Ako veľmi vám pomáha partner s mesačným bábätkom ?
Ahojte, chcem sa opytat, ci a ako velmi vam partneri/mazelia pomahaju s babatkom. Mame mesacne dievca a zaroven priatel preraba dom. Za ten mesiac nebol pri malej v noci ani raz hore. Beriem to tak ze chodi do prace a potom este aj ma dom tak nech si oddychne ale uz toho zacinam mat plne zuby.
@maminuska tak to mate moj obdiv 🙂
@23121974 sama som si decko neurobila a ked sme sa bavili na zaciatku tehotenstva, slubil, ze mi bude pomahat, ze do porodu budeme byvat. Teraz od neho nic neocakavam a nenutim ho pomahat s malou ani ho nenutim aby za nami chodil, vzdy mu poviem, ze nech si po sluzbe oddychne
Tvoj muž asi nevedel vtedy aké to bude náročné. Má dosť aj on čo do sebou robiť. Naša práca je starať sa s láskou o dieťa alebo deti a domácnosť aby sa muž s radosťou vracal domou. Muž musí niečo vydržať aj žena musí niečo vydržať. Mne môj nepomáha. Trochu keď má voľnú chvíľu aby som mohla ísť do sprchy. Je tiež zaneprazdneny.
Môj vôbec. Ale zas mne to nevadilo. Ja som si ľahla aj cez deň keď spal drobec. A aj tak som kojila. Ale cez deň keď bol doma tak sa mu venoval.
Vy nie ste manzelia ze?a dueta nebolo planovane pravda?lebo inak nechapem tomu ze ty mu prispievas a nepytas od neho na dieta...cele divne.
@luci767 nikdy v noci nevstaval k detom.dojcila som, tak naco aj. Kupat kupal zvacsa on, zvlast prve dieta, druhe som.si skor ja sama.kupavala. a popestoval. Tot všetko. Ani doma nepomahal. Ale bol dlho v robote. A ja doma, nejak som.to zvladla sama.
Ale ako tvoj chodi do práce, stavia dom a este chces, aby vstával k dietatu? To sa mi nezda uplne fer..
@luci767 ty sa potrebujes dat dokopy.. ako radia, spi, ked spi dieta.
A akonáhle dostaviate, zacni ho zapajat. Ale necakaj, ze zacne sam, normalne ho ukoluj.
Ja som cakal, vela robil, tak ok, som doma.. slubil, ze ked nastupim do prace, bude pomahat, ze aj rpinali dalsieho cloveka, on toho bude mat menej. No nie. Stale o tom.istom a vycitky.. aj som ho obcas ukolovala, ale malo.. poucila som sa.. ale.len pred rokom.. pracujem uz vyse 4r... Zadavam mu normálne ulohy, co ma spravit a aspon na 80% to spravi.. ale my zas mame ine nedoriesene veci v byte, co sme sa stahovali.. a som na tom.podobne ako ty..nie sme zobrati, byt je jeho ( ďalší ale mame spolocny), hypo je spolocna.. asi tak.. tiez to musime.osetrit..ale akosi..ani na to nie je cas..:/
Držím ti palce!
@siska53 myslím, že som frustrovaná, lebo rekonštrukcia sa stále predlžuje a ani jedna miestnosť nie je poriadne hotová. Kúpeľňa a toaleta sú obložené už asi 2 mesiace, ale nie je obložené okolo dverí, toaletu treba iba vymaľovať a dať tam svetlo. Skáčeme z jedného na druhé, ešte v 9. mesiaci som tam stierkovala podlahu s priateľom.
Presne viem, že keď niečo nedokončíme pred tým ako sa tam nasťahujeme tak potom sa to nedorobí tak skoro. Len v tomto mi priateľ povie, veď to sa dorobí potom... a ja som doma s malou premýšľam nad tým, či vôbec do apríla sa nasťahujeme, či malá nie je chorá, lebo hrozne chrčí, či jej nedávam málo jesť, lebo po fľaške plače, ale zas keď som jej dala viac tak plakala, lebo ju bolelo brucho, nekojím, lebo mlieko som ani v nemocnici nemala a ani doma sa mi nerozbehlo, hoc tlačím aj snevoku a benedikta
Ty už aspoň vieš, ako na priateľa a aj 80% splneneho poteší, hoci verím, že keď sa vrátiš z práce čakala by si, že dotiahne veci, hoci ideálne by bolo, keby si ho nemusela úkolovať. Predsa je dospelý a vidí, čo treba urobiť
@luci767 len to su chlapi..im.to samym nenapadne.. to som.pochopila..
My sme rekonstruovali skoro 1,5 roka, lebo nam.firmy zbabrali rekonštrukciu a nemal.kto ich dozorovat. A je fakt, ze to sa uz potom nedokonci tak lahko.. my tam.byva uz kusok cez dva roky a stale nemame dokonceny byt. Obyvacka je provizorne, bojler nefunguje, digestor tiez nie, balkon, kde som plánovala, ze budeme vecer sedavat a pit caj ci vino je tak zapratany, ze sa tam ani neviem hybat.. na wc chybaju dvierka od šachty, je to prelepene igelitom.. takze chapem.tvoju obavu je velmi realna.
A ver, ze chlapi mnohi nevidia a nevedia, co treba robit, este ti skor viac neporiadku spravia..zial..
@luci767 prerábka domu je sama o sebe náročná pre vzťah plus novorodenec k tomu... no naložili ste si a riadne. Takže nádych výdych a kľud. Si unavená a frustrovaná,ale nijak to neurýchliš. Chlapa nechaj nech maká na prerábke a v robote, ty makaj okolo dieťaťa a spoločne si povedzte,že keď budete bývať v hotovom,tak bude lepšie. Ak nevládzeš,popros ho o deň dva psychohygieny (bude mať malú on na starosti).
@luci767 môj chodil na týždňovky,takže som bola sama aj cez deň aj v noci
Keď bol cez víkend doma,tak k nej staval aj v noci,robil mlieko, tiež som nekojila, aj uspaval, aj kocikoval! Už má 5 rokov a doteraz sa jej venuje, stále spolu niečo vymyslaju, vyrábajú, cez víkendy! Cez týždeň od neho nič nechcem,viem,že maka v práci,ale všetko je o dohode partnerov
@luci767 porozpravaj sa s nim a postupne najdete sposob, ako to urobit, aby to bolo znesitelne pre oboch. moze v nedelu pokocikovat a ty si oddychnes, pospis. mojmu manželovi trvalo cca 4 mesiace, kym pochopil, že mame babatko. :D :D proste si potreboval zvyknut na novu situaciu, stotoznit sa s novou rolou. nevstaval v noci, spaval vedla v izbe a az pri druhej pochopil, že aj ja musim obcas spat. preveri to trochu vztah, ale urcite to zvladnete.
Úprimne,nečítala som celú diskusiu,ale toto.uz bolo na neho dosť. Na mňa takáto kríza vždy prišla okolo jedného roku,taká ponorka,ale od muža som to chcela Max dva krát,po veľmi zlom týždni s deťmi a išla spať do druhej izby,ale to som počula ten rev až cez tri steny. Ja neviem,som doma,nenarobím sa a som na materskej tak sa o to malé proste starám a môj drahý,rád že doma všetko funguje tak keď príde domov vždy sa rád poveruje deťom a ja si sadnem a relaxujem.
Fakt to není také náročné s deťmi ako niektoré to tu popisujú. Plienky prevažne jednorazové,práčka opere,sušička ususi, umývačka umyje,oblečenie prevažne nekrcive, behame si na autách kade tade a stále dačo nestíhame...
@luci767 nechápem tie agresívne maminky, ktoré ti tu odpisuju, že čo si čakala a toto je to materstvo. Každý má, ako si urobí. Úplne ti rozumiem. Tiež mame doma dvojmesačnu dcérku a prežívame tiež náročné obdobie. Som vďačná, že partner sa o nás stará, chodí do práce ale tiež mam chuť občas mu ju dat v noci do rúk nech pochopí co to je materská. Chce to veľa trpezlivosti, sebakontroly, sebareflexie a hlavne komunikáciu. Skus mu vysvetliť ako sa cítiš, nevinis ho predsa z ničoho, len chces aby ta ako pochopil ako ženu, matku. Ja sa z toho dňa snažím vytrieskat maximum. Malú si dám do šatky, zapnem hudbu alebo podcasty, tancujem spolu, ona zaspí, ja sa najem, dám kávu, poprípade niečo napíšem, učím sa nemčinu pomocou appky. Samé si spravíme deň pekným.. Ste dve krásne úžasné ženské, budujete si jedinečné puto, no chce to veľa trpezlivosti.
@arianna25 obaja musia nieco vydrzat a nemyslim, ze ide pripravit sa 100% na materstvo a otcovstvo. Na druhej strane si myslim, ze obaja by mali byt sucastou fungovania a starostlivosti, v medziach moznosti. Otec aspon z casu na cas moze prebalit, popestovat a verim ze by zvladli aj okupat. Nikto od otca neocakava, ze bude zapojeny na 100% ale ako som pisala, je to spolocne dieta a to vyzaduje aj starostlivost nie iba sa zahrat alebo pozerat ako pekne spi. Vytvorenie prijemnej domacnosti, kam sa muz rad vracia moze byt ulohou zeny ale spolocnou ulohou je udrziavat ju. Potom ked sa matka a dieta zziju tak predpokladam, ze zena uprace, navari, poumyva, venuje sa dietatu a muz hoci chodi do prace moze aspon podvecer umyt riad. Mozno je to moja mylna predstava fungovania, ale zeny sa po materskej/rodicovskej vratia do prace a potom uz pracuju obaja rodicia a ista delba povinnosti by mala existovat vyjmuc akukolvek orazku feminizmu alebo emancipacie.

@ysseba
@queen_mary ale dievčence 🙂 , ja mám 5 detí a s každým jedným som toto prežívala a do toho som ešte hneď aj pracovala , verte mi že na tieto problémy budete ešte spomínať že to nič nebolo , počkajte kým deti vyrastú , to ešte len prídu nervy 🙂