Ako veľmi vám pomáha partner s mesačným bábätkom ?
Ahojte, chcem sa opytat, ci a ako velmi vam partneri/mazelia pomahaju s babatkom. Mame mesacne dievca a zaroven priatel preraba dom. Za ten mesiac nebol pri malej v noci ani raz hore. Beriem to tak ze chodi do prace a potom este aj ma dom tak nech si oddychne ale uz toho zacinam mat plne zuby.
@luci767 j Cez tyzden som vstavala iba ja, cez vikend, vstaval aj on a aspon mi deti prebalil. Ked som sme uz obaja pracovali (zijem v zahranici a po 5 mesicoch som isla do prace), tak on robil mlieko a ja som krmila. Myslim, ze nie je fer ziadat od partnera aby vstaval v noci ked chodi do prace a ty si doma, ale poznam aj zeny, ktore to od muzov vyzaduju. Je to vec dohody
Moj robi na smeny a od narodenia deti mi pri oboch pomahal. Ja som sa snazila, aby sa vzdy vyspal, ked to potreboval. A on sa od zaciatku snazil, aby som mala cas aj pre seba a okrem kojenia zvladal pri detoch vsetko.
Môj manžel napríklad nikdy nespal na gauči a ja v spálni. Síce prvé dva mesiace hovoril že malého počul ale potom si zvykol. A do polroka poriadne malého nechytil. Po čase som sa dozvedela že sa ho bál držať na rukách keď nebol v perinke. Prebaľovať začal tiež asi po polroku. Keď už syn viacej vnímal. A teraz? Má rok a pol a akonáhle príde manžel z roboty tak sa od neho nejde odlepiť. Takže som rada že aspoň tú chvíľu som si s ním užila sama 🙂 aj keď som občas padala na hubu
Ja ta uplne chapem, ze mas toho plne zuby. Ja tiez. Ale moj muz nastastie "len" chodi do prace a potom nema nic na praci, tak ho po robote zoberie vzdy kocikovat na hodku dve (to ma namiesto fitka alebo plavania) a v noci k nemu vstava na druhe zobudenie. Niekedy musi dobehnut z prace ked je maly nervozny.
Btw, ja si toto obdobie vobec neuzivam, som nervozna a unavena. Ale mala som pracu, ktora ma naplnala a bavila, cize tato zmena je pre mna o to narocnejsia, byt len doma a riesit jedlo, spanok, plienky,... a nesnazim sa tvarit, ako si toto kuzelne obdobie uzivam, lebo neuzivam.
Ako sorry,ale načo ti bolo dieťa,keď po mesiaci máš toho dosť? Takže chlap chodí do roboty,okolo domu a ešte má v noci k nemu vstávať? Ty si si nemala robiť decko,keď máš takéto zmýšlanie 🙈
Praca a dom su vyhovorky...aj u nas to tak bolo,ved ja som sa musela postarat lebo ved on chodi do roboty a dohliada na stavbu. Mali sme dve deti,syn bol babatko a muz sa vobec nestaral,nezaujimal.Dom sa postavil,tak som verila ze sa vsetko zmeni,ze uz zrazu bude mat cas,syn mal rok ked sme sa stahovali. A viete co? Nic sa nezmenilo. A bola som trpezliva,velmi trpezliva. Syn ma teraz 10rokov a rozvadzame sa.
Ten otec ktory sa starat chce si cas najde...ten co nechce si vyrobi vyhovorky.
@rumkolka Ale zase by som nehadzala vsetkych do jedneho vreca. Moj napr. nema vztah k babatkam. Boji sa, ze sa nieco stane. Tiez sa mi to velmi nepacilo, ze nechcel okupat a tak. Teraz, ked su vacsi, tak sa s nimi zase paradne zahra, stavaju si z lega, citaju knizky, pozeraju pesnicky, vela im vysvetluje (ovela trpezlivejsie ako ja...)
@23121974 nemozu byt vsetku dokonale matky a zvladat vaetko same ako ty, ako by to potom vyzeralo ;))
@luci767 moj manžel k malej nevstava,bolo by to zbytočné keďže ju kojim. Maximálne by mi ju podal ☺️ale zas je pravda že mala sa budí len raz.
@rumkolka tiež si myslim, že nehovoris pravdu. Keď mal muž toho veľa, tiež mi nepomohol, ani nemal každý deň čas prist za nami kvôli prerabke. Dnes je to tak, že väčšinu veci okolo dcerky robi on(ja ju ani neprebalim, keď je doma)a ešte si robi srandu, že on je vlastne viac na materskej ako ja a ja mu dam za pravdu, ale že čo mám robit, keď ho viacej lubi🤷🏻♀️😂😂😂 a sú jak dva cecky, ešte keď aj ide do obchodu, tak ju vezme so sebou. Ale nikdy som po ňom nevyžadovala, aby k nej v noci vstával, keď som vedela, že rano musí byt vyspaty..
Môj za 3 roky nevstal k nekludnemu synovi ani jediný krát. Ale živý celú rodinu, aby sme sa mali dobre a žili si fajn. Si predsa na Materskej Dovolenke, tak si pln svoju podstatnú povinnosť, ktorá ti z toho vyplýva a to, staraj sa o dieťa!!!! A ver, bude ešte horšie 😂😂😂😂
@queen_mary mňa práca tiež bavila, nebol to vždy med, ale bavila ma. Ver tomu, že nie si sama, ktorú to občas, alebo častejšie nebaví. Predpokladám, že ti možno aj chýba trocha socializácie, mne teda hej, ale nemyslím si, že zrovna útočiť na niekoho je tá správna cesta. Niekedy za každým jedným postom býva viac ako sa tam zmestí, alebo si niekto trúfne napísať.
Malú mám tiež rada, rada sa o ňu starám, rozprávam jej, ale večer je už toho niekedy veľa. V slabej chvíľke som tu niečo napísala a hneď dostaneš, že si si nemala robiť decko.
Bohužiaľ predpokladali sme, že keď sa narodí už budeme bývať vo svojom. Každý máme svoje veci, priateľ si postavil hlavu, že musí dokončiť dom a preto je stále preč a mne to udiera na mozog a tým, niektoré veci a témy sa zas ťažko riešia cez telefón.
@rumkolka dosť sa práve bojím toho, že podobne to bude aj po prerobení domu. Myslím, že sa teraz ešte malú aj bojí chytiť alebo s ňou manipulovať, čo akceptujem. Len keď vidím jeho ocina a ako fungujú budúci svokrovi, kde jeho mama kmitá a ocovi sa do ničoho nechce, mám mierne obavy.
@maminuska žiaden podiel nemám, nevzali sme sa zatiaľ a keď sa vezmeme tak aj tak z toho nič mať nebudem, lebo ho kúpil sám. Viem, že je to blbosť dávať do toho moje peniaze, ale keby som nepokúpila niečo, tak sa prerába ďalšie dva roky a také fungovanie si neviem predstaviť.
Ako som písala, úvodný príspevok je len jedno puzzle z celého. Preto mi je trochu ľúto, keď to vyznelo, že som lenivá mrcha prvej triedy, ale on má priestor z mojej strany na prácu a na dokončovanie domu a bohužiaľ veľa času spolu netrávime, ani len pri káve...
@luci767 joj ale zarabas si na pekny problem. Uz ked teraz mate nezhody co bude o par rokov? Jedneho dna odkracas od neho s holym zadkom...nerob to. Si zrejme este dost mlada,neviem kolko mas rokov ale chapem ze do isteho veku maju ludia ruzove okuliare na nose ale je cas sa prebrat do reality.
@luci767 nič v zlom, ale keď mne ex jedného dňa zahlásil, že on postaví dom a bude iba jeho, hodila som spiatočku. A keby si ma nechcel zobrat, iba mať so mnou dieťa, kúpil by si dom iba na seba, hodila by som dvojnásobnú spiatočku a nie že by som mu ešte peniaze davala 😉 . Nie som žiadna zlatokopka, ale mám pud sebazáchovy a vydrbavat so sebou nenecham
@saluda on mal kúpený dom už dávno ako sme sa spoznali a bol v štádiu prerábania. Potlačila som pud sebazáchovy a možno to budem raz ľutovať, neviem, ale povedala som si, že buď mu prispejem na dokončenie alebo sa bude platiť hypotéka, réžia, podnájom. Viem, funguje takto nejeden pár asi a možno som sprostá, možno to dopadne dobre, možno zle ale myslím, že mne na psychickej pohode nepridáva ani práve táto situácia
@luci767 no tak to si v riadne blbej situácii , fakt blbej a nočné vstávanie je naozaj len nepríjemnosť proti tomu čo sa ti môže stať. Celý čas čo budeš s ním mu budeš vydaná na milosť a nemilosť. Sobášom sa síce nič nezmení ale zas ťa ako manželku nebude môcť po právnej stránke vyraziť zo dňa deň .
Ak máš byt v ktorom žiješ teraz s malou a máš ho vo vlastníctve , tak ho nepredávaj .
@luci767 Ja ťa chápem. Ja keď som mala dvojmesačné dieťa, tak som ani nevedela čia som 😀 Keby som nemala manžela doma a 2x za týždeň nechodila ku mne mama, tak neviem ako by som to dala. Nerada na to spomínam. Teda myslím prvé dieťa, s druhým to už bolo o inom 😀 Bože, mne vôbec nechýba také malé bábo. Ja by som aj mala tretie, len keby sa to narodilo už také pol ročné 😀 Aj ja som mala rada svoju prácu, veľmi. Hoci malý bol vytúžený a 3 roky sa nám nedarilo, aj tak mi bolo ľúto odísť z práce a bol to pre mňa šok keď som zrazu ostala doma sama s tým bábom. Nemohla som ho nikde "položiť", lebo začal plakať, nevedel mi zaspať, tak som ho nosila na rukách. So šťastím som ho preložila do postieľky. Spánok mával pol hodinový, vždy, takže som sa ani najesť v kľude nestihla. Potom sa zobudil, zas som ho nosila na rukách, lebo len tak niekde som ho nemohla položiť, bol nespokojný. A tak som sa prechádzala po byte a často som si hovorila: "to po TOMTO si túžila 3 roky?" Mali sme vtedy malý 2 izbák a často som hovorila, že sa cítim ako lev v klietke. Že tu celý deň dookola krúžim. Podľa mňa som mala popôrodnú depresiu, fakt som ten život s bábom neznášala. Dnes sa z toho už smejem 😀 Vonku bol studený koniec decembra, preto hlavne zo začiatku som poriadne ani von nechodila s malým. Alebo len na krátko. Keby poobede muž neprišiel domov a neriešil malého on (alebo spolu), tak neviem neviem.... S druhým to bolo úplne iné. Aj ja som to už mala v hlave inač nastavené, lebo som vedela čo môžem očakávať, ale aj on bol úplne iné dieťa. Kde som ho položila, tam bol a zaspal sám a hocikde 🙂
@queen_mary Aj pre Teba môj koment vyššie 🙂
@ysseba tak to presne sedi. Tiez kruzim po 2izbovom byte 😅 a tiez sme cakali 4 roky na babo, a teraz mam presne take pocity. A obdivujem ta, ze si sa dala na druhe, ja uz na to asi nenaberiem odvahu.
@luci767 tak v tom prípade by ste si asi mali otvorene pohovoriť vašej situacii, vlastne tej tvojej. Možno on ani nebude chápať, o čo ti ide, lebo teraz ťa miluje a nepozerá dopredu......ale si v riskantnej situácii. Dávaš mu peniaze do jeho domu, to ste mali právne podchytit. Jedného dňa, ak sa rozidete, ta môže vykopnut bez toho, aby ťa vyplatil, ak na to nebudes mať dôkazy. V každom prípade si finančnú a majetkovú stránku porieste tak, aby v prípade rozchodu nebolo nikomu ukrivdene. Ak ťa má rád a je férový chlap, tak bude súhlasiť.
Ešte by som chcela dodať k môjmu príspevku, ako sme v prvých rokoch fungovali my, tak vsetok zvyšný voľný čas venoval manžel rodine. Od začiatku prebaluje, kŕmi, učí sa s deťmi, hrajú sa spolu......takze nie iba práca a dom, ako mohlo vyzniet. Plus si chodí zahrať futbal, tam sa odreaguje 🙂

@luci767 fuha o tom, že ty jemu prispievaš a on tebe neprispel na dieťa - toto mi pripadá oveľa väčší nesúlad ako ten nepomáhací nesúlad. V rodine by nemali byť financie takto porozdelované, znie to potom, ako by ste ani rodina neboli, lebo prispievať chlapovi na dom? Hádam by ste mali spolu financovať VÁŠ dom a spolu financovať VAŠE dieťa.