka, kočík.. proste nič.. neustály plač.. Myslela som, že sa už zbláznim..Nakoniec pomohol iba čas. Po 8 týždňoch neustáleho plaču a môjho maximálneho vyčerpania sa to zlepšilo.. držím palce🩷 Bude lepšie 🩷🩷!
Môj prvorodený stále plakal a bol za tým skrytý reflux - také bábo nesmie lezat vodorovne...
My sme toto mali, jedine ,,Baby Bjorn" hojdačka pomohla
Malý spal prvé mesiace len na mne (do 1,5r uspavanie len ruky), akonáhle som ho pustila z rúk, bol plac..reflux mal tiež, jedol výborne, kakal parádne, prdiky všetko topka..len stále na rukách.. šatka na nosic som odmietla, radšej som ho mala na sebe alebo uspavala na rukách, po položení do postieľky bol hneď hore alebo po krátkom čase..všetci hovorili, ako som si ho zle naučila, ze uz ho budem nosit stale, ale spi už sam v posteli, zaspí sám, vie ze som tam a vždy dobehnem, nabral už tu istotu a odpojil sa..aj keď mi tvrdili, že to nepôjde, zvládol to, v hlavičke sa to spojilo, mama tam je, mama príde, lebo som tam bola vždy..
Pamätám si, že som nemala čas ani sa najesť, ani ísť na wcko, lebo to bol rev akoby ho rezali..ale chcelo to len čas.. Všetko sa zmení, keď začne chápať, bude vnímať význam slov, to už stačilo povedať budeme sa držať za ruku, a spal tak..lebo už také batola, keď zalahne mamu, to je ako balvan na celu noc..
Plac babatka, aj keď je to ťažké, netreba brať ako frustráciu a treba zachovať pokoj, je to spôsob komunikácie.. iný nepozná a neovláda.. A tiež je fajn si prečítať aj o popordnej depresii, či aj ako mama nevplyvas na babo..,veľa žien netuší, že sa s nimi môže také niečo diať..
Tvoje dieťa ta miluje, chce byť s tebou a chce, aby si spomalila a bola s nim..
V kočíku spal dobre, keď bol pevne zviazaný v klasickej perinke, žiadne iné detské ovinovadlá nefungovali..

Menej obliecť, viac obliecť...dat do kočíka, ísť von, alebo častejšie kŕmiť, menej kŕmiť, dať odgrgnuť. Neviem ci dávaš ptobiotika, vigantol...mozno aj to spôsobuje bolesti bruška...a keď sa mu páči na rukách, tak nos na rukách. Šatkuj.