icon

Ako zaspávajú vaše deti?

magdulienka2
26. jan 2014

Ahojte! Mám čoskoro 10 mesačnú dcérku. Je to veľký šinter na jej vek. Všetko musí ohmatať, ochutnať, preliezť k tomu atď. Proste zábava fakt na celý deň. Posledné dni celkom dobre zaspávala. Pustila som jej prvé pesničky zo Spievankova, potom sme spolu zatiahli rolety, ľahli do postele, vypila mlieko, ja som jej zahmkala pesničku (spievať sa nemôže, lebo to ju rozptyľuje 🙂 ) a proste zaspala. Doteraz takto zaspávala 2x za deň. Posledné dva dni je však ako vymenená. Keď zaľahneme po všetkých rituáloch do postele a vypije mlieko, tak nezaspí, ale začne sa kotrovať po posteli, zabára si hlavu do vankúša, vstáva. Ja sa ju snažím udržať ležkať, no vtedy sa len rozčertí. Plače, trepe sa, čápe ma a pod. Tak ju skúsim uložiť do jej postieľky, že teda keď nechce spať so mnou, nech si ľažká sama. Ale kdeže...to je za pár sekúnd na nohách. Smeje sa mi do tváre. Otras. Proste už fakt neviem, čo s ňou. Vtedy rezignujem a naobliekam ju, dám do koča a ideme sa prejsť von, kde za chvíľku zaspí. Bývame pri potoku, takže voda ju uspí. 😉 Aspoň dačo. Len teraz sa mi vidí dosť zima a preto som ju nechcela nechávať spať vonku. Povedzte mi, mamičky, ako zaspávajú vaše deti. Asi chcem len vedieť, že som v tom neni sama. 😅

Strana
z2
jankaviel
26. jan 2014

Ahoj. Mam dvoch nezbednikov, 19 mesiacov a 6 mesiacov. Od narodenia som ich ucila zaspavat sama. Dostali mliecko, ulozila som ich do postielky, dala pusu, krizik na cielko a odisla som z izby prec. Svetlo v izbe zhasnute, svietilo sa iba na chodbe. Nemame s tym ziaden problem. Aj ked je mile pozerat sa hlavne v tych zaciatkoch po narodeni ako babatko pekne spi na rukach, tak toho som sa radsej vyvarovala. Oni si potom na to zviknu, ze mamka je pri mne a vyzaduju si to potom stale. Tak teraz nemame problemy so zaspavanim.
Ak sa velmi zriedka nieco pritrafi, ze mame problem, tak necham vyplakat a az po chvilke pridem pomojkam, dam este raz trochu mliecko, ulozim a odidem. Nam to takto funguje a zabera to. Ked starsiemu isli zubky, davali sme mu do postielky hrube tycinky. Ako si ich chrustal tak aj zaspal.

sharlotta
26. jan 2014

@diana_81 ja povzbudim este viac, nasa ma za par dni 3 roky. A presne,ako pises,ona sa neboji ostat sama. Ked ostane sama,izba naruby. Nechala som ju tam niekolko krat s tym,ze ked nebude spat,tak ale musi lezat v posteli.To som skusala tyzden,kazdy den som ju tam nechala od 12 do 15 a ked vysla z postele, vratila som ju spat.Aj po riti dostala,no nic. A tym padom ked nespi,uz nemozeme nikam autom ist,lebo po par metroch spi a potom sme hore do rana. Na Silvestra bola hore do 1, ze mozno zaspi sama, ked bude unavena..ha ha! O jednej som ju dala do postele,lahla k nej a zaspala za 30 sekund

diana_81
26. jan 2014

@sharlotta

Hahah, tak dakujem pekne 🙂 Tazke vlastne to vobec nepomohlo??? No uvidime ako sa to vyvinie u nas. Ono ja by som nesla tymto smerom keby to uspavanie bolo prijemne, ale ona po case ked nechce zacne kopat, capkat po tvari, zliezat z postele, pytat si vodu, pripadne ma kusne do bradavky ale tak ze mi to fakt az ublizi. Potom sa nervozita stupnuje a ja reagujem pod tlakom danej situacie a tiez to nie je v poriadku. Doteraz som zakazdym ked som si predsavzala ze idem na to uspavanie osamote cukla, ze predsa jej to neurobim, ale potom som tam trcala v izbe v strede celeho procesu a vravela si: je toto takto lepsie? Su dni a veceri ked to prebieha hladko, prituli sa, pohladkam ju po chrbatiku, pocucka si prsko, este nieco porozprava a vtedy si vravim, ze toto je uzasne, spokojne zaspinka ako taky anjelik. No ale s obdobim vzdoru sa tieto momenty stali dost vzacne...

diana_81
26. jan 2014

@sharlotta PS: ja ju nechavam teraz v nasej spalni, bez hraciek okrem jej oblubenej mysky, bez knih atd. Verim, ze je to prostredie dost nudne na to aby ju nebavilo vyliezat a objavovat 🙂 🙂 🙂

sharlotta
26. jan 2014

@diana_81 ved v spalni, ona si nieco najde 🙂 aj s vankusom a paplonom sa da hrat...

diana_81
26. jan 2014

@sharlotta mohla by aspon v tom case teda poparit ponozky 🙂 ale to asi cakam vela hehe

lullu86
26. jan 2014

Moj syn ma 14 mesiacov a tiez som nikdy s nim nezaspavala,odisla som,mal pri sebe iba svojho mojkaca a do 20 min. zaspinka na obed aj vecer. Urcite,ze to stoji sebazaprenie,pretoze 2-3 sa vyplakal a potom na to prisiel,ale od mala som ho neucila ani na ruky,na hojdanie,ci spanie len v kociku. Teraz mame s manzelom pokoj aj vecer,maly ide dokonca s usmevom spat 🙂 tiez vecer pozerame spievankovo alebo fiha tralala...😀 drzim palceky,aby sa to zlepsilo...Ale ak beha po postielke ako odtrhnuty vagon,tak je asi malo unavena...a v spalni nikdy ziadne hracky nemame,len jeho mojkaca,aby ho nic nerozptylovalo.

magdalenkami
26. jan 2014

na obed len v kociku a vecer o 21hod pri svet. a zvuk. uspavanke,tiez niekedy vstava,chodi po posteli -nevsimam si to,po chvilke-20-30min- lahne a zaspi-ma 16mesiacov

magdulienka2
autor
26. jan 2014

Takze ako som pisala, poobede zaspala v vonku v kociku. Spala cca do 14:00.Druhykrat uz spat nesla, som si myslela, ze bude mat problem zaspat vecer. Od kedy sa zobudila, tak sme boli u svokry. Domov sme sli v takom stadiu, ze som si myslela, ze ju nestihnem ani prezliect, lebo mi zaspi v aute. A hadajte co? Tuuudle nudle. Mila Katka prisla domov, prezliekli sme ju, dala som ju lezat do postielky, vypila 150ml mliecka a zaspat ani za svet. Najskor zacala prehadzovat zajaca mojkaca a potom sa to stupnovalo. Hadzala sa ako ryba na suchu nezabralo ani dalsie mlieko, ani uspavanka z hracky a ani moja tradicna. Ani kolotoc a ani projektor. Jasne, ze sa jej nepacilo, ze musi spat. Aj si pomrnkala nesuhlasne. Uz ked bolo po polhodinke jasne, ze sama nezaspi,zobrala som ju do nasej postele, podrzala za brusko a ruku, nech mi nespravi z postele autostadu a cuduj sa svete. Do 5 minut spala. Ani som ju neprekladala ako zvycajne. len teraz musim casto kontrolovat, aby sa nezrubala.

diana_81
26. jan 2014

@magdulienka2 @sharlotta

Ja len na margo dnesneho vecera - mala sla spat neskoro, sli sme spolu do izby o 21:00. O 21:15 som zahajila ustup s tym, ze este jedno prsko a mamina musi umyt riady. Naramne sa chechtala a nechala ma bez problemov odist. Odvtedy som od nej nepocula. Ked som ju bola neskor skontrolovat bola zakryta az po usi a spokojne si slintala do mojej plachty 🙂 ja viem, ze to nepojde vzdy lahko ale strasne ma potesilo ze to islo bez dramy dnes. Uvidime ako sa to vyvinie. Verim vsak, ze v jej veku je to uz lahsie zahajit to ako pri mladsich detoch... Ja som sa vlastne chcela len tak trochu pochvalit vlastnou dcerkou 🙂)) dobru noc!

tatis
26. jan 2014

My sme marcovi, takze prvu zimu sme mali tiez 9-10 mesiacov a dovtedy sme cez den spavali vylucne len vonku v kociku.Co som sa ja nabehala kilometrov a este aj v dazdi sme stali s kocikom pred vchodom pod strieskou, lebo na balkon sa nam nedalo s kocikom pretrepat. No a potom v zime u nas fungovalo tiez len spanie v kociku vo vnutri. U nas muselo kocikom triast, tak som bud chodila kolieskami cez prah alebo som v chodbe porozhadzovala po zemi varechy a chodila cez tie. A ak mal chut na spev, tak zasadne koledy. Potom zacalo fungovat, ze stacilo takto uspat a mohla som kocik odparkovat do spalne a privriet dvere. ked som sa uz bala, ze mi po zobudeni vypadne z kocika, uspavala som na rukach a polozila do postielky. Tak v podstate zaspavame dodnes - o mesiac bude mat tri roky. Je neskutocne hyperaktivny a pokial mu nedrzim ruky a nohy, tak sa mrvi donekonecna a nezaspi vobec. musim ho znehybnit a po zaspati sup do postielky. Netusim co bude robit v skolke. Chvalabohu, jedinecne pozitivum je, ze od malicka vecer zaspal sam v postielke a prespi celu noc.

veriiii
26. jan 2014

@magdulienka2 no, moja vedela krasne zaspavat skoro v vzdy tu istu hodinu 2x denne a vecer do 20tej uz spinkala, po mliecku,zalomila,ale od roku mam problem s jej dennym spankom, ..doobeda zaspi len vonku na prechadzke, a poobede ledva..takze uz asi prejdeme len na jeden denny spanok..

magdulienka2
autor
27. jan 2014

Takze vysledok vcerajsieho uspania...prvykrat sa sice zobudila trosku neskor, ale do polnoci sme boli hore tak 4x a po polnoci asi tiez tak. Otrasneeee.

diana_81
28. jan 2014

@magdulienka2
tak ako sa mate vcera a dnes? Drzim palce!

magdulienka2
autor
28. jan 2014

@diana_81 ahoj. Tak vcera sme cez den zaspali bez vacsich problemov, no v noci sme boli hore viackrat. No a dnes zaspala Katka raz v pohode a druhykrat sa jej moc neziadalo. Vypila mliecko, zaspavala,no zrazu si akoby na daco spomenula a uz bolo po spani. Podvecer sme mali navstevu a este o 20:00 to veru na spanie ani zdaleka nevyzeralo. Ale o 20:30 uz spala. Stale dufam, ze prespi vacsinu noci. 🙂

diana_81
28. jan 2014

@magdulienka2 to znie celkom super 🙂 drzim moc palce. U nas tato este dava do pyzama... Obcas su tam riadne dlho, no cele dni sa nevidia, tak im to neberiem. Uvidime ako to klapne dnes u nas.

magdulienka2
autor
28. jan 2014

U nas uspavam zasadne ja. Moj muz nechce, nema ani tolko trpezlivost, co ja. Prezlecie ju, ak mu poviem, aj okupe, no spanok, to je ine. Zo zaciatku nechcel ani krmit prikrmami...ale teda uz sem tam aj nakrmi. 🙂

diana_81
28. jan 2014

@magdulienka2
Hovori sa ze chlapi casto potrebuju cas, dieta co uz viac komunikuje a je akcnejsie... U nas som prve 2 roky uspavala ja. Teraz obcas po tom co ja nadojcim potom necham uz len tatina ak mala este vymysla. Aj teraz - vysla som, chvilku bolo ticho a potom srdcervuci dramaticky vystup. Akonahle tatino nabehol s pesnickou uz bola vesela. Herecka jedna 🙂

magdulienka2
autor
28. jan 2014

Deti vedia byt tak prefíkane. U nas ked byva plac v postieke ( ak a zobudi) a pocuje ma cvaknut vypinacom na chdbe, uz je ticho. Proste ta moja liska vie, ze uz idem.

diana_81
29. jan 2014

@magdulienka2

U nas to vcera tiez neklaplo najlepsie. Nakoniec som si k nej lahla a do 5 minut bola tuha, ale aspon som stihla porobit co-to prvu hodinku. Upratat. Pokecat s manzelom... Vyzeralo to ze uz to dame lebo dlho bola tisko, ale nevedela zaspat. Inak tiez plac najvacsi ale akonahle tatko prisiel po 5 sekundach sa spolu chichunali. Ono prefikane - ja to beriem tak, ze plac je forma komunikacie, casto v zmysle "sice prezijem ak ma tu nechas ale nerob to mamiiiiiiii... Nechcem byt sama, otravuj sa tu pekne so mnou az kym nezaspim, ved si moja mama" 🙂

majdus
31. jan 2014

@diana_81 u nas je najnudnejsia asi iba kupelna, aj to len so zvukom vysavaca na max. 40mins 🙂

majdus
31. jan 2014

@magdulienka2
@majdus dievcata, riadne sa tu zabavam na tych vasich skusenostiach a peripetiach 😀 ale v dobrom 😉 nas drobcek mal vcera 3mes a tiez doma nespi nic. Teraz zaspal pri cice, ale uz sa tu vystiera doruzova vyspati po 3mins, co som cicu odtiahla 😖 No nic, pojde sa von, zase maminka vymrzne, lebo striedac je vzdy v praci 🙂. No, u nas su noci vselijake, resp. vecery plynule prechadzajuce do noci 🙂. Vacsinou po kupani dame cicu, zabuva, potom, ked odtiahnem cicu sama, tak sa zobudi, povystiera a sice je zlaty ako si tak natahuje rucicky 😀, je hore a vesely a culy 🙂. No a tak sme este dalsiu najmenej hodku a pol hore, kym sa zase unavi alebo mu mozem dat zas cicu a bude chciet 😎 . Potom zase zaspi pri cice a v lepsom pripade (napriklad vcera, ani sme nemohli uverit 🙂) sa uz nezobudi. Horsie je, ked sa zobudi - zase sme hore. Teraz som ho zacala po tomto zobudeni zase uspavat tak, ze ho len s vankusom vezmem a aj ked je priecny a nervaci a place, mrnci a natahuje sa, odtlaca, prehyna, kyvkam ho v sede na posteli - hej, je to liska, lebo chvilu stichne akoby ani neplakal a potom zase spusti. Raz som proste polozila, lebo nezaberalo a reku, nech place alebo ho manzel vezme. No a maminka zaspala aj pri placi - nechapem 🙂. Uz som vari odolna? 🙂 Chuda, vraj plakal asi 30-40mins. Manzel myslele, ze som ho chcela nechat vyplackat. Preto ho nevzal. No, to nechat plakat este ani ja neviem, ked neratame, ze po minute placu v lahu pri mne zaspim. 😎
Tak som zvedava, co prinesie dalsia noc aj u nas aj u vas. Drzim vam palce! 😉

magdulienka2
autor
5. feb 2014

Ahojte, takže spánok sa nám trošičinku zlepšil, ale teda uspávanie máme na otrasnej úrovni. To čo zaberalo voľakedy, je teraz už paséééé. Či ju dám spať skôr alebo neskôr na to nemá žiaden vplyv. Proste sa bráni spaniu. Vypije mlieko, tvári sa že ide zaspať, v tom si na dačo spomenie a už je hop na bruchu, potom sedí, alebo brázdi po postely. Som na konci so silami a aj nervami.

barnica
23. feb 2014

@luba28 Ja to robím úplne presne tak a malý je samostatný

merynka3
31. mar 2014

nezavidim vam :(
u nas malinky spava od 6 mesiacov sam v postielke a celu noc bez budenia... do 6 mesiacov som ho dennodenne uspavala na rukach, na fitlopte tancovala som a len co som ho polozila do postielky rev, v noci to iste, bola som unavena a chodila som jak matoha... ze toto je materska dovolenka?
priatel povedal a dost, nauci sa zaspavat sam... trvalo to tyzden, a doteraz krasne spinka...
nechali sme ho vyplakat...:/ podla tej knizky...
trhalo mi srdce, ale kazdym dnom plakal menej a menej, teraz ho ulozim do postielky a zavre oci spi...doslova sa tam tesi 🙂

a samozrejme najdolezitejsi je pravidelny rezim!
chodime spat vzdy v rovnaky cas...rano o 10, poobede o 15 a vecer o 20... maly je uz nastaveny ako hodinky...a je to super

Strana
z2