icon

Ako zabezpečiť nábytok, aby nedošlo doma k úrazu?

nikaasimonka
15. júl 2019

Dievčatá, chcem sa spytat ako ste riešili ochranu nabytku, stolika kde su ostre hrany, kupila som take gumenne ochrany ale mala to do 10 min postrha vobec to nedrzi, a dnes sa nam stal uraz a neviem si dat radi ako by som to zabezpecila

trojnasobnamama
15. júl 2019

@nikaasimonka Najlepšie bude ak popremiestnuješ s niekým nábytok tak,aby si malá neublížila a rohy ktoré sa nedajú schovať prikryť dekou.Takto som to robila.Popripade ohradku ,väčšiu tam si neublíži.

ludmilka2407
15. júl 2019

Stolik z obyvacky isiel na par mesiacov prec, na kuchynsky sme dali rohy ale tiez to strhaval, tak to manzel upevnil skrutkami, nastastie je to stary stol 🙂

hettinka
15. júl 2019

Základ je nekupovať nábytok s ostrými hranami, máme všade oblé, deti sú už veľké, ale aspoň sa neobíjame. Tie rohovníky skús prilepiť obojstrannou páskou.
A čo je nebezpečné, treba odložiť na istý čas (sklenené veci, rôzne sošky, dekorácie, rastliny, nevhodný a nestabilný nábytok).

janickacrazy
15. júl 2019

@nikaasimonka ja som tiež pri prvom dieťati nakúpila rozne ochranné prvky na nábytok, tiež to malý strhával dole, pri druhom som to už nedávala vobec, dieťa sa veľmi rýchlo naučí dávať si pozor, pri treťom dieťati som nepohla ani jednou stoličkou ani jednu vázu som nikam neschovala a tretí syn nemal žiadny úraz, naučil sa najlepšie a najrýchlejšie dávať si bacha

kristina2412
15. júl 2019

@nikaasimonka nepomozes si,nech by boli ochranné prvky akékoľvek. Kým si dieťa bude iste,treba mu byť stále v pätách😅síce veľa toho neporobis,ale trvá to pár dní kým zistí čo a ako👍

lenka2710
15. júl 2019

@nikaasimonka tomu nezabranis,aby si neublizila,my máme preskleny stol,mala sa neviem koľko krát o neho hlavickou otrieskala,ale hrany mame oble!! Kuchynsky stôl je vyšší,takže už bola staršia,dávala si pozor! My máme skoro všetko stavane,takže zasa nehrozilo,že na seba niečo strhne,okrem stoliciek,ale to nieje katastrofa 😊

nikaasimonka
autor
15. júl 2019

@kristina2412 som jej stale v pätach, aj teraz som bola pri nej hrali sme sa a z nicoho nic sa pustila a bum, niekedy sa neda hned stihnut chytit a zabranit tomu 😋 skusim tu deku, to je super napad, naštastie nema ani modrinu, len škrabanec, trochu poplakala a dalej sa hrala za to ja som bola v šoku cely den 😀

rich1
15. júl 2019

@nikaasimonka to úplne poznám, naša malá si na rohu postele rozbila pusinku a to som ju podopierala. Ja som sa rozplakala ... ona si tam na druhý deň zas rozbila pusu. Boli sme obe od krvi, ale v podstate sa nestalo nič. Na ostré rohy si dávala pozor. Nie nadarmo deti označujú ako "živé striebro".

trojnasobnamama
16. júl 2019

Si predstav,že ja mám ročné dieťa už 4rok.Malá má dmo a autizmus a musím jej byť v pätách stále.Vkuse objavuje nové veci a každý deň ju zaujímajú,akoby to videla prvý raz.

jamatkaroka
18. júl 2019

Nič sme doma nemenili a nedávali žiadne chrániče a malý sa veľmi rýchlo naučil čo môže a čo nie. Doma nemal žiaden väčší úraz a paradoxne si vážne ublížil na rovnej ceste kde ho strážili traja dospeláci. Potkol sa, bol to pád ako každý iný, no tak si preťal jazyk že uz prešiel rok, no stále sa mu ešte celý nezrastol a má ho na konci rozdvojeny. Niekedy úrazu proste nedokážeš zabrániť, no treba deti učiť čo najväčšej samostatnosti.