icon

Ako zabávate svoje deti?

julisalove
8. júl 2014

Mám 17 mesačnú dcérku a potrebovala by som inšpirácie čím ju zabaviť. Je veľmi šikovna ale pri ničom dlho nevydrží

dashenka75
8. júl 2014

A skusate napríklad Montessori hračky? Aj domácej výroby? Moj maly ma 15 mesiacov a nikdy sa s hrackami nehraval a odkedy sa hráme montessori štýlom tak sa krasne vydrží hrať pri jednotlivých aktivitách..

julisalove
autor
8. júl 2014

@dashenka75 o tom som ešte nepočula...

lady511
8. júl 2014

to by aj mna zaujímalo 😉

siska53
8. júl 2014

@julisalove dobre radi,montessori aktivitt su fajn urcite a takisto aj "pomoc" v domacnosti..pri takych cinnostiach,co ty robis,nevydrzi? Mne radi pomahali vyberat z umyvacky,strkali do pracky a vyberali von,knizky sme citali..pomahali,vesat..
kuk i do vrecuskovych aktivit pre vasu kategoriu,ci tam nieco nenajdes pre vas..

siska53
8. júl 2014

@julisalove my sme minule skumali rozne materialy,suchali si ich v rukach,aby zistili ake su na dotyk,ci vydavaju daky zvuk,to sme aj komentovali,ze co to je,su sice kusok starsi,ale to by sa dalo i s tvojou. Plus napr.rozne zvuky,co co vydava,aky je povrch roznych veci.. S domacou plastelinou daco,jasne,ze budes pri nej,ale ked ju aj zje,z tej jej nic nebude,lebo je to vlastne slane cesto..skus pokukat.

dashenka75
9. júl 2014

Napríklad tu nájdete vela nápadov.. http://www.montessori-doma.sk/pr_zivot/pr_zivot... Staci zadať montessori doma a na nete Vám vybehne množstvo nápadov.. 🙂 je to neskutočne úžasná pedagogika a pre deti zaujímavá a hlavne ich krasne rozvíja

mamavera
9. júl 2014

pripájam sa k montessori doma, dieťa sa zabaví a veľa naučí 🙂

lenkove
9. júl 2014

@julisalove ja mam rovnako staru dceru. Bavi ju najma prelievat vodu (dam do bazenika a nadobky), niekedy to robim aj v kupelni, ked sa sprchovat potrebujem. Vody dam len trosku a zem potom utriem 🙂. Rada si otlaca rucicky farbami a potom ju nechavam v lavore si umyvat ruky (s tym, ze ked ich ma ciste, ich opat musim zafarbit 😀 ). Rada sa hra so stipcami (rozne ich napichuje, otvorit stipec este nevie), otvara srubovacie flase. Schovavam jej nieco hrkajuce do krabiciek od cajov ci liekov a tie otvara... Vklada slamky do flasi s uzkym hrdlom.. To su veci, ktore dokaze robit sama s minimalnou mojou asistenciou, ked ja potrebujem varit alebo nieco spravit. Ale uplne najradsej mi ramuje kuchynsku linku 😀 Pri nicom samozrejme nevydrzi 😝 a aktivity strieda hadam po polsekundach. Je to este stale male dieta, nevie si urdrzat pozornost..
Ked sa hrame spolu, s tym, ze mame cas, tak uklada babiky, obliekame babiky (komentujem co robime), hrame sa s kartickami s obrazkami zvieratiek (ako robi?), citame knihy, postavim domcek z lega a a ona ho rozoberie. Rada si pusta auticka alebo nieco kolesove dole sikminou (napr. z velkej knihy urobenej).

snopkulka
9. júl 2014

@julisalove
@lady511 baby, je tu skvelá skupina Montessori aktivity 🙂 príp. mrknite ku mne do albumov 😉